avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camere video BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camere video BLOC

Buna seara,
Spuneti-mi va rog daca la sedinta Adunarii Generale s-a hotarat instalarea de camere video in condominiu , mai este necesar in calitate de Administrator sa merg la fiecare proprietar sa il intreb daca doreste acest lucru?
Si as vrea sa stiu va rog daca este o lege care sa imi interzica aceasta instalare intr-un condominiu?
Mentionez ca Presedintele sustine ca este o lege care ii interzice acest lucru, pe motiv ca nu avem statut ca si bancile, institutiile publice , etc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:11, 26 Martie 2015
@mira55

Camerele video inregistreaza imaginile si le pastreaza in arhiva cateva luni, in functie de calitatea camerelor, dupa care se sterg automat, fiind inlocuite de imagini noi.
Altfel, in lipsa acestei arhive de imagini, camerele video nu si-ar mai avea rostul.

Cum credeti ca sunt prinsi hotii dintr-un magazin cand se face cercetarea penala? Scotocind in arhiva de imagini arhivate, daca nu au apucat a se fi sters, evident.

Cred ca ati vrut sa spuneti altceva si nu v-a iesit..... :)
Stiu un caz in care s-au scos camerele de pe o scara pentru o persoana care nu a fost de acord chiar daca in AG se hotarase sa se monteze si chiar au fost montate o perioada . Mai mult respectiva persoana nici nu locuieste in apartamentul de pe scara.
Va rog mult sa-mi spuneti, daca doar o scara doreste montarea de camere video, cu semnatura tuturor proprietarilor de pe acea scara, este suficient pt a solicita montarea?
Dar daca un proprietar isi instaleaza, cat mai ascunsa, o camera de supraveghere a scarii, doar in portiunea ce urca spre apartamentul sau, fara sa fie indreptata spre un alt apartament, este legal?
Se poate ca doar montajul si aparatura sa fie ale firmei dar sa nu avem un contract de monitorizare cu firma respectiva, in ideea de a nu plati suplimentar si un serviciu de monitorizare ci doar montajul si aparatura, eventual un contract de service, de intretinere in perioada de garantie si post garantie.
Va multumesc
Se poate si numai o scara, daca proprietarii din acea scara doresc, iar ceilalti, din alte scari, nu.
Un proprietar poate sa-si monteze o camera proprie, daca nu jeneaza proprietatea altui vecin.

Aparatura o sa fie a dv. pe are o si platiti, eventual in rate. Si montajul.
Daca vreti sa va si monitorizeze, in sensul ca la o adica sa va faca filmuletele necesare, platiti abonament. Daca vreti sa va faceti singuri monitorizarea, delegati o persoana care doreste sa se ocupe cu asta si isi instaleaza softul pe calculatorul propriu. In acest caz nu mai platiti abonamentul de monitorizare.
Daca doriti service, platiti service lunar. Daca nu doriti service, atunci, la caz de nevoie platiti lucrarea de inlocuire piese, aparat etc.

Cereti oferta firmei si va modelati cererea din mai multe posibilitati.
Pentru elga50. Cand v-ati referit la ce am afirmat eu, dvs. ce ati vrut sa spuneti de fapt? Mai explicit se poate?

Alte discuții în legătură

Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)