Este posibil ca apartamente cu aceeasi suprafata, pe aceeasi scara de bloc, de pe acelasi nivel, sa aiba cote indivize diferite? Se motiveaza ca unul din locatari a luat uscatoria pe care a transformat-o si ca acesta este motivul ca celorlalti locatari sa li se diminueze cota indiviza. Stiu ca una este suprafata utila si alta este suprafata comuna.
Acum cateva zile cineva imi reprosa ca nu ma implic in viata asociatiei. Azi ,30.03.2015, a avut loc adunarea generala la care nu au fost prezenti nici 25% din proprietari. Am spus ca este nestatutara la care adiministratora, desi nu avea voie, tare de gura, a venit cu Legea 230/2007 si a invocat art.25 punctul (3). Presedintele de asociatie, ca si comitetul executiv, nestiiind lege, au aprobat tinerea adunarii. Consider ca nu s-a respectat articolul 24 punctul(2), m-am ales cu huiduieli de catre gonacii administratori. Consider ca s-a incalcat art. 56/litera b. Mentionez ca multi proprietari au lipsit datorita faptului ca adunarea s-a tinut in fata unui bloc, in aer liber, burnitzand peste cei prezenti. Cui ma adresez?
Va multumesc din suflet ptr. sfaturie date. Miercuri, 01.04.2015 zi aleasa:), voi merge la juristul primariei impreuna cu un alt proprietar, avocat de meserie. Sper sa intampin multe obstacole datorita faptului ca administratora, actualul presedinte de asociatie cat si conducerea primariei au aceeasi culoare politica...corb la corb nu-si scot ochii.
O alta nelamurire am si din nou apelez la cei care stapanesc legislatia mai bine decat mine. O familie tanara ce locuieste in bloc cu mine au un copil de nicio luna. Stiu ca cheltuielile pe persoana se calculeaza in functie de numarul de persoane care locuiesc pe scara unui bloc, dar cum poate fi bagat la plata curentului electric consumat la iluminatul scarii cand de fiecare data copilul este scos de parinti in brate sau cu caruciorul, se aprinde becul la intensitate dubla?:strong:
Nu se aprinde dublu, dar daca vreti sa desfacem firul in patru.... se aprinde de mai multe ori, deoarece daca n-ar iesi la plimbarica cu pruncul, probabil parintii ar sta la televizor sau pe internet si s-ar juca si becul de pe hol nu s-ar mai aprinde. ;)
Hai sa fim seriosi! Cat poate sa fie cota la curent electric mai ales ca aveti lampi cu senzori?
Nu se aprinde becul dublu sau triplu (daca iese cu ambii parinti), dar daca doriti sa va complicati, sa scutiti pe unii sau pe altii si sa aveti discutii cu restantierii sau cu ceilalti proprierari puteti sa scutiti. O sa vedeti discutii ca cei care ies "in gasca" din casa sa nu fie trecuti la plata luminii decat una sau doua persoane, sa va vad atunci stand cu un carnetel in mana zi si noapte sa faceti inventarul celor care ies singuri, in doua sau trei persoane. Daca legea asa spune, eu cred ca nu este cazul sa va complicati cu scutiri inutile, mai ales ca este vorba de cativa banuti, iar daca aveti si ascensor, atunci chiar nu vad cum sa scutiti un bebe care iese mai des decat o persoana in varsta!