avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare despre obligatiile parintilor fata de copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare despre obligatiile parintilor fata de copii

Buna ziua! Locuiesc in casa bunnicilor...impreuna cu mama mea. Dupa succesiunea casei mama mea va lua totul...eu ma inteleg foarte bine cu ea...dar nu se stie ce se va intampla in timp...Ce s-ar intampla daca dupa succesiune ea ar vinde imobilul? As mai putea locui cu ea? (chiar daca ea se opune) ? Ma gandeam la infractiunea de abandon de familie...ma apropiu de varsta de 30 de ani...si cred ca obligatia legala de intretinere inca exista...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: delfinas , utilizator 16:15, 19 Februarie 2015
nae2012 a scris:

Eeeeeeeee :) am cautat de toate dar nu e...cand iti vede CV-ul si vede acolo experienta profesionala zero...e ffffoarte greu...deci sa-nteleg ca n-avem abandon de familie?

Ietata sa-mi fie franchetea dar in loc sa cercetati o astfel de speta, mai bine cu timpul disponibil si conexiunea la internet avuta cercetati niste acte nomative de interes general (ca doar legile sunt intr-o continua modificare), concepeti articole si le oferiti spre publicare chiar acestui portal. Poate ca nu o sa primiti o remuneratie imediata, dar cu siguranta munca nu va fi in zadar, chiar si numai pentru faptul ca poate fi trecuta in CV. Succes!
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
2.r.egg, utilizator
Nu toata viata...ar trebui demarat un proces...si stabilite anumite chestii cine are dreptate si cine nu. De ex daca copilul face dovada ca nu a gasit de lucru? (intr-un oras cu 25.000 de locuitori in care nu mai functioneaza nimic..) sa zicem prin absurd ca nu a gasit..Si eu ma gandeam la ideea de FAMILIE in adevaratul sens al cuvantului! In a te ajuta si sprijinit la nevoie. De ex daca mama mea nu ar avea de lucru..nici pensie nici venit...ar trebui sa o las sa moara de foame? sa o dau afara? in frig si ploaie? cred se pare ca eu ma gandesc mai mult la o obligatie morala...pe care din cate vad in dreptul familiei nu e reglementata...ci doar pana la o anumita varsta...Asta e parerea mea. Si atunci daca e 26 de ani...cu conditia continuarii studiilor...nu mai avem abandon de familie...parasirea...ALUNGAREA...lasarea fara ajutor(nefurnizarea mijloacelor necesare traiului...a unei persoane fata de care exista obligatia legala de intretinere...
Si eu ziceam doar de un acoperis, nu de cheltuieli mancare etc...dar se pare ca te poate evacua..nu?
Da, va poate evacua. Atat timp cat sunteti apt de munca puteti accepta orice job pentru a nu mai avea experienta 0 in CV.
Daca nu glumiti cu speta pe care ati prezentat-o ... mi se pare foarte ciudat cum judecati, daca spuneti ca ati terminat dreptul si intrebati lucruri care ar trebui sa va fie foarte cunoscute, e si mai ciudat.
Corect! Ar fi trebuit sa stiti ca absolvent al facultatii de drept ca nu e vb de abandon cat dvs sunteti apta de munca. Daca nu aveti un handicap, chestia ca nu ati gasit de munca cat sa va intretineti, n-o ia nimeni in seama.
Daca mama ar ramane fara job, are o casa si ar avea somaj, asa ca nu se pune problema ca dvs s-o dati afara in frig si ploaie.
Probabil ca nici mama dvs n-o va face, desi ar putea cere evacuarea dvs. Daca femeia nu are motiv, n-o va face.
Totusi, acel oras va avea acelasi nr de locuitori si acelasi nr de locuri de munca cel mai probabil so peste niste ani, asta va fi scuza si la 30 si apoi la 40 de ani , ca nu ati gasit de munca ? Nu stiu daca mama dvs va mai fi capabila sa va intretina si cand dvs veti avea 50 de ani.

În fond ce vă ține în acel oraș? Salariul sau pensia mamei?

Alte discuții în legătură

Studenti Floare221 Floare221 As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie: Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice eduuard eduuard Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Parintii au refuzat sa ma mai intretina la facultate raluk2012 raluk2012 Buna. Sunt studenta in anul 3, am 21 de ani si ma confrunt cu o problema destul de des intalnita, din pacate.Parintii mei de 2 luni au refuzat sa ma mai ajute ... (vezi toată discuția)