avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre Oana Zavoranu prin paznici angajati

Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asa ceva.
Cum este posibil sa interzici intrarea in cimitir a oamenilor care vin de Pastele Blajinilor la mortii lor?
Stau sa ma intreb ce se intampla daca eram eu acolo intrucat m-as fi suparat teribil.
Cum sa imi interzica cineva sa intru in cimitir?

Stie cineva daca a avut autorizatie pentru asa ceva?

Este o incalcare de de drepturi vadita daca nu a avut autorizatie.

Politia trebuia sa intervina.
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 19:29, 21 Aprilie 2015
Eu nu prea cred ca aceia care strigau Lasati-ne sa vedem moarta! vorbeau de cineva din familia lor, doar nu-s pusi in vitrina decedatii. Chiar daca au venit si oameni indreptatiti sa fie acolo, as paria ca au facut cale intoarsa si nu s-au imbulzit cu gloata.

In rest, tot ce as fi vrut sa spun a fost scris deja in articolul din link-ul pus de Joha (glumesc, nu as fi putut s-o spun atat de bine).
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
Ares-3, moderator
Ares-3 a scris:

Eu nu prea cred ca aceia care strigau Lasati-ne sa vedem moarta! vorbeau de cineva din familia lor, doar nu-s pusi in vitrina decedatii. Chiar daca au venit si oameni indreptatiti sa fie acolo, as paria ca au facut cale intoarsa si nu s-au imbulzit cu gloata.

Un singur om daca a vrut sa mearga la mormantul rudei decedate si este grav.
Nu cred ca toti cei de acolo au venit sa vada scandalul.

Nu cred ca cei care ar fi venit la mormantul rudei sale ar fi facut cale intoarsa asa pur si simplu.
Poate ca unii asa au facut dar in mod normal unul singur daca a fost si i-a fost interzis accesul in cimitir este ceva extrem de grav.

Cine vrea sa isi faca cimitir propriu poate sa o faca.
Acolo poate interzice accesul deoarece este ingropata o singura persoana.

Eu m-as fi suparat atat de rau incat nu cred ca ar fi putut sa imi impiedice cineva accesul.
Am fost extrem de indignat si de enervat doar ca am vazut ce s-a intamplat fara sa fiu implicat direct.
Nu imi venea sa cred ca in Romania se poate intampla asa ceva.

Nimic nu o impiedica pe Oana sa imprejmuiasca capela cu paznici si sa nu se ajunga acolo.
Facea o arie protejata.

Tot la fel se putea proceda si cu inmormantarea.
Se facea o arie protejata cu un perimetru de 50 de metri.

Politia am vazut ca a plecat cand a inteles ca nu e in regula ce se intampla.
Nu am inteles ce a cautat politia acolo.

Cimitirul nu se poate inchide decat in baza unei autorizatii emise de un organ de stat pentru motive extraordinare.
Chiar daca este un cimitir privat nu inseamna ca poti interzice accesul ca in propria locuinta.
Atata timp cat cineva vrea sa mearga la un mormant nu ii poate fi interzis accesul decat in baza unei hotarari judecatoresti care sa fie pusa in executare sau in baza unui act emis de stat.
Faptul ca esti patron al unui cimitir nu iti da dreptul de a interzice accesul in cimitir.
Doar daca exista o dispozitie legala expresa a legii se poate proceda la inchiderea cimitirului daca legea permite inchiderea acestuia.Este evident faptul ca nu exista o asemenea prevedere legala.

Ma intreb ce ar fi fost daca se venea cu un mort pentru inmormantare si tineau mortul la poarta cimitirului.
Adica cumperi un loc de veci si apoi nu iti permite accesul in cimitir...

Pentru astfel de manifestari eu cred ca se poate ajunge chiar la expropriere.
ynocentta a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

ATATA timp cat cineva a cumparat un loc de veci acolo nu exista patron care sa interzica accesul decat daca se prevede in contract.

Realitatea de care sunteti atat de suparat,demonstreaza ca totusi ,daca patroana doreste se poate sa se interzica accesul apartinatorilor in cimitir ,inclusiv ca fortele de ordine sa intervina violent - fara ca autoritatea statului sa se sesiseze si sa intervina pentru restabilirea ordinii de drept

Fara act de interdictie judecatoresc nu se poate interzice accesul in cimitir.

Cum putea sa intervina politia daca cineva isi exercita un drept.
Nici nu cred ca a intervenit.
Doar a fost pe acolo...

In astfel de cazuri dreptul este prezumat si recunoscut de lege si cel care iti interzice trebuie sa aiba un ordin de interdictie judecatoresc.
Politia trebuia sa medieze conflictul si sa lamureasca lucrurile sub aspect legal daca tot era pe acolo.

Interzicerea unui drept fara ca cel care il interzice fara a avea dreptul, deci in mod abuziv, da dreptul la o actionare in forta pentru exercitarea dreptului.Cum era daca le venau vreo 30 de interlopi si maturau pe jos cu cei de la paza?
Aveau justificare si se aflau in legitima aparare daca ripostau in cazul in care erau bruscati sau agresati pentru motivul ca le era interzis accesul in cimitir si insistau.

Ceea ce s-a intamplat nu este legal dupa parerea mea.

Cum ar fi sa vina cineva si sa blocheze circulatia pe o strada si sa nu se permita accesul pe acea strada?
Doar politia are dreptul de a face asa ceva si pentru motive extraordinare.

Sau...sa nu iti fie permis accesul in scara blocului si sa nu poti ajunge la proprietatea ta?
intr-adevar, chiar daca esti patron de cimitir privat , asta nu -ti da dreptul sa limitezi accesul celor care vin la cimitir , sa aprinda o lumanare la mormintele rudelor ingropate in cimitirul respectiv. sunt de acord cu acest aspect.

pe de alta parte, parerea mea personala este ca acele persoane care au fost ieri la cimitirul eternitatea, erau doar persoane curioase, dornice sa o vada personal, chiar si moarta , pe dna marioara zavoranu . era pura curiozitate , din punctul meu de vedere.
ceea ce mi se pare inadmisibil , avand in vedere ca era totusi o inmormantare, iar nu un spectacol .
eu personal daca as fi avut vreo ruda inmormantata in acel cimitir, as fi inteles situatia si as fi venit in alta zi, sa aprind lumanari la mormantul rudelor mele. in nici un caz nu as fi huiduit-o pe oana zavoranu, nu m-as fi imbrancit, nu as fi chemat politia. hai sa nu exageram si sa facem din orice un circ mediatic !!!!!!!!!!!!
pentru mine sunt de neinteles oamenii astia, care se duc la inmormantari ca la un spectacol .. manati de curiozitate ..
amintiti-va ce s-a intamplat la inmormantarea dlui. sergiu nicolaescu . desi dumnealui a dorit sa fie incinerat si sa aiba siciriul acoperit , pt ca oamenii sa si-l aminteasca asa cum l-au vazut in filme, multimea a huiduit-o si i-a adresat injurii grele sotiei regretatului regizor ..

eu sunt de parere ca inmormantarile sunt momente extrem de dureroase ce tin de intimitatea fiecarei familii , si acest lucru ar trebui respectat .

cine vroia sincer sa aprinda o lumanare in memoria doamnei m zavoranu, putea foarte bine sa faca acest lucru ulterior inmormantarii acesteia .
chiar nu inteleg de ce oamenii aceia au stat efectiv de dimineata pana seara la poarta cimitirului, au huiduit-o pe oana zavoranu ..
sa fim seriosi, nu cred ca e dreptul cuiva sa o judece nici pe oana si nici pe mama sa. doar ele stiu ce s-a intamplat cu adevarat, si ca intotdeauna, adevarul este undeva la mijloc ..

oricum nu e corect ca toata lumea sa judece modul cum a reactionat oana in ultimele zile, de cand a murit mama sa. se stie ca in momente de durere, noi oamenii reactionam ciudat uneori, poate ca nici nu realizam ce se intampla cu adevarat.

si sa nu uitam vorbele lui Iisus Christos: sa arunce cu piatra cel care nu a gresit niciodata ..
cat de usor este sa judecam ..
Sa nu uitam ca Isus a dat cu bata in mesele comerciantilor din Ierusalim cand a vazut ce au facut din Templul lui Dumnezeu...
O batjocorire...
Le-au zburat banii peste tot acelor comercianti...

O alta problema juridica este si aceea de a interzice accesul rudelor la inmormantare.
Nu stiu sa existe o lege care sa permita cuiva sa interzica accesul rudelor la inmormantare.
Mostenitorul care mosteneste tot nu are dreptul la asa ceva.

Este vorba de un drept nepatrimonial.
Participarea la inmormantare a rudelor nu tine de dreptul la mostenire...

Insa, acesta este un alt aspect care nu ma indigneaza asa cum m-a indignat interzcerea accesului in cimitir a oamenilor care au venit la mortii lor in zi de Sfanta Sarbatoare.

Am postat la drept civil tocmai pentru ca este vorba de o discutie de drept civil insa vad ca s-a mutat in alta parte topicul.La drept civil erau mai multi avocati care isi puteau expune punctul de vedere.

Au avut noroc ca nu erau rromii aia care fac gratare in cimitire ca pe aia nu ii oprea nimeni.
Politia pleca direct la sectie...
Si aveau dreptate de aceasta data sa se supere rau de tot...rromii...

Se putea crea un scandal imens.
Organele de stat ar trebui sa cugete serios la astfel de situatii...deoarece poate isi un scandal incontrolabil de la o astfel de situatie aberanta...si abuziva dupa parerea mea ferma...
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Pierderea mormantului Faragaucristina Faragaucristina Am pierdut locul de veci al mamei mele.pentru ca a expirat termenul de concesionare.acum a cumpărat altcineva locul.nu mai anunțat nu stiu ceau facut cu ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)