Da, a răspuns Moderatorul și a clarificat.
Ca să nu credeți că sunt greu de cap, eu reiau formularea domnului Adriantot, la întrebarea userului
AdrianTionut: ...penalizare la ceea ce a fost deja penalizat se poate face? La urmatoarea penalizare poate penaliza suma penalizata ?
Răspuns Adriantot: Da, la ambele intrebari raspunsul este DA, se poate si este legal. Adică ... la întrebarea ”se poate penaliza suma penalizata ?” s-a răspuns ferm: DA ! Adică, la o sumară analiză pe text, se înțelege, evident, că se aplică penalizare la penalizare (asta a întrebat userul).
Am mai spus ieri, poate a fost doar o exprimare nu prea clară, putând induce în eroare mai ales pe cei novici în domeniu. Nu mai are rost să discutăm în contradictoriu, orice necunoscător ar fi înțeles din ce a scris Adriantot, din exprimare, bine că nu a aplicat penalizări la penalizări în realitate. Totul e clarificat acum.
Problema cea mai importantă, utilă de discutat aici, e plafonul maxim de 0,2%/zi, ”criminal” chiar, de aplicare a penalizărilor pentru Restanțe ! Eu încă mai cred că e anti-constituțional acest articol 49 din Legea 230/2007... Se vor face clarificări cel puțin către Avocatul Poporului, V. Ciorbea, pentru că noi nu ne putem adresa Curții Constituționale, să hotărască neconstituționalitatea articolului de lege incriminat.
Doar nu credeți că sunt fraieri ”șefii” de A.P. să pună penalizarea sub 0,2% ! Extrem de rar am văzut la A.P. din orașul meu, să se pună penalizări de 0,1%, și-așa destul de mari (doar două cazuri am fost, acum vre-un an). Cel puțin la Asociația mea mastodont [formată din ~ 460 proprietari (aproximativ 800 persoane), care locuiesc în 9 blocuri vechi de 51 de ani, de 4 etaje, cu 28 de scări, pe o suprafață imensă !] se adună sume imense la Fondul de Reparaţii, acolo unde ajung acele penalizări.
Culmea, au tupeul să mai ceară şi o sumă pentru un Fond de Reparaţii lunar, cu toate că se fac reparaţii odată la 2 ani, şi acelea insignifiante (cel mai scump a fost bitumarea copertinei scării, maxim 800 lei, dar asta se face odată la 10 ani). Chiar ar trebui făcută o sesizare, să ne demonstreze destinaţia clară a acelor sume, pentru că "pute" rău activitatea celor de acolo (sunt multe ilegalități comise de ”șefii” A.P., mi-ar trebui câteva zile să le expun, dar nicio Autoritate nu ia nicio măsură, cu toate Petițiile și Audiențele făcute) !
Am alt exemplu cu o amărâtă de proprietară care n-are nici perdele la geamuri și care avea în vară datoria totală de 9.000 lei (5.000 lei Restanțele, 4.000 Penalizările !). Fiind amenințată cu Tribunalul, aceasta a făcut tot posibilul să achite toată suma !!! S-o fi împrumutat, ori o fi vândut ceva, de frică să nu i se vândă apartamentul. REPET: avea 5.000 lei Restanța, deci 4.000 de lei i-au fost luați cu japca, cu toate că nu știa că neavând venit(uri) putea cere o reducere a Penalizărilor ! Trebuie să se stopeze aceste jecmăniri ale unor proprietari care abia își duc traiul.
Fondul de Reparații (de Penalizări) e o sursă de fraudă și ar cam trebui să fie transparent, mai ales că se știe că acum se va modifica art. 36 din Legea 230/2007, care va crea mai multe obligații administratorilor
www.avocatnet.ro/content/art...
Mai citiți și articolul
[ link extern ]