avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie asociatie proprietari

Unde as putea sa ma adresez ca sa reclam o asociatie de proprietari pt penalizari abuzive la intarziere plata intretinere?
Cel mai recent răspuns: FUJYMOTO , utilizator 19:22, 5 Decembrie 2018
E clar că așa se înțelege din ce ați răspuns acelui forumist.
REPET întrebarea lui AdrianTionut și apoi răspunsul dvs.
AdrianTionut a scris: ...penalizare la ceea ce a fost deja penalizat se poate face? .. La urmatoarea penalizare poate penaliza suma penalizata ?
Răspuns Adriantot: Da, la ambele intrebari raspunsul este DA, se poate si este legal.
Adică ... la întrebarea ”se poate penaliza suma penalizata ?” ați răspuns ferm: DA ! Adică, la o sumară analiză pe text, se înțelege, evident, că se aplică penalizare la penalizare (asta a întrebat userul).
Poate a fost doar o exprimare nu prea clară, putând induce în eroare mai ales pe cei novice în domeniu.
E bine că ați răspuns azi, clarificând informația ... chiar și eu intrasem la idei, că se pun penalizări duble !
Oricum, acest articol 49 din Legea 230/2007 (cel cu penalizări de maxim 0,2%) nu pare constituțional, pentru că e de aproape 8 ori mai mare față de penalizările luate de Renel, DistriGaz, C.E.T., etc. - de 0,03-0,04%, aceste sume doborând proprietarii cu venituri la limita sărăciei, fiind și o sursă de delapidare (de exemplu, la noi, nu s-au mai făcut reparații la părțile comune de mulți ani, sau cu cheltuieli infime - ce se face cu sumele imense strânse din Penalizări, mai ales că ni se iau și bani pentru Fondul de Reparații ?).
Sunt cam multe lucruri abuzive în Legea 230/2007, care face din ”șefii” de A.P. niște mici dictatori, putând chiar avea interese în a ”extermina” cât mai mulți proprietari cu venituri reduse, care nu pot, practic, plăti nici măcar restanțele, dară-mi-te penalizările !
Reaiau exemplul cu un restanțier ce avea de dat 60.000 lei, cu penalizări de 50.000 lei (ce-i aici, bancă sau cămătărie ?). Păi, dacă s-ar executa silit nu s-ar obține decât maxim 80.000 lei pe apartament, fiind bloc vechi de 51 de ani !
CIUDAT ȘI ABUZIV MAI E ARTICOLUL 49 DIN LEGEA 230/2007, CARE POATE PROVOCA MARI DRAME !
unique636 a scris:

Nu este legal...tocmai din acest motiv am expus situatia mea aici.Mie mi-au pus penalizari peste penalizari!!!!
O sa urmez demersurile de mai sus pt a afla calculele in detalii.


Mult succes!
Asemenea calcule s-au facut si in asociatia mea. Penalizari peste penalizari!

Buna ziua!
Nu este legal...
"Asociatia trebuie sa raspunda, tot in scris, respectiv cu un calcul tabelar cu toate informatiile necesare." spune Adam Grecu. Asa ar fi corect!

Acele penalizari nu ar trebui sa constituie "o imbogatiere" a asociatiei, adica furnizorii aplica 0,02% si asociatia 0,2%!

In alta ordine de idei, ca procent aplicat, 0,2% maxim din maxim, este oare corect! Daca familia respectiva nu achita, justifica cu adeverinte de venit, cu acte legale, ca nu are posibilitatea de a achita un timp, o perioada, se poate lua o decizie in sedintele asociatiei si acel procent sa fie rezonabil, nu criminal, din 8 unitati monetare, aproape 6um sa fie penalitati! In ce lume traim?

Legea permite, ca legea sa o faca cativa oameni la o sedinta, sau unul singur, un presedinte, un administrator care "pedepseste" cu 0,2% pe zi, cand poate aplica voluntar, legal si 0,02% sau 0,1%?

Nu facem propuneri legislative aici, discutam, citim/ascultam si dezbatem, probleme de zi cu zi! La bloc, locuiesc, traiesc si cei care fac legile, stiu toti, cu ce ne confruntam!
@rmf, este vorba de SUMA PENALIZATA, nu de penalizarea penalizarilor.
Mai pe intelesul dumneavoastra, daca restanta a fost de 200 lei si s-a penalizat, la urmatoarea luna se aduna cele 200 plus luna urmatoare, deci era vorba de acea suma nu de penalizarea acesteia.
Ati inteles acum?
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
ContSters241232, utilizator
Da, a răspuns Moderatorul și a clarificat.
Ca să nu credeți că sunt greu de cap, eu reiau formularea domnului Adriantot, la întrebarea userului AdrianTionut: ...penalizare la ceea ce a fost deja penalizat se poate face? La urmatoarea penalizare poate penaliza suma penalizata ?
Răspuns Adriantot: Da, la ambele intrebari raspunsul este DA, se poate si este legal.
Adică ... la întrebarea ”se poate penaliza suma penalizata ?” s-a răspuns ferm: DA ! Adică, la o sumară analiză pe text, se înțelege, evident, că se aplică penalizare la penalizare (asta a întrebat userul).
Am mai spus ieri, poate a fost doar o exprimare nu prea clară, putând induce în eroare mai ales pe cei novici în domeniu. Nu mai are rost să discutăm în contradictoriu, orice necunoscător ar fi înțeles din ce a scris Adriantot, din exprimare, bine că nu a aplicat penalizări la penalizări în realitate. Totul e clarificat acum.
Problema cea mai importantă, utilă de discutat aici, e plafonul maxim de 0,2%/zi, ”criminal” chiar, de aplicare a penalizărilor pentru Restanțe ! Eu încă mai cred că e anti-constituțional acest articol 49 din Legea 230/2007... Se vor face clarificări cel puțin către Avocatul Poporului, V. Ciorbea, pentru că noi nu ne putem adresa Curții Constituționale, să hotărască neconstituționalitatea articolului de lege incriminat.
Doar nu credeți că sunt fraieri ”șefii” de A.P. să pună penalizarea sub 0,2% ! Extrem de rar am văzut la A.P. din orașul meu, să se pună penalizări de 0,1%, și-așa destul de mari (doar două cazuri am fost, acum vre-un an). Cel puțin la Asociația mea mastodont [formată din ~ 460 proprietari (aproximativ 800 persoane), care locuiesc în 9 blocuri vechi de 51 de ani, de 4 etaje, cu 28 de scări, pe o suprafață imensă !] se adună sume imense la Fondul de Reparaţii, acolo unde ajung acele penalizări. Culmea, au tupeul să mai ceară şi o sumă pentru un Fond de Reparaţii lunar, cu toate că se fac reparaţii odată la 2 ani, şi acelea insignifiante (cel mai scump a fost bitumarea copertinei scării, maxim 800 lei, dar asta se face odată la 10 ani). Chiar ar trebui făcută o sesizare, să ne demonstreze destinaţia clară a acelor sume, pentru că "pute" rău activitatea celor de acolo (sunt multe ilegalități comise de ”șefii” A.P., mi-ar trebui câteva zile să le expun, dar nicio Autoritate nu ia nicio măsură, cu toate Petițiile și Audiențele făcute) !
Am alt exemplu cu o amărâtă de proprietară care n-are nici perdele la geamuri și care avea în vară datoria totală de 9.000 lei (5.000 lei Restanțele, 4.000 Penalizările !). Fiind amenințată cu Tribunalul, aceasta a făcut tot posibilul să achite toată suma !!! S-o fi împrumutat, ori o fi vândut ceva, de frică să nu i se vândă apartamentul. REPET: avea 5.000 lei Restanța, deci 4.000 de lei i-au fost luați cu japca, cu toate că nu știa că neavând venit(uri) putea cere o reducere a Penalizărilor ! Trebuie să se stopeze aceste jecmăniri ale unor proprietari care abia își duc traiul.
Fondul de Reparații (de Penalizări) e o sursă de fraudă și ar cam trebui să fie transparent, mai ales că se știe că acum se va modifica art. 36 din Legea 230/2007, care va crea mai multe obligații administratorilor www.avocatnet.ro/content/art...
Mai citiți și articolul [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
rmf, utilizator
Daca nu vreti sa dati apa la moara "hotilor" de la asociatie, administrator, presedinte, aveti optiunea sa platiti cotele de intretinere la zi, adica ce consumati luna de luna.

In afara de asta, sa stiti ca furnizorii aplica un procent de 1% ca penalizare.
Vreti sa ne spuneti in ce consta neconstitutionalitatea aplicarii penalizarilor, dupa parerea dv.?

Alte discuții în legătură

Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)