avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bani platiti pentru nimic.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bani platiti pentru nimic.

De ce trebuie sa platesc la asociatia de proprietari o suma pe luna pentru un apartament proprietate, in care nu locuieste nimeni?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:53, 17 Aprilie 2015
Am inteles.Chiar daca nu se repara nimic,chiar daca nu se intretine nimic,acei bani se vor duce in buzunarul administratorului,umflat de vreo 2000,pentru vreo 48 de ore pe luna.Vreau si eu!#-o
Teope a scris:

chiar daca nu se intretine nimic,acei bani se vor duce in buzunarul administratorului

Administartorul de imobil detine indemnizatie negociata la momentul intocmirii raportului juridic de munca cu beneficiarul asociatia de proprietari
Sumele impuse pentru parti comune ,nu se acorda administratorului de imobil ci strict pentru intretinerea si reparatia partilor comune constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun

Chiar daca dvs. Nu locuiti acolo sunt activitati ca se desfasoara, administ face liste de plata, ridica facturi, plateste facturi, intocmeste acte munca care trebuie renumerara deoarece el munceste chiar daca pentru dvs nu sunt lucruri vizibile cum sunt reparatiile pe casa scarii unde se pot vedea. Cum spun si colegi mei salariile sunt chieltuieli pe cota parte pe care trebuie sa le achitat.
Dumneavoastra detineti in proprietate un apartament intr-un condominiu. Daca nu locuiti in acel apartament si nu faceti consumuri de utilitat nu platiti nimic pentru acest apartament. Dar totodata detineti in proprietate indiviza perpetua si fortata o cota parte din spatiile comune care sunt administrate de cineva, in speta de asociatia de proprietari, costurile administrarii spatiilor comune se imparte proportional cotei indivize pe care o detineti. Cineva spala scarile care sunt in proprietatea dumneavoastra, casa scarii este iluminata, asociatia de proprietari are un sdiu care genereaza costuri, are un administrato, cenzor si presedinte care sunt remunerati pentru activitatea lor, toate aceste cheltuieli le suporta proprietarii spatiilor comune.
Diferenta intre a fi proprietarul exclusiv al unui imobil si a fi proprietarul unui apartament dintr-un imobil condominiu are unele asvantaje si unele dezavantaje. Cand ati devenit proprietarul apartamentului v-ati asumat atat avantajele cat si dezavantajele. Cu siguranta costurile ce va sunt repartizate in condominiu sunt mai mici decat pentru un imobil detinut in exclusivitate.
acei bani se vor duce in buzunarul administratorului,umflat de vreo 2000,pentru vreo 48 de ore pe luna.Vreau si eu!

Daca dumneavoastra credeti ca banii se duc in buzunarul administratorului, inseamna ca il banuiti ca va fura (nu contest ca nu sunt si astfel de specimene), puteti sa solicitati un control al asociatiei, sau sa sesizati presedintele asociatiei si sa ii solicitati unele lamuriri asupra activitatii administratorului si sa cereti sa vedeti actele contabile.
Legea 230/2007 Articolul 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Daca doriti sa "va umflati" buzunarele precum administratorul dumneavoastra, nu va opreste nimeni sa faceti un curs de Administrator Imobile, sa luati atestatul si sa va ocupati de acest lucru, sa vedeti ca dupa 2-3 luni nu o sa mai vreti, cand o sa constatati ca nu sunt DOAR 48 de ore!

ca nu sunt un investitor,sunt un mostenitor,deci nu castig de pe urma lui.

Este adevarat, nu sunteti un investitor, sunteti un castigator, iar apartamentul va poate aduce castig prin doua moduri simple, una ar fi sa il inchiriati si atunci cheltuielile cu intretinerea vor fi suportate de chirias, iar dumneavoastra castigati ceva banuti lunar, sau sa il vindeti si banii obtinuti sa va aduca dobanda de la o banca, este adevarat ca este mica dar este, iar apartamentul nu va scoate bani din buzunarul dumneavoastra catre "buzunarul administratorului".

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Obligatii la plata intretinerii Richards Richards Am mostenit,impreuna cu sora mea,un apartament situat la etajul1 dintr-un bloc fara parter,dotat cu apometre.De peste un an,nu locuieste nimeni acolo si avem ... (vezi toată discuția)
Acoperisul, parte comuna ivanvintilica ivanvintilica Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente pe o scara cu P+4 etaje.Ocup un apartament la etajul4. Problema mea este ca izolatia de sus s-a deteriorat ... (vezi toată discuția)