avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperari creante

am de platit la eos doua creante cedate de bcr si brd si nu stiu de ce eos imi cere toata suma datorata bancii cu toate ca suma a fost acoperita de politele de asigurare semnate in contractul cu bancile respective am un exemplu kruk mi-a recuperat o creanta la banca romaneasca si nu platesc decat diferenta dintre polita de asigurare si datorie De ce?
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 10:10, 14 Aprilie 2015
Primo citiți cu atenție alineatul 1 al art.2 și o să vedeți la ce se referă legea respectivă.

Secundo, banca e supusă evident reglementării BNR, SRL-ul de recuperare creanțe nu.
Primo citiți cu atenție alineatul 1 al art.2 și o să vedeți la ce se referă legea respectivă.

Secundo, banca e supusă evident reglementării BNR, SRL-ul de recuperare creanțe nu:

1.Am citit cu atentie, nu inteleg la ce va referiti, mie imi este foarte clar.

2.Prin contractul de cesiune SRL -ul este numit manager de portofoliu - care la randul lui trebuie autorizat:

Capitolul V - Servicii de management de portofoliu


Art. 23
(1) Pentru a presta servicii de management de portofoliu, o entitate trebuie sa fie institutie de credit sau institutie financiara, in intelesul Legii nr. 58/1998, republicata.
(2) Documentatia si procedura de autorizare a societatilor de management de portofoliu se stabilesc prin norme ale Bancii Nationale a Romaniei pentru institutiile de credit, respectiv prin norme ale C.N.V.M. pentru institutiile financiare care opereaza pe piata de capital.
(3) Cedentul unui portofoliu de creante poate sa efectueze in continuare managementul acestuia.

Mai mult decat atat: cu privire la colectarea de creante, societatea colectoare in cazul meu nu a avut in certificatul de inmatriculare prevazuta activitatea de colectare debite pana in anul 2014, dar a desfasurat abuziv aceasta activitate.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
ancut75, utilizator
le afecteaza garantarii unei emisiuni de valori mobiliare.
doar în aces caz vorbim de CNVM.

O Bancă, printre altele, cumpără și hârtie igienică. După teoria dvs. ar trebui ca acel contract prin care cumpără hârtie igienică să se supună reglementărilor BNR și nu Codului Civil. Ei bine, nu este așa deloc. Banca, evident trebuie să respecte reglementările BNR, în orice face, însă nu și firma de recuperare creanțe.

Probabil ați citit ceva teorii scrise de anumiți avocați, așa ziși secialiști în domeniu. Credeți-mă pe cuvânt, oamenii aceia sunt total pe lângă problemă.
Nu acolo este problema cu acele contracte, nu, deloc. O să găsiți jurisprudență destulă pe net, veți vedea că, cu excepția unor judecătorii de provincii unde Codul Civil și cel de procedură nu a ajuns încă, cvasiunanimitatea Instanțelor resping acțiunile consumatorilor împotriva contractelor de cesiune de creanțe.

Cesiunea este ok, concentrați-vă pe clauzele abuzive și sau pe erorile executorului.
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
da, aveti dreptate, banca este autorizatat prin actul constitutiv si certif de inmatriculare sa presteze diferite activitati cf legii societ comerciale: cazari hotel, transport marfa, soft..etc, dar cu privire la cesiunea de creante...cred ca m-am informat corect(asta e opinia si parerea mea); mi-am formulat actiunea pe clauze abuzive, pierderea calitatii de titlu executoriu al ctr de credit prin impunerea unor clauze abuzive, dar in continuare AM DREPTUL SI VREAU SA STIU cine sunt societatile cesionare si cu ce se ocupa. Pana la momentul de fata am ajuns la CNMV, azi o sa trimit niste cereri catre cnmv si agerom sa vad ce raspuns imi vor oferi.

Exista o societate srl din Luxembourg care efectueaza executari silite in MASA, fara a avea reprezentanta, branch office nimic in romania, oare cum e posibil?
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
ancut75, utilizator
Vă doresc succes, din tot sufletul! Ca idee, cautați și un plan B, în caz că teoria dvs. nu va fi îmbrățișată de judecători.

Alte discuții în legătură

Cum poate o firma din polonia sau luxembourg sa cumpere credite neperformante?? ancut75 ancut75 Buna ziua, Cum poate o firma din Polonia sau Luxembourg sa cumpere credite neperformante de la societati bancare din Romania? NU sunt conditii legale ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante/debitor - raport juridic comercial sau civil? ContSters257414 ContSters257414 intr-o postare mai veche gasim urmatoarea opinie: [i]\\"Insa...parerea mea este ca o astfel de cesiune de creanta-catre o societate de recuperari creante ... (vezi toată discuția)