avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor furt

Buna ziua,
mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor cum ca a vazut furtul. Apoi o chemat-o la sectie din nou ptr declaratie, i-a indicat pe panou persoanele pe care sa le "recunoasca" si i-a dictat o declaratie mintind-o ca faptasii oricum au recunoscut.
Acum este chemata la proces unde din nou trebuie sa spuna ce "a vazut". Cum poate sa scape din situatia asta ? Nu a vrut sa fie implicata dar politia a tras de ea la fiecare pas. Daca spune adevarul acum ca nu a vazut poate avea probleme ?
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
ContSters93151, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:07, 8 August 2009
Daca mama dvs. isi schimba declaratia 99% o sa fie acuzata de marturie mincinoasa.
Dar, chiar nu vad care este problema ca vine sa da declaratie pentru ceea ce a vazut.
Daca vine la proces o sa fie intrebata de detalii, ori cum ar putea sa le furnizeze daca nu a vazut
Pe langa faptul ca poate respectivii poate sunt nevinovati, desi nu cred, am inteles ca politia i-a prins cu banii in mana
Faptul ca va exista o depozitie a mamei dumneavoastra nu va conduce , in mod vadit , la stabilirea vinovatiei , aceasta e stabilita prin coroborarea tuturor mijloacelor de proba.Daca in urma administrarii acestora se va stabili ca vinovatia nu exista, se va dispune achitarea.
Mama s-a prezentat la proces si a schimbat declaratia spunand ca nu a vazut furtul in sine ci doar ca i-a prins politia.
Acum a fost chemata sa dea declaratie pentru marturie mincinoasa. Ce se mai poate face in acesta situatie ?
Avand in vedere ca eu am fost cu ea la politie cand a dat ultima declaratie si am vazut cum politiaii i-au indicat pe cine sa recunoasca si ce sa scrie in declaratie o poate ajuta cu ceva ? O poate ajuta dc si eu depun marturie ca politia a instigat-o la marturie mincinoasa ?
Franchetea politailor din acel moment ma face sa cred ca nu...
In acest caz a existat o constrangere morala , cauza care inlatura caracterul penal al faptei , savarsindu-se , totodata , infractiunea de cercetare abuziva.
Exista alti martori care pot confirma cele relatate de dumneavoastra?Depozitia acestora ar trebui apreciata , poate exista chiar o confruntare a acestora.Si dumneavoastra puteti fi audiat ca martor.

Succes.

Alte discuții în legătură

Cod penal 2009 zxz19 zxz19 Buna ziua cand a intrat in vigoare Codul penal modificat in 2009? ( ma intereseaza de cand se aplica prevederile art 272- Influentarea ... (vezi toată discuția)
Audiat ca martor George915 George915 Bună ziua. Dacă am fost audiat ca martor si am scris ca \' Nu am nimic de declarat\", pot fi acuzat de mărturie mincinoasă sau de obstrucționarea anchetei ... (vezi toată discuția)
Declaratiile suspectului in calitate de martor, raspunderea pentru marturie mincinoasa eusaisapte eusaisapte Daca unui suspect i s-a luat declaratie in calitate de martor, raspunde pentru savarsirea Marturiei mincinoase? Am observat ca suspectului i s-au luat ... (vezi toată discuția)