avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat naștere copil născut in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat naștere copil născut in Germania

Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un băiețel născut aici .La nașterea lui am primit un certificat de naștere de la primăria de aici, dar care nu prea ne este de mare ajutor ,vreau sa precizez ca amandoi avem cetatenir romana,cu el am făcut doar titlu de călătorie la ambasadă).Dupa ce am făcut la primăria de aici un certificat internațional (fără apostiila),sotia mea a plecat in Romania pe timp de două luni, cu scopul de a rezolva unele probleme și de a face v certificat de naștere românesc si pașaport.Întrebările mele sunt :
1) dacă avem acest certificat internațional al băiețelului mai este necesar să și facem unul românesc? Și dacă da este necesară apostilă pe cel internațional?
2) pentru pașaport de ce acte are nevoie soția în România și facă este nevoie și de semnătura mea cumva.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:25, 27 Ianuarie 2021
Ami poți arăta care este modelul de extras multilingv și care este modelul de certificat de naștere internațional? Sunt puțin băgat în ceată.
[ link extern ]
Cautati Hotărârea Guvernului Nr.727 din 25.09.2013 privind aprobarea Normelor metodologice de punere în aplicare a prevederilor Convenţiei nr. 16 a Comisiei Internaţionale de Stare Civilă referitoare la eliberarea extraselor multilingve ale actelor de stare civilă, semnată la Viena la 8 septembrie 1976 pentru a vedea cum arata modelul de extras. Autoritatile germane stiu despre Conventia 16 asa ca puteti solicita extrasul cu incredere. Sa aveti grija sa va elibereze imprimatul fata/verso, deoarece sunt autoritati care nu au tiparite si partea II -(in special aut.italiene)- de pe verso. Acele imprimate in Romania nu sunt valabile. Pentru pasaport va fi nevoie si de acordul dvs. Il puteti da la ambasada/consulat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Am înțeles, problema este ca eu aici am cerut un certificat international al copilului si din ce am găsit oe internet arata cam ca acel extras despre care am înțeles ca ar înlocui apostila.aici este nedumerirea.posibil ca ei sa nu fi înțeles ce vreau.
Acum aveti exemplul, vedeti pe verso sa scrie conventia 16 din 8 septembrie 1976 si e ok. Sa vedeti ca numele, prenumele, datele de nastere ale dvs. si ale copilului sa fie scrise corect, exact ca si in actele romanesti, daca aveti 2 prenume sa fie scrise ambele, exact ca in buletine, altfel riscati sa nu fie bun. Aveti dreptul sa solicitati mai multe exemplare, deci chiar daca il trimiteti pe acela in tara pentru transcriere, daca intre timp aveti nevoie de el in Germania, puteti solicita altul, este legal.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti acolo unde vi s-a eliberat certificatul de nastere eliberarea unui
AUSZUG AUSGESTELLT GEMÄB DEM ÜBEREINKOMMEN VOM WIEN VOM 8 SEPTEMBER 1976

Este denumirea in germana a extrasului.

Este suficient pentru a transcrie certificatul de nastere la Starea civila in Romania.
Nu trebuie apostilat, nu trebuie tradus si legalizat.

Alte discuții în legătură

Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Cetatenia bebelusilor nascuti in germania din parinti romani Ecobici Ecobici Suntem de 3 Ani si 8 luni in Germania iar de 2 Ani si. 2 luni avem drept de muncä pe durata nedeterminata. Pe 1 Apr a venit pe lume fetita noastra iar peste 2 ... (vezi toată discuția)