avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Insa, acesta este un alt aspect care nu ma indigneaza asa cum m-a indignat interzcerea accesului in cimitir a oamenilor care au venit la mortii lor in zi de Sfanta Sarbatoare.
Atata o tineti cu asta ca ma intreb daca nu v-ati uitat la alt film.
Dumneavoastra aveti o teorie: ca s-a comis un abuz. Demonstrati-o cu argumente juridice, ca sunteti avocat, nu inventati argumente care sa o sustina. Pana la proba contrarie, deci pana nu apar rude abuzate ale decedatilor ingopati acolo, premisele acestei discutii sunt false. Tot ce s-a vazut a fost o multime care voia sa patrunda cu forta la un eveniment privat.
O alta problema juridica este si aceea de a interzice accesul rudelor la inmormantare.
Nu stiu sa existe o lege care sa permita cuiva sa interzica accesul rudelor la inmormantare.
Nu s-o fi aplicand acel principiu despre care am tot citit pe forum, potrivit caruia uneori tot ce nu este interzis este permis? Intreb, nu stiu. Cum ati argumenta ca accesul la inmormantarea unei rude este un drept nepatrimonial? Nu zic ca nu e dar va rog argumentati chiar daca e teribil de complicat. O sa ne straduim sa intelegem pentru ca ma intreb despre ce discutam? Dumneavoastra voiati discutia la civil insa in calitate de initiator o conduceti ca un ziarist de tabloid.
Organele de stat ar trebui sa cugete serios la astfel de situatii...deoarece poate isi un scandal incontrolabil de la o astfel de situatie aberanta...si abuziva dupa parerea mea ferma...
Aberant e sa fii necrofag, nu a incerca sa tii astfel de exemplare departe de sicriu. Ca a iesit ce a iesit e in primul rand vina multimii innebunite de neputinta de a vedea cum e imbracata moarta, de a-i arunca cuvinte grele fiica-si etc. Daca pentru dorinta de a vedea asa ceva s-ar mai gasi explicatii (curiozitate etc.) pentru insistenta, imbulzeala, tipetele, imbrancelile si tot restul din fata portilor inchise eu nu gasesc niciuna care sa nu poata fi considerata jignitoare.
Oferiti-va serviciile pro bono celor care n-au fost lasati sa intre daca sunteti convins ca e un abuz, astfel chiar ati demonstra ca va pasa.
:luck: