avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O intrebare despre obligatiile parintilor fata de copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O intrebare despre obligatiile parintilor fata de copii

Buna ziua! Locuiesc in casa bunnicilor...impreuna cu mama mea. Dupa succesiunea casei mama mea va lua totul...eu ma inteleg foarte bine cu ea...dar nu se stie ce se va intampla in timp...Ce s-ar intampla daca dupa succesiune ea ar vinde imobilul? As mai putea locui cu ea? (chiar daca ea se opune) ? Ma gandeam la infractiunea de abandon de familie...ma apropiu de varsta de 30 de ani...si cred ca obligatia legala de intretinere inca exista...
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: delfinas , utilizator 16:15, 19 Februarie 2015
Normal. Si eu vroiam o lamurire...despre infractiunea de abandon de familie..si obligatia de intretinere e in dreptul familiei...cu care nu am tangente...si am vazut ceva 25 26 de ani...deci obligatia legala de intretinere consta si in dreptul de a avea un acoperis..si per urmare nu avem abandon de familie...cam dura legea un pic aici..mai ales cand e vorba doar de un acoperis... fara alte mijloace necesare traiului..deci abandon de familie in sensul "Alungarii" din definitia infractiunii de abandon de familie...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
nae2012, utilizator
nae2012 a scris:

imi tin speranta intr-un examen...care poate sa faca diferenta...

Dacă întradevăr ești jurist și dacă întradevăr „îți ții speranța într-un examen”, îți recomand să dai examen la INM, examen care se organizează în fiecare an.
După ce vei fi admis, nu vei mai avea astfel de probleme.

Doar că pentru asta trebuie în primul rând să nu mai pierzi vremea cu tot felul de subterfugii ci să te apuci serios de muncă.

PS
La fel de bine poți să încerci la INPPA, sau la INR.
Trebuie să înțelegi însă că la orice examen serios te-ai înscrie, s-ar putea să ți se pară (la prima vedere) mai greu decât să aștepți salarul sau pensia mamei.
.
si am vazut ceva 25 26 de ani...deci obligatia legala de intretinere consta si in dreptul de a avea un acoperis..si per urmare nu avem abandon de familie

Nu, nu ai dreptul nici la acoperis daca ai depasit varsta sau o ai, dar nu mai esti la scoala. In casa ai statutul de tolerat, exact asta e termenul.
Daca ai indeplini conditiile, ai putea sa ceri si bani, deci nu numai un acoperis.

Multumesc pentru clarificari!Gi-jane2.
Am sustinut examenul de INM si anul trecut cel din cadrul INPPA....a 3-a oara e cu noroc! ..dar tare mult as vrea sa si lucrez ceva!!! :((( deci am 2 ani de sacrificiu 8 ore pe zi...de invatat...dar dupa cum stiti dreptul familiei nu e in tematica...nici la INM nici la barou asa ca nu ma prea pricep...si in cartea de drept penal partea speciala a renumitului domn Udroiu nu am vazut nicio mentiune de varsta de 25 26 de ani in privinta obligatiei legale de intretinere...in cadrul infractiunii de abandon de familie! Si la INM e cam greu...anul trecut 160 de locuri 80 procurori 80 judecatori...in mod normal erau 200...anul acesta la grefieri doar 63 de locuri la nivel national...!!!!!! grefier cu studii superioare...is curios tare cate posturi de magistrati scot la concurs CSM-ul...
@Patrik-INR?
Asta ce examen mai e?
INR= Institutul National Roman?
Daca asa e...e aproape imposibil sa ma gandesc la asa ceva pentru moment...poate la 40-50 de ani...sa visez la un post de notar...

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
[ link extern ] /

După cum spuneam... probabil că totul pare mai greu decât aşteptarea pensiei mamei...

Alte discuții în legătură

Studenti Floare221 Floare221 As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie: Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice eduuard eduuard Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Parintii au refuzat sa ma mai intretina la facultate raluk2012 raluk2012 Buna. Sunt studenta in anul 3, am 21 de ani si ma confrunt cu o problema destul de des intalnita, din pacate.Parintii mei de 2 luni au refuzat sa ma mai ajute ... (vezi toată discuția)