avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire penala - Urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire penala - Urgent

Buna ziua,

Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla daca esti sub urmarire penala?

Situatia e urmatoarea: la institutia la care lucrez s-a produs un accident de munca si vina pt producerea lui mi-a fost imputata ad-hoc mie. Desi cazul a fost solutionat de ITM la momentul respectiv - fara a reiesi ca eu as avea vreo vina - in institutie umbla zvonul ca acum as fi sub urmarire penala. In acelasi timp, mai multe persoane din politie au trecut pe la director - cineva chiar azi - cerand documente in acest caz. Situatia devine extrem de stresanta, as vrea sa stiu cum pot afla daca sunt sau nu urmarita penal.
Cel mai recent răspuns: Rebecca199505 , utilizator 02:15, 11 Aprilie 2018
Trebuie sa aveti grija daca dati declaratie intrucat organul de ancheta reformuleaza ceea ce declarati verbal si se poate ca dvs sa ziceti ceva si pe hartie sa rezulte altceva.
De aici pot aparea probleme ulterioare pentru ca tot ceea ce declarati poate fi folosit si impotriva dvs.
Este unul dintre motivele pentru care utilitatea unui avocat cu ocazia audierii nu poate fi contestata.

avocat Claudiu Lascoschi
Am un proces pentru delapidare.. deja judecatorul mi a dat 2 termene de plata. Mai am de achitat mai puțin de jumătate din prejudiciu ... avocatul meu spune ca poate reusim sa obtinem amanarea aplicării pesepsei ca sa am cazierul curat. Este posibil ? Eu deja am un loc de munca daca cumva cazierul mi se pateaza o sa se vada la angajator ca mi a aparut pe cazier ceva sa ma concedieze?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2018
Rebecca199505, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarirea penala maran maran Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)
Exemplificare termen ! tutu12 tutu12 Termenul : ,,[b]este pusa in miscare actiunea penala [/b]....'' reprezinta inceperea audierii de catre organele de politie a audierii reclamantului, paratului ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)