avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la facturi neincasate de la firme aflate in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la facturi neincasate de la firme aflate in insolventa

Exista posibilitatea recuperarii (sub o forma sau alta) TVA achitat deja pentru facturile emise dar neincasate de la firme aflate in insolventa sau faliment?
Daca sunt in posesia unei hotarari judecatoresti definitive pentru recuperarea creantelor si sunt in tabelul creditorilor se poate recupera acest TVA ?
Nu am limbajul necesar dar sper sa ma fi facut inteleasa .Sumele pe care le am de recuperat sunt destul de mari si TVA-ul pe masura .
Va multumesc si astept cu speranta o varianta de la dvs. cei care stiti .
Cel mai recent răspuns: raluka.mrc , utilizator 17:28, 20 August 2009
Ajustarea bazei de impozitare este permisa prin art. 138 lit. d) din Codul fiscal si poate fi efectuata numai dupa data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii prevazute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei si numai daca hotararea respectiva a ramas definitiva si irevocabila.Pe factura emisa se face referire la factura initiala si se inscrie mentiunea „ajustare baza de impozitare“.


Buna ziua!
Am si eu o problema asemanatoare cu doi clienti care sunt datori din anul 2005. Prin procese nu am rezolvat nimic pt ca nu am avut de la cine sa ne recuperam banii, au fugit si nu aveau nimic al lor. Acum am vrea sa recuperam si noi tva-ul de la stat si impozitul pe profit dar nu stim daca e posibil. Una dintre societati este radiata din anul 2006 conform site-ului Ministerului de Finante dar nu stiu in ce baza a fost radiata iar la Registrul Comertului nu i-am gasit pe nicaieri. Cealalta firma am gasit-o la ONRC ca fiind "radiata : inchiderea procedurii falimentului si radierea debitorului ". In acesta situatie putem sa facem storno la facturile in cauza? Cum pot afla daca s-au dat hotarari judecatoresti definitive si irevocabile?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 August 2009
raluka.mrc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajustare tva liliana state liliana state Buna ziua tuturor, Ma poate ajuta cineva?????????Am un client neincasat din luna mai 2007.Atunci am emis factura,m-am inregistrat cu venit si tva de ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva todiras todiras pentru clientii neincasati de la societati aflate in insolventa, care este documentul prin care se poate storna tva-ul daca nu am fost inregistrat cu ... (vezi toată discuția)