avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire apã rece - un drept al preºedintelui ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire apã rece - un drept al preºedintelui asociaþiei de locatari?

Bună ziua,

Aş dori să ştiu dacă preşedintele unei Asociaţii de Locatari are dreptul de a opri apa rece în încercarea de a obliga rău-platnicii la achitarea restanţelor la cotele de întreţinere.

Este vorba de un bloc cu restanţe la întreţinere, dar nu şi la ApaNova (aici, neachitată este doar ultima factură iar situaţia a fost verificată la furnizor). Apă caldă şi căldură nu mai sunt de aproape un an, aşadar apa rece era singurul serviciu... sistabil local.

Preşedintele Asociaţiei a anunţat oprirea furnizării de apă rece printr-un afiş nedatat. Intervalul dintre afişarea anunţului şi întreruperea apei reci a fost de cinci zile, dintre care două nelucrătoare. În nici una dintre cele cinci zile administratorul nu avea program de încasare.

Hotărârea a fost luată numai şi numai de preşedinte; nu a avut loc nicio Adunare Generală, nu s-a întrunit nici măcar Comisia de cenzori, nu există niciun proces verbal.

E legal? Ce măsuri putem lua împotriva preşedintelul de bloc?

Cu mulţumiri,

Oana
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 11:48, 24 Iunie 2009
Vrajba! Daca avea bun simt trebuia sa astepte omul si sa il intrebe:mai vecine, nu ai bani, i-ai dat pe doctorii, ti-a murit cineva, te-a dat afara de la serviciu? Cat poti sa dai acum, hai sa platesti in rate; scrie aici, o intelegere...cand mai dai restul de bani? Nimic altceva; cine se crede administratorul? Dati-l afara, luati-i salariul, sau lucreaza cu conventie? Cine se expune pentru el? Sau ii platiti si impozite pe salariu? daca ii place sa porunceasca si sa domine de ce nu isi face o firma sa faca pe banii lui abuzuri, sa vada cum se lucreaza cu oamenii. Asa este usor si convenabil. Cu banii oamenilor...Eu i-as face o verificare financiar contabila sa vad daca chiar nu avea bani, cu toate ca existau si alte modalitati de a gasi 250 lei; nu, el s-a gasit sa faca o marsavie si cred ca este si mandru de ce a facut. De ce nu i-a luat omului capul? Macar daca ati sti ca este corect si cinstit, dar nu prea cred. Gasiti oameni cumsecade, nu ii mai hraniti pe toti vechilii astia! Sunt atatia oameni cinstiti care nu gasesc unde sa se angajeze, dar din pacate sunt rezervati, modesti, nu dau cu gura asa cum fac specimenele de genul acesta. Fac apel la pace si buna intelegere! Incercati sa fiti mediatori in blocul dv. Se poate!
Domnule felix34 restanta este din februarie anul acesta. Contorul nu stiu in baza carui act a fost ridicat deoarece nu am primit lamuriri. Cand am ajuns acasa am vazut ca nu am apa si am mers la vecinul de palier sa intreb iar acesta mi-a spus sa sun administratora deoarece apometrul este la ea.
Domnule adriantot sunt de acord cu dumneavoastra numai ca daca nu platesc telefonul i-mi taie tonul nu i-mi ia telefonul, la fel si la curent, becul i-mi ramane. Fondul de rulment este asa mic deoarece a fost fixat acum 6 ani.
acum chiar nu mai inteleg ... contorul a fost ridicat de cei de la aquaserv sau de administrator ?
daca a fost ridicat de catre administrator, faceti reclamatie scrisa administratorului la presedintele asociatiei pentru abuz in dauna intereselor personale, cu doleanta de a va furniza in baza carei decizii a AG sau CE s-a facut acest lucru, cerind in cacelasi timp sanctionarea administratorului
pentru restante mai mari, in baza unei decizii a asociatiei de proprietari (in adunarea generala) se pot impune penalizari la intretinere pe un anumit numar de luni (cereti aceasta decizie). in cazul in care exista mai multe luni neplatite (de obicei peste 6 luni restante), se trimite o somatie celui vinovat, atentionindu-l ca va fi actionat in instanta daca nu-si plateste darile. fara acesti pasi, asociatia pierde procesul in instanta
Ultima modificare: Marți, 23 Iunie 2009
ContSters61266, utilizator
dle adran dl felix v a explicat cum sta cu ..telefonul etc. In schimb,in asociatie sunt persoane care au la zi achitat datoriile si care pot actiona in judecata atat asociatia cat si furnizorul.Dar pt a baga vrajba intre proprietari,fiind mai simplu ,se inchid furnizarile.si se da vina pe celalalt.Este mai greu sa se actioneze asupra celui vinovat, sa instiinteze furnizorul ca x nu si a platit datoria si sa i a masuri pt recuperare.
Termenul de inaintare in instanta este de 3 luni intarziere.Intre timp se trimite o somatie,si se incearca pe cale amiabila rezolvarea problemei.deoarece sunt cazuri cand,la sugestia unora,se trec la plata sume mai mari decat realitatea.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu aquaserv szabo istvan szabo istvan buna!am cumparat un apartament acum 3 ani,normal ca vinzatorul trebuia sa aduca de la asociatie un certificat ca nu are restante,sa si rezolvat dar anul trecut ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari a sistat apa rece alexemariusadrian alexemariusadrian Este normal sa ai apa rece sistata timp de un an de zile si in prezent ptr datoriile vecinilor care insumeaza 3800 lei pe scara ? (vezi toată discuția)
Sistare apa rece geogeorge geogeorge buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca este posibil ca asociatia de proprietari sa sisteze furnizarea de apa rece pur si simplu??? o cunostinta a primit in ... (vezi toată discuția)