avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire apã rece - un drept al preºedintelui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire apã rece - un drept al preºedintelui asociaþiei de locatari?

Bună ziua,

Aş dori să ştiu dacă preşedintele unei Asociaţii de Locatari are dreptul de a opri apa rece în încercarea de a obliga rău-platnicii la achitarea restanţelor la cotele de întreţinere.

Este vorba de un bloc cu restanţe la întreţinere, dar nu şi la ApaNova (aici, neachitată este doar ultima factură iar situaţia a fost verificată la furnizor). Apă caldă şi căldură nu mai sunt de aproape un an, aşadar apa rece era singurul serviciu... sistabil local.

Preşedintele Asociaţiei a anunţat oprirea furnizării de apă rece printr-un afiş nedatat. Intervalul dintre afişarea anunţului şi întreruperea apei reci a fost de cinci zile, dintre care două nelucrătoare. În nici una dintre cele cinci zile administratorul nu avea program de încasare.

Hotărârea a fost luată numai şi numai de preşedinte; nu a avut loc nicio Adunare Generală, nu s-a întrunit nici măcar Comisia de cenzori, nu există niciun proces verbal.

E legal? Ce măsuri putem lua împotriva preşedintelul de bloc?

Cu mulţumiri,

Oana
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 11:48, 24 Iunie 2009
ady112 a scris:

Eu locuiesc cu chirie la ANL, am avut unele probleme financiare si am o restanta de 250 lei la asociatie. Am fost plecat 2 zile iar cand m-am intors am constatat ca apometru de la apa rece (care este pe hol) a fost luat. Am mers la asociatie sa platesc macar datoria de la apa dar administratorul a spus ca trebuie achitata toata suma deoarece din contributia celorlanti locatari a platit lumina pe scara si salariile iar din aceasta cauza a ramas restanta la apa. Tot administratorul a spus ca apometru la ridicat cei de la aquaserv dar l-au lasat la asociatie pana achitam restantele. Este normal sa-l ridice fara a fi prezent.
dar la dvs nu exista fond de rulment ? ce valoare are acesta ?
Exista un fond de rulment dar valoarea este mica, adica 35 lei
cite luni sinteti restantier (excluzind ultima luna) ?
oferiti-ne si noua datele necesare, ca sa ne dam seama exact despre ce este vorba ;)
si cine este administrator si in baza carui act normativ sau contract vi s-a ridicat contorul ?
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
Daca aveti un fond de rulment de 35 lei si este stabilit conform legii, cam acestea sunt cotele dv lunare.
Daca aveti o restanta de 250 lei inseamna ca nu ati achitat cotele lka asociatie de peste 7 luni.
Este normal ca cei din conducerea asociatiei sa va determine sa achitati debitele. Lumina pe casa scarii daca o opreste vor suferi toti proprietarii , inclusiv cei care nu au datorii. Daca apa se poate opri individual a facut-o.
Dar daca dv nu va platiti telefonul 2-3 luni, nu cumva va taie tonul si vorbiti la bec? Sau nu platiti energia electrica din apartament 2-3 luni , nu credeti ca nu va mai foloseste nici becul?
Dv intrebati :
Este normal sa-l ridice fara a fi prezent.

Cei de la telefoane sau furnizorul de energie electrica credeti ca va solicita prezenta cand executa debransarea?
domnule adrian, am impresia ca dvs confundati marfa cu ambalajul ...
fiind asociatie de locatari, asa cum scrie si in numele topicului, exista un contract intre asociatia in cauza si respectivul furnizor. exista un contract ferm intre cele doua, cu drepturi si obligatii de ambele parti. la fel cum exista si clauze de penalitati pentru fiecare asociatie care nu-si plateste darile catre acea firma. sa nu-mi spuneti ca din cauza unei singure persoane asociatia nu a platit mai multe luni facturile. iar daca se intimpla acest lucru, se oprea la tot blocul furnizarea apei. doar in situatia in care exista contract individual intre locatar/proprietar si firma se poate intimpla asta, daca exista stipulata aceasta clauza in contract. si oricum, trebuia sa existe o somatie de plata. in acest caz, asociatia nu mai are niciun rol in acest conflict, iar discutia cu datoria fata de asociatia nu mai are rost decit la nivel de datorie fata de asociatie, mai putin apa rece
in situatia telefoanelor si a enel/electrica, se prevede clar in contractul individual ca se intrerupe furnizarea serviciilor in caz de neplata conform contractului, si acolo se prevede clar durata.

Alte discuții în legătură

Probleme cu aquaserv szabo istvan szabo istvan buna!am cumparat un apartament acum 3 ani,normal ca vinzatorul trebuia sa aduca de la asociatie un certificat ca nu are restante,sa si rezolvat dar anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a sistat apa rece alexemariusadrian alexemariusadrian Este normal sa ai apa rece sistata timp de un an de zile si in prezent ptr datoriile vecinilor care insumeaza 3800 lei pe scara ? (vezi toată discuția)
Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)