Ares-3 a scris:
Eu nu prea cred ca aceia care strigau Lasati-ne sa vedem moarta! vorbeau de cineva din familia lor, doar nu-s pusi in vitrina decedatii. Chiar daca au venit si oameni indreptatiti sa fie acolo, as paria ca au facut cale intoarsa si nu s-au imbulzit cu gloata.
Un singur om daca a vrut sa mearga la mormantul rudei decedate si este grav.
Nu cred ca toti cei de acolo au venit sa vada scandalul.
Nu cred ca cei care ar fi venit la mormantul rudei sale ar fi facut cale intoarsa asa pur si simplu.
Poate ca unii asa au facut dar in mod normal unul singur daca a fost si i-a fost interzis accesul in cimitir este ceva extrem de grav.
Cine vrea sa isi faca cimitir propriu poate sa o faca.
Acolo poate interzice accesul deoarece este ingropata o singura persoana.
Eu m-as fi suparat atat de rau incat nu cred ca ar fi putut sa imi impiedice cineva accesul.
Am fost extrem de indignat si de enervat doar ca am vazut ce s-a intamplat fara sa fiu implicat direct.
Nu imi venea sa cred ca in Romania se poate intampla asa ceva.
Nimic nu o impiedica pe Oana sa imprejmuiasca capela cu paznici si sa nu se ajunga acolo.
Facea o arie protejata.
Tot la fel se putea proceda si cu inmormantarea.
Se facea o arie protejata cu un perimetru de 50 de metri.
Politia am vazut ca a plecat cand a inteles ca nu e in regula ce se intampla.
Nu am inteles ce a cautat politia acolo.
Cimitirul nu se poate inchide decat in baza unei autorizatii emise de un organ de stat pentru motive extraordinare.
Chiar daca este un cimitir privat nu inseamna ca poti interzice accesul ca in propria locuinta.
Atata timp cat cineva vrea sa mearga la un mormant nu ii poate fi interzis accesul decat in baza unei hotarari judecatoresti care sa fie pusa in executare sau in baza unui act emis de stat.
Faptul ca esti patron al unui cimitir nu iti da dreptul de a interzice accesul in cimitir.
Doar daca exista o dispozitie legala expresa a legii se poate proceda la inchiderea cimitirului daca legea permite inchiderea acestuia.Este evident faptul ca nu exista o asemenea prevedere legala.
Ma intreb ce ar fi fost daca se venea cu un mort pentru inmormantare si tineau mortul la poarta cimitirului.
Adica cumperi un loc de veci si apoi nu iti permite accesul in cimitir...
Pentru astfel de manifestari eu cred ca se poate ajunge chiar la expropriere.