avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutire de la plata intretinerii pentru sedere < 15 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutire de la plata intretinerii pentru sedere < 15 zile

Am si eu o problema cu cei de la asociatia de locatari.

In perioada Decembrie 2008 - Ianuarie 2009 am lipsit din localitate intre 20 Dec 2008 si 11 Ianuarie 2009. Am lipsit peste 20 de zile si le-am solicitat celor de la asociatie sa ma scuteasca si pe mine de la plata intretinerii pe luna care are cea mai mica valoare de plata. Adica sa aleaga ei daca ma scutesc pe Decembrie sau pe Ianuarie.

Mi-au replicat ca nu se poate sa-mi faca aceasta deducere pentru ca n-am lipsit 15 zile in cadrul unei anumite luni.

Nu mi se pare deloc corect. Am lipsit, n-am consumat, deci nu platesc.

A 2a oara mi s-a intamplat de Paste 2009. In luna Aprilie am lipsit 16 zile si, cand m-am dus cu cererea de scutire la asociatie, mi s-a replicat ca nu pot fi scutit pentru ca trebuia sa depun cererea in prealabil.

Le-am replicat ca n-am planuit sa lipsesc atat de mult, am stat cu o saptamana mai mult decat vroiam initial pentru a-l ajuta pe var-miu cu renovarea. Apoi, la avizier nu se afisasera cheltuielile pe luna aprilie ci doar pe luna martie. Oricum nu se facusera calculele pe luna aprilie si nici incasari.

Am observat apoi ca NICAIERI in legea 230/2007 nu se mentioneaza ca eu ar trebui sa fac cererea in prealabil. Nici in legea 114/1996 nu se mentioneaza asa ceva. Ar fi si absurd asta. Pleaca omu in vacanta, se accidenteaza si sta 3 luni in spital si apoi i se spune ca nu poate fi scutit ca trebuia sa depuna cererea in prealabil.

De altfel, inainte de a depunea eu aceasta cerere de scutire, 2 dintre angajatii asociatiei s-au plans ca nu m-au gasit acasa cand a fost nevoie de mine (semnatura sau acceptul meu) exact in luna respectiva. Deci cei de la asociatie STIU ca am lipsit dar, pur si simplu refuza sa-mi acorde deducerea.

Spuneti-mi va rog, care sunt legile/alineatele care reglementeaza aceste deduceri si daca exista vreo cerinta de genul depunerii cererii in prealabil.

Ce pot sa fac eu acum? Eu unu, nu platesc nici in ruptu capului. :)

Inca o intebare : in perioada de toamna, obisnuiesc sa fiu plecat in provincie (imi mai vin rudele din strainatate) , dar sunt obligat sa revin in capitala saptamanal pentru a supraveghea activitatea unor S.R.L.-uri ... Cam 1 ~ 2 zile pe saptamana. Ma incadrez la deducerea intretinerii lunare avand in vedere ca sederea mea in capitala nu depaseste 8 zile pe luna ?. De asemenea, tot din cauza unui administrator cam idiot, var-miu trebuie sa ma-nscrie dept a 4a persoana la intretinere pe aceasta perioada cat sunt plecat din Bucresti si stau la el in provincie. Deci am dovada clara a sederii mele in provincie.

P.S. : N-ar trebui sa se afiseze la AVIZIER toate cheltuielile asociatiei ?

Ma leg de acest aspect avand in vedere ca, la noi, cheltuielile sunt cam mari. Nu avem repartitoare sau apometre iar intretinerea care costa in curent scara + curent lift + gaze apa calda (avem cazan de bloc) + cubaj apa rece + salarii angajati = vreo 1,5 mil in fiecare luna ... (indiferent daca e vara sau iarna) fara incalzire .

Nu credeti ca o cheltuiala de 29 de milioane lunar pentru salariile angajatilor administratiei e cam mare ? La care se adauga 5 mil pentru femeia de servici. Ajungand astfel la 34 milioane lunar la un bloc cu 50 de apartamente ...

La dumneavoastra cam cum sunt aceste cheltuieli cu administratia ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2009
East17, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:51, 13 Decembrie 2016
bossman a scris:

East17 a scris:

Ce pot sa fac eu acum? Eu unu, nu platesc nici in ruptu capului. :)

in primul rand sa platiti cotele de intretinere, daca cuantumul acestora va nemultumeste puteti contesta listele in termen de 10 zile de la afisare.
Nu puteti invoca propria culpa, trebuia ca sa solicitati in scris Presedintelui Comitetului Executiv daca stiati ca absentati mai mult de 15 zile , sa fiti scazut la cotele de intretinere pe luna respectiva.
Iar daca refuzati sa achitati cotele de intretinere, se vor adauga penalitatile, apoi cheltuielile de judecata, apoi cheltuielile de executare si o sa fie scoasa casa la licitatie.
Asociatia isi va primi debitul care il datorati, iar cu diferenta de bani de la executor o sa va puteti cumpara un CORT.
probabil ca la fel trebuie sa procedeze si un proprietar/locatar care se imbolnaveste si sta in spital mai mult de 15 zile ... trebuie sa stie dinainte ca se va imbolnavi ca sa poata face cererea :P
avind in vedere ca exista decalaj intre inchiderea lunii si data la care ajung facturile pe luna respectiva, se pot lua in considerare, DACA EXISTA VOINTA SI BUNA INTELEGERE DIN PARTEA PRESEDINTELUI/ADMINISTRATORULUI/COMITETULUI EXECUTIV pentru a-i aproba omului scutirea de la anumite cheltuieli pe persoana, care nu sint chiar asa mari. dar anumite persoane de aici au folosit acest argument in sens invers, intr-un alt topic, solicitind proprietarilor sa plateasca acea diferenta, ca "doar nu este un capat de tara daca platesc acele sume in plus ca sa stinga un conflict", pentru ca proprietarul are numai obligatii, nu insa si drepturi:(
se stiu ele cine sint acele persoane si nu are rost sa dau nume ;)
ContSters61266, utilizator
domnu Felix ati auzit de caz fortuit ????
dumneavoastra confundati situatia de fapt.
Sunt convins ca intr-un caz fortuit Presedintele si administratorul stiu ce au de facut, si anume sa il scada de la cotele de intretinere.
Nu ne gasim intr-o astfel de situatie si va rog sa nu fiti tendintios:P
cazuri fortuite sint in anumite situatii numai cind vor administratorii si presedintii. am etalat cazul meu intr-un topic pe aceeasi tema. si nu am rezolvat nimic. ba mai mult ... am fost dat afara de la biroul asociatiei cind am fost sa depun contestatie scrisa pe tema asta. si numai faptul ca nu ma cobor la nivelul lui m-a facut sa nu-l arunc pe scari in jos cind m-a impins afara din birou, ca de umflat ochii ii umflam cu usurinta, mai ales ca a venit si baut la biroul administratiei. si nici macar prin posta, cu recomandata, nu a vrut sa primeasca. evident, in urma reclamatiei facuta la primarie, cei trimisi de acolo au dat un raspuns total pe dinafara subiectului reclamatiei, dar n-am fost la poteras sa-i reclam, ca sa nu-si piarda lefurile, ca nu-mi sta in caracter sa fac rau nimanui.
dar Dumnezeu este sus si vede ce face fiecare, si le da la fiecare dupa sufletul si faptele lui.
asa ca nu-mi mai vorbiti de corectitudinea celor din conducere si de cazuri fortuite, ca nici solicitarile facute inainte de plecare pt a fi scutiti nu sint luate in considerare de unii, ca asa vor muschii lor.
de asta m-am si decis pina la urma sa ma apuc de constructia casei si voi scapa de jigodismul unora si de traiul la bloc.
inteleg supararea dvs., dar nu ati avut o atitudine joviala fata de presedinte, comitet si adimistrator.
Am convingerea ca: nu participati la varuitul pomilor din fata blocului, nu participati la adunarile generale, aruncati hartii si gunoaie pe partile comune, pune-ti manele la maxim, nu sunteti prietenos cu batranelele din fata blocului,ocupati locul de parcare al altui vecin:tease:
In aceste conditii, in care dvs. doriti sa il agresati pe un functionar(administratorul blocului) e lesne de inteles de ce si acestiia au o atitudine de respingere la adresa dvs.

Asadar va meritati soarta LA VILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!:yeah:
aveti dreptate ... trebuia sa-mi cer scuze ca mi-am permis sa contest calculul intretinerii, ca nu m-am lasat dat afara de pe proprietatea dumnealui (biroul asociatiei de proprietari), ca am venit la birou fara a fi sub influenta bauturilor alcoolice, ca cei care vin in vizita si stau peste noapte la el mi-au ocupat locul de parcare (la ora 23 am sunat la politie reclamindu-l pe respectivul si a venit cu scandal presedintele ca s-a trezit respectivul cu telefon sa-si mute parcarea si l-a trezit si pe el).
daca dvs procedati asa cum ati scris
"nu participati la varuitul pomilor din fata blocului, nu participati la adunarile generale, aruncati hartii si gunoaie pe partile comune, pune-ti manele la maxim, nu sunteti prietenos cu batranelele din fata blocului,ocupati locul de parcare al altui vecin"
este problema dvs, dar eu chiar nu sint asa. stau aici de peste 30 de ani (timp in care nu am avut niciun fel de discutii in contradictoriu cu niciun vecin), iar individul, sosit in bloc de 2 ani, deja a avut probleme conflictuale cu 6 vecini din 45.
si ... DA , aveti dreptate ...
-nu am mai participat la nici o adunare generala pentru ca discutiile sa nu degenereze in cearta in momentul in care aduceam argumente din legea 230 si HG 1588 la nenumaratele incalcari ale acestor documente
-nu am iesit la varuitul pomilor sau la alta treaba administrativa, la fel cum nu a mai iesit niciun vecin de cind a preluat acest individ presidentia asociatiei, ca nu se poate discuta cu el. din cauza asta 2 membrii de comitet si-au dat demisia si si-a ales el doi aplaudaci fara coloana vertebrala, care nu cricnesc in fata lui. si asta in conditiile in care ei au fost alesi in adunarea generala si numai aduncarea generala putea numi alti 2 membri in CE
cit priveste manelele, atitea hirtii de 100 ron sa aveti dvs in buzunar cite manele am eu in calculator si pe MP3-urile de la masina, si cite manele ascult eu din proprie initiativa, nefortat de imprejurari :D
si apropo de situatia de la noi ... administratorul care l-a sustinut si-a dat demisia la 1/2 de an dupa ce a preluat acest individ presidentia, dindu-si seama ce caracter infect are, iar acum a angajat o firma care tine calculele, pe nevasta-sa a pus-o casiera, cenzor este o firma . in acest fel, cheltuielile salariale s-au triplat in ultimele 18 luni de cind este presedinte. aratati-mi si mie unde s-a mai intimplat asa ceva ?
ContSters61266, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond de rulment Pilu Pilu Buna ziua, as dori sa intreb daca fondul de rulment care trebuie platit la asociatiile de proprietari/locatari este obligatoriu, prin lege, sau facultativ. ... (vezi toată discuția)
Fond rulment luciana17 luciana17 In blocul in care locuiesc se cere un fond de rulment de 300 de lei de apartament pentru cei bransati la radet si de 100 de lei pentru cei debransati de la ... (vezi toată discuția)
Alegeri, buget, diferente apa valitzza valitzza as dori sa stiu daca este legal ca intr-o adunare generala presedintele sa vina cu mai multe delegatii semnate nu stiu in ce fel de catre proprietari pentru a ... (vezi toată discuția)