avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident iesire sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident iesire sens giratoriu

Intrasem in sensul giratoriu atunci cand acesta era liber. Circulam cu viteza mica pe banda 1 in acest timp alt autovehicul a intrat in sens din spatele meu imediat dupa ce m-a vazut s-a mutat de pe banda 1 pe banda 2 am circulat o perioada in paralel iar la prima iesire eu am continuat circulatia in sensul giratoriu pe banda mea. Celalalt mi-a taiat calea si m-a agatat cu roata din spate. La politie mi-au dat mie amenda pentru neasigurarea la schimbarea directiei de mers.
Politistul mi s-a parut avand o atitudine cam ciudata necunoscand ca in sensul giratoriu se mai si semnalizeaza directie de deplasare si se da prioritate la schimbarea benzilor.
As avea castig de cauza la contestatie?
Cel mai recent răspuns: reynolds87 , utilizator 11:00, 10 Aprilie 2015
lovitura la mine e in aripa stanga fata iar la celalalt lateral dreapta spate. Se vede si urma de cauciuc. Ca atunci cand depasesti si te bagi prea din scurt si il agati pe cel de langa tine.
poza lovitura: [ link extern ]
Sensul giratoriu este cel de pe DN73 km11 intersectie centura Mioveni cu DN73.
[ link extern ]
Eu cred ca politistul a facut o confuzie incadrand asta la art 54. Coliziune la iesirea din sensul giratoriu. Ce se poate cere la contestare? Cum ramane cu daunele?
Procesul verbal este scris in mare ilizibil nici macar numele agentului nu e scris corect
din ce vad ceva Is Badea Mwoko :) nici localitatea unde a fost incheiat procesul verbal nu este corecta acolo este trecut ceva ilizibil in realitate Pitesti
directia de mers eronata eu circulam Mioveni-Pitesti nu Mioveni-Campulung nu a vrut sa imi spuna ce a scris acolo ci doar a insistat sa semnez si sa scriu ca sunt de acord cu despagubirea prin RCA. Multe greseli ...
Ce sanse am sa recuperez banii, daunele ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
reynolds87, utilizator
Art. 54 spune:

Articolul 54
(1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
(2) Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe intreaga durata a manevrei.


Deci incadrarea in sine e corecta, doar interpretarea evenimentelor e gresita
Daca tin bine minte, la politie te pune sa dai o declaratie, in care trebuie inclusiv desenata schita accidentului. Ati facut asta?
Eu va recomand sa mergeti cu ce hartii aveti la un avocat, si sa il intrebati ce sanse aveti sa castigati procesul.
Puteti incerca si cu o audienta la comandatul politiei inainte, sa reclamati tocmai faptul ca politistul nu a vrut sa va spuna ce a scris, si ca din punctul dumneavoastra de verede fie nu a inteles descrierea accidentului, fie a abuzat de pozitia lui, insa ma tem ca demersul va fi inutil, si riscati doar sa va intindeti prea mult...

A-ti scris ca sunteti de acord cu despagubiriea prin RCA?
Faptic erati in sens ,directia de deplasare ce relevanta are ?
Da pentru ca asa a insistat sa scriu clar "sunt de acord cu despagubirea prin RCA"
Nu cred ca are vreo relevanta.
Pe politist putil il intereseaza cine ce si cum e cu rca ;prin acesta fraza urmareste altceva: stabilirea vinovatiei .Si cum?
RCA este o asigurare destinata despagubirii tertilor intr-un eveniment rutier ,nu vinovatului de producerea accidentului ;vinovatul de producerea accidentului da asigurarea tertilor si nu invers. Altfel spus ,cine da asigurarea e vinovat .
Adresati-va de urgenta unui avocat si in acelasi timp depuneti o contestatie la PV (stie avocatul ce trebuie intreprins) .

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)