avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire apã rece - un drept al preºedintelui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire apã rece - un drept al preºedintelui asociaþiei de locatari?

Bună ziua,

Aş dori să ştiu dacă preşedintele unei Asociaţii de Locatari are dreptul de a opri apa rece în încercarea de a obliga rău-platnicii la achitarea restanţelor la cotele de întreţinere.

Este vorba de un bloc cu restanţe la întreţinere, dar nu şi la ApaNova (aici, neachitată este doar ultima factură iar situaţia a fost verificată la furnizor). Apă caldă şi căldură nu mai sunt de aproape un an, aşadar apa rece era singurul serviciu... sistabil local.

Preşedintele Asociaţiei a anunţat oprirea furnizării de apă rece printr-un afiş nedatat. Intervalul dintre afişarea anunţului şi întreruperea apei reci a fost de cinci zile, dintre care două nelucrătoare. În nici una dintre cele cinci zile administratorul nu avea program de încasare.

Hotărârea a fost luată numai şi numai de preşedinte; nu a avut loc nicio Adunare Generală, nu s-a întrunit nici măcar Comisia de cenzori, nu există niciun proces verbal.

E legal? Ce măsuri putem lua împotriva preşedintelul de bloc?

Cu mulţumiri,

Oana
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 11:48, 24 Iunie 2009
puteti convoca, in conditiile legii 230/2007 si HG 1588/2007, o adunare generala extraordinara in care sa discutati aceasta problema si, mai ales, problema actionarii in justitie a rauplatnicilor in vederea recuperarii datoriilor prin vinzarea apartamentelor acestora
A "da jos" un presedinte este o aventura care greu se infaptuieste! Tertipuri: nu se anunta sedinta...sa anunta dar se face in asa fel incat sa nu vina lumea...nu se face convocator conform legii (fara data, fara semnatura, fara respectarea termenului)...la a doua convocare nu mai vine lumea...se organizeaza grupurile de presiune care decid soarta blocului (asociatie nu este un termen potrivit, in multe cazuri). Am asistat la o ad gen in care conducator era administratorul (asa zisul angajat), care inainte de inceperea sedintei facea atmosfera impotriva presedintelui...Citind mereu pe aici nu am prea vazut dorinta de a "ne avea ca fratii". Se spune, oameni intelepti spun ca vecinul ti-e mai aproape decat rudele...asa ar trebui sa fie...ii bati la usa daca esti bolnav, sau...stai cu copilul lui daca are de mers undeva, etc...Unde am ajuns? Se persecuta oamenii intre ei, se fac unii sefi...presedintele este Dumnezeu pe pamant, iti ia apa, iti fura uneori banii in cardasie cu administratorul...asa incat unii nu mai vor sa plateasca(atentie! un proprietar persecutat alta arma nu are, legea il defavorizeaza, nu poate face nimic... decat de ambitie sa nu mai plateasca). Oameni buni, fiti presedinti ca sa ii ajutati pe ceilalti, sa ii protejati, sa ii intrebati si pe ei ce ar vrea! Se poate! Legea nu va interzice sa fiti buni, omenosi, intelegatori, oameni. Iar o s-o patesc!
Eu locuiesc cu chirie la ANL, am avut unele probleme financiare si am o restanta de 250 lei la asociatie. Am fost plecat 2 zile iar cand m-am intors am constatat ca apometru de la apa rece (care este pe hol) a fost luat. Am mers la asociatie sa platesc macar datoria de la apa dar administratorul a spus ca trebuie achitata toata suma deoarece din contributia celorlanti locatari a platit lumina pe scara si salariile iar din aceasta cauza a ramas restanta la apa. Tot administratorul a spus ca apometru la ridicat cei de la aquaserv dar l-au lasat la asociatie pana achitam restantele. Este normal sa-l ridice fara a fi prezent.
nici furnizorul nu are dreptul de a opri apa,fara o hotarare judecatoreasca. mai ales ca sunt si proprietari cu plata la zi
@peraspera
Legea nu va interzice sa fiti buni, omenosi, intelegatori, oameni. Iar o s-o patesc!

De acord cu dv de data asta !

@proprietaru
Una calda , una rece !
De unde ati scos acea reglementare d-le proprietaru ?
Furnizorul poate sista furnizarea apei catre asociatie in conditiile stipulate in contaract.
Daca in contract este scris clar ca dupa 30 de zile de la neachitarea facturii se percep penalizari de x% pentru fiecare zi de intarziere si dupa 90 de zile de neplata , se sisteaza furnizarea apei catre asociatie , de ce ar trebui sa astepte 2-3 ani o hotarare judecatoreasca ?

Alte discuții în legătură

Probleme cu aquaserv szabo istvan szabo istvan buna!am cumparat un apartament acum 3 ani,normal ca vinzatorul trebuia sa aduca de la asociatie un certificat ca nu are restante,sa si rezolvat dar anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a sistat apa rece alexemariusadrian alexemariusadrian Este normal sa ai apa rece sistata timp de un an de zile si in prezent ptr datoriile vecinilor care insumeaza 3800 lei pe scara ? (vezi toată discuția)
Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)