avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor pentru videochat
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor pentru videochat

Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati .
Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea stie ce inseamna (transmitere de imagini si sunet live pe anumite siteuri speciale pentru asta) si cineva te filmeaza in timp ce faci asta apoi ajunge acel filmulet pe internet , in ziar sau tv asta fara acordul tau sau tu sa fi stiut asta , care sunt drepturile acelei persoane ?
Dupa cum am spus, reproducerea imaginilor este permisa daca cel care le reproduce are licenta din partea websiteului. Daca n-are licenta ar putea fi vorba de piraterie. Pe urma, daca se vor intreprinde cercetari penale si se descopera ca respectivul a actionat sub nume fals, cu numar de card de credit furat si IP de VPN sau proxy de anonimizare, nici autoritatile nu vor putea face mare lucru. Plus ca nu orice infractiune justifica alocarea de la buget a unor fonduri considerabile, resursele organelor de ancheta sunt limitate, ceea ce face ca acele cazuri care nu au prioritate sa nu fie rezolvate.

Pe viitor nu mai folositi traduceri automate, ca nu se intelege mare lucru din ele.

Iar un avocat american costa bani multi si nu poate promite rezultate, ci doar ca va face niste eforturi (are obligatie de diligenta, nu de rezultat).
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
tgeorgescu, utilizator
cine a spus de avocat american , siteul sune ca va coopera cu avocatul sau autoritatile . Eu ma refer strict la televiziune si ziare , trebuie sa aiba si ei regurile lor , pot reda ceva ce nu au drept de autor ? Siteul face referire ca tu ca model esti de acord ca ei sau afiliatii lor sa foloseasca pozele profilul tau etc in scopuri de promovare , publicitate etc a siteului lor !!!! daca acel filmulet este redat de televiziune ... este cu totul altceva , asta incerc sa lamuresc . sper sa nu se ajunga totusi acolo !!! Oricum o sa ma documentez in totalitate sau o sa stau de vorba personal cu un avocat pentru orice elentualitate . Ce intelegi tu prin licenta ? daca tu vizionezi acum un asemenea site si ti se pune pata pe o fata si o inregistrezi si faci ce vrei cu acel video , tu ai avut licenta pentru asta ? nu cred ..
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
titus_steel, utilizator
Art 7.b a scris:

We do not claim any ownership rights in the text, files, images, photos, video, sounds, musical works, works of authorship, applications, or any other materials (collectively, the “Materials”) that you transmit, submit, display or publish (“post”) on, through or in connection with the Service. After posting the Materials on, through or in connection with the Service, you continue to retain any such rights that you may have in them, subject to the license herein. By posting the Materials on, through or in connection with the Service, you hereby grant to the Site a non-exclusive, fully-paid and royalty-free, sub-licensable, and worldwide license to use, modify, delete from, add to, publicly perform, publicly display, reproduce, and distribute the Material, including, without limitation, distributing part or all of the Materials, in any media formats and through any media channels. In addition to the foregoing license, you hereby authorize us to send takedown demands, pursuant to the United States’ Digital Millennium Copyright Act (the “DMCA”), to any service provider hosting reproductions of the Materials that have been taken from the Site (e.g., a video clip bearing our watermark).

De aici rezulta foarte clar ca websiteul are dreptul de a retransmite, chiar si la TV, orice materiale care au fost postate de modele pe website.

Sigur, actiunea cuiva care nu are permisiune din partea websiteului pentru a reproduce materialele de pe website poate face obiectul cercetarii penale sau al unei notificari DMCA.
Chiar nu mai participa nimeni la discutia asta ? poate eu nu sunt in masura sa ma contrazic poate gresesc dar , nici nu vreau sa cred ceea ce sustine georgescu . Poate nu imi dau eu seama dar , unde este specificat asa ceva ? We do not claim any ownership rights ...Noi nu pretindem dreptul de proprietate ...
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
Admin, administrator
Asa e, websiteul nu pretinde ca ar avea drepturi de autor pentru materialele respective, dar modelele confera websiteului licenta de a distribui si redistribui aceste materiale prin orice fel de media si de a acorda (sub)licente de a face acelasi lucru tertilor.

Problema se pune: cine a difuzat imaginile, a facut-o cu sau fara permisiune prealabila din partea websiteului? Daca a facut-o cu permisiune prealabila din partea websiteului, ceea ce a facut este perfect legal si legitim, iar in acest caz a depunde plangere penala poate fi privit ca incercare de inducere in eroare a organelor de ancheta.

Daca nu a avut permisiune din partea websiteului poate fi piraterie, iar asta s-ar sanctiona penal daca organele de ancheta ar depista cine a facut asta (inca o data: nu e sigur ca va fi dusa la capat urmarirea penala) sau pur si simplu printr-una sau mai multe cereri DMCA de stergere a materialelor postate fara permisiune pe alte websiteuri.

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor poze llukas llukas Am gasit pe internet site-uri care vand imagini dar nu iti ofera dreptul de a le imprima pe diferite obiecte pentru vanzare. Daca cumpar aceste imagini si le ... (vezi toată discuția)
Fotografie de pe facebook distribuita pe alt site fara acordul meu vlad_style22 vlad_style22 Bună seara, îmi cer scuze că vin aici cu acest cont nou şi fără a avea un \\"trecut\\" în spate însă sunt destul de \\"disperat\\" în momentul de ... (vezi toată discuția)