avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... consilier juridic definitiv
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

consilier juridic definitiv

dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi:

cum ati dat examenul de definitivat? in cadrul institutiilor unde ati lucrat sau la asociatiile profesionale de consilieri juridici care s-au constituit potrivit legii 514?

va multumesc,
cj ioana
Cel mai recent răspuns: aliPus , utilizator 11:39, 18 Octombrie 2005
Nici un risc, mai economisesti niste bani: taxă de înscriere, cotizatie lunară, robă, insignă, parafă, registre.........etc, toate costă si în schimb nu văd unde esti avantajat.
poate sa-mi ofere si mie cineva o copie a statutului avocatilor cu modificarile din ianuarie 2005. multumesc.
Multumesc :)
Asa gandesc si eu....
STATUT din 25 septembrie 2004 al PROFESIEI DE AVOCAT - publicat in Monitorul Oficial nr. 45/13.01.2005 (poti sa il cumperi de la Regia Autonoma Monitorul Oficial prin distribuitorii autorizati) sau mergi la Baroul de avocati din judetul in care te afli si sigur il poti cumpara de acolo sub forma de brosura. Daca vrei si mai repede de atat poti intra pe www.unbr.ro (pagina Uniunii Nationale a Barourilor din Romania), trebuie doar sa il descarci in format doc sau pdf (pentru ultimul format trebuie sa ai instalata pe calculator pe calculator aplicatia Adobe reader). Succes!
Eu am definitivarea in profesia de jurist fara examen. Legea prevede, din cate stiu, ca cei care erau incadrati in munca pe acest post la data intrarii in vigoare a legii sa fie considerati ca definitivi. Eu m-am inscris la Asoc. cons. juridici "transilvania", taxele au fost si sunt simbolice si deaj am carnetul de jurist definitiv. Cei de la asociatie mi-au spus ca pt. cei care nu au definitivatul in profesie, examenul se organizeaza la ei si de catre ei la anumite data anuntate. Din cate am aflat in aceasta asociatier sunt inscrisi si juristii de la Prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere avocatura consilieri juridici cu vechime 5 ani in profesie V-as ruga sa imi spuneti daca stiti in ce perioada, unde si cum se organizeaza concursul pentru admiterea in profesia de avocat pentru consilierii juridici cu ... (vezi toată discuția)
Consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat? OANA GORAN OANA GORAN :-/ daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura??? (vezi toată discuția)
Juristii sunt obligati sa se inscrie in colegiul consilierilor juridici? mmf mmf Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)