avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta de pensionare,grupa 1
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta de pensionare,grupa 1

Buna seara,
Am 58ani si am o vechime de 31,5ani dintre care 9ani grupa 1 de munca. Sunt absolvent de studii univ./5ani si am efectuat un stagiu militar de 9luni. As dori sa stiu la ce varsta/redusa m-as putea pensiona, in conditiile unui stagiu complet de cotizare. Multumesc...
Cel mai recent răspuns: enaf , utilizator 13:49, 5 Noiembrie 2016
Pensia anticipata partiala va fi pusa in plata doar din momentul in care prezentati casei locale incetarea CIM.
Penalizarea a scazut de la 4,5 la 3%.
Multumesc,
..este logic ca va trebui incetat CIM-ul inainte de momentul depunerii dosarului, in a 60-a zi de nastere; dar vis a vis de statutul meu de asociat unic si implicit reprezentant legal la propria microintreprindere, voi putea sau nu semna si presta in continuare serviciile de rutina ale firmei? Dar eventuale dividende pe anul anterior..nu vor intra in conflict cu dreptul de a primi o pensie de acest tip? Cu stima..
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
enaf, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala catalinatravel2 catalinatravel2 1)Daca solicit pensie anticipata,imi va afecta aceasta pensie anticipata la calculul pensiei de varsta?adica va fi penalizata pentru ca am beneficiat de pensie ... (vezi toată discuția)
Anul pensionarii terezakarl terezakarl As dori sa stiu pentru un barbat nascut in 1956.03.oct.ani de cotizare 40 care ar fi anul luna ziua pensionarii. Multumesc. (vezi toată discuția)