avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata si concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata si concediul medical

Buna ziua,
Puteti sa-mi spuneti daca o persoana cu CIM pe perioada determinata se afla in concediu medical (din motive legate de sarcina) in momentul in care ii expira CIM, concediu medical care a inceput cu cateva zile inainte de data expirarii CIM beneficiaza de prevederile art. 60 din codul muncii?
Mai exact - este angajatorul obligat sa-i prelungeasca contractul cu perioada de timp pentru care este in concediu medical?
Se tine cont de art. 60 din codul muncii (litera a si/sau c)?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 14:58, 7 Noiembrie 2009
Vedeti raspunsul de mai sus al dlui Tudor Valeriu.

daca aveti cim pe per determinata acesta va expira de drept iar dvs puteti sa solicitati somaj.
Concediile medicale va vor fi platite de ajofm (si suspenda perioada de acordare a somajului) si veti putea eventual intra si in CIC din somaj

daca va schimba conractul in perioad nedetermninata, pe perioada medicalelelor si a CIC vi se suspenda contractul de munca.
Problema este ca nu acum ma pot trece pe perioada nedeterm...pt ca am semnat pe 12 luni, si abia in ianuarie pot transforma in nedeterm. Pana la 1 ianurie...cred ca pot sa-mi iau medical..dar nu stiu de la 1 ianurie..ce voi face.
Mi-e sa nu raman cu cartea de munca acasa!
Stimata dna Grece_r explicati-mi mai bine ce inseamna ca aceste concedii medicale vor fi platite de AJOFM ( si suspenda perioada de acordare a somajului) si veti putea eventual intra si in CIC din somaj?
Daca imi iau concediu medical din luna ce vine, septembrie pana in decembrie ( abia in 1 ianuarie expirandu-mi contractul ) nu-l va plati firma la care sunt angajata??? Asta vroiam de fapt sa va intreb!
1. CIM pe perioada determinata se pot transforma in CIM pe perioada nedeterminata oricand, inainte de expirarea termenului.
2. Daca in timpul cat sunteti in somaj si primiti indemnizatie de somaj aveti certificat medical, il depuneti la AJOFM si se calculeaza indemnizatia pe zilele de medical si se plateste de catre AJOFM, care recupereaza banii de la Casa de Sanatate.
3. Pe perioada de concediu medical se suspenda somajul si indemnizatia de somaj si se reia dupa incetarea concediului medical (adica se prelungeste perioada de somaj).
4. Daca intrati acum in concediu medical, indemnizatia este platita de firma care o recupereaza de la Casa de Sanatate, dar CIM pe perioada determinata nu se prelungeste, el inceteaza la data expirarii lui.
Dl Tudor am fost astazi sa intreb dc ma pot trece pe perioada nedeterm. si mi-au spus ca abia in decembrie pot face asta ( expirandu-mi contractul in 1 ianuarie). Dvs. ati spus oricand ...numai dc vor ei!) Intrebarea mea ar mai fi indemnizatia ..adica perioada de la concediul prenatal...si cei 2 ani cine o plateste..dc esti salariat? ) Firma? Si as putea sa stau din septemb. pana in decemb. in medical ..fiind angajata pana la 1 ianurie?


Va multumesc mult pentru rabdarea dvs!)

Alte discuții în legătură

Insarcinata, cu statut de somer Andrea1975 Andrea1975 Sunt somera pana in luna ianuarie 2011. Acum sunt insarcinata in luna a doua. Doctorul mi-a pus diagnostic cod 15 - Risc maternal, trebuie sa stau la pat cel ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie cic ioneasca84 ioneasca84 buna ziua lucrez in invatamant si sunt insarcinata ar tb sa nasc pe la jumatatea lui septembrie intrebarea este imi trebuie continuitate la post pt a putea ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal livialavinia livialavinia Buna ziua, Sunt angajata la o societate comerciala de 1 an si 5 luni, cu contract de munca pe durata determinata, acesta urmand sa expire in 30.11.2013. ... (vezi toată discuția)