felix34 a scris:
fondul de rulment este un fond menit a acoperi facturile la utilitatile folosite de dvs in luna anterioara (de obicei) care trebuiesc platite in 15 zile de la data primirii (de obicei).
exista un decalaj intre data sosirii tuturor facturilor, calcularea si afisarea intretinerii, si data la care dvs platiti intretinerea pentru luna respectiva. aceasta perioada poate depasi o luna si, pentru a evita penalizarile catre furnizori, s-a creat acest fond de rulment menit a suprima aceste penalizari catre furnizori. acest fond reprezinta cuantumul celei mai mari cote de intretineri din anul precedent (care este in luna de iarna), la care se adauga un anumit procent in functie de inflatie, stabilit de adunarea generala sau comitetul executiv (de obicei este de 10%)
Multumesc mult pentru explicatie .
Totusi mai am o serie de nedumeriri ... Noua ni se cere acest fond de rulment in fiecare an. Anu trecut a fost 1 mil, anu asta 1,5 mil . La cate apartamente sunt aici ... unde naiba s-au dus cele 50 de milioane de anu trecut si unde s-au dus cele 75 de milioane de anu asta ?
La o garsoniera, intetinerea care inculde apa calda si incalzirea pe timp de iarna, mereu a costat in jur de 1 mil vara si 2,3 mil iarna. Mi se pare enorm avand in vedere ca avem cazan de incalzire al blocului (centrala in bloc) .
Fonduri de reparatii ni s-au cerut mereu ... vreo 40 milioane in decembrie. Inca 50 milioane acum. Unde naiba se duc toti banii astia ?
Si, daca spuneti ca pot solicita o expertiza financiar-contabila, spuneti-mi, va rog si cui anume pot solicita asta ? Platesc eu o firma sa revizuiasca actele asociatiei ? Sau cum ?