avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Interzicerea intrarii oamenilor in cimitir de catre Oana Zavoranu prin paznici angajati

Nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asa ceva.
Cum este posibil sa interzici intrarea in cimitir a oamenilor care vin de Pastele Blajinilor la mortii lor?
Stau sa ma intreb ce se intampla daca eram eu acolo intrucat m-as fi suparat teribil.
Cum sa imi interzica cineva sa intru in cimitir?

Stie cineva daca a avut autorizatie pentru asa ceva?

Este o incalcare de de drepturi vadita daca nu a avut autorizatie.

Politia trebuia sa intervina.
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 19:29, 21 Aprilie 2015
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Insa, acesta este un alt aspect care nu ma indigneaza asa cum m-a indignat interzcerea accesului in cimitir a oamenilor care au venit la mortii lor in zi de Sfanta Sarbatoare.

Atata o tineti cu asta ca ma intreb daca nu v-ati uitat la alt film.
Dumneavoastra aveti o teorie: ca s-a comis un abuz. Demonstrati-o cu argumente juridice, ca sunteti avocat, nu inventati argumente care sa o sustina. Pana la proba contrarie, deci pana nu apar rude abuzate ale decedatilor ingopati acolo, premisele acestei discutii sunt false. Tot ce s-a vazut a fost o multime care voia sa patrunda cu forta la un eveniment privat.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

O alta problema juridica este si aceea de a interzice accesul rudelor la inmormantare.
Nu stiu sa existe o lege care sa permita cuiva sa interzica accesul rudelor la inmormantare.

Nu s-o fi aplicand acel principiu despre care am tot citit pe forum, potrivit caruia uneori tot ce nu este interzis este permis? Intreb, nu stiu. Cum ati argumenta ca accesul la inmormantarea unei rude este un drept nepatrimonial? Nu zic ca nu e dar va rog argumentati chiar daca e teribil de complicat. O sa ne straduim sa intelegem pentru ca ma intreb despre ce discutam? Dumneavoastra voiati discutia la civil insa in calitate de initiator o conduceti ca un ziarist de tabloid.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Organele de stat ar trebui sa cugete serios la astfel de situatii...deoarece poate isi un scandal incontrolabil de la o astfel de situatie aberanta...si abuziva dupa parerea mea ferma...

Aberant e sa fii necrofag, nu a incerca sa tii astfel de exemplare departe de sicriu. Ca a iesit ce a iesit e in primul rand vina multimii innebunite de neputinta de a vedea cum e imbracata moarta, de a-i arunca cuvinte grele fiica-si etc. Daca pentru dorinta de a vedea asa ceva s-ar mai gasi explicatii (curiozitate etc.) pentru insistenta, imbulzeala, tipetele, imbrancelile si tot restul din fata portilor inchise eu nu gasesc niciuna care sa nu poata fi considerata jignitoare.

Oferiti-va serviciile pro bono celor care n-au fost lasati sa intre daca sunteti convins ca e un abuz, astfel chiar ati demonstra ca va pasa.
:luck:
Erau oameni care ziceau ca vor sa mearga la mortii lor.
Cat de mare e probabilitatea sa nu fi existat niciunul?
Doar daca sunt inmormantati 3 morti in acel cimitir si sunt rude cu defuncta ati avea dreptate.
Dvs. trebuie sa dovediti ca toti vroiau sa vada cu ce era imbracata defuncta.

Servicii pro bono nu ofer.
Insa, eu aratam faptul ca este inadmisibil asa ceva.
Mai toti care ii cunosc intrau in cimitir...daca aveau pe cineva ingropat acolo...si chiar vroiau sa intre...Nu conta nimic din ce a fost acolo...
Nu conta paza...zic eu...
Aici este problema...
Nu mai vorbesc despre ipoteza ca ar fi trebuit sa intru eu...
Indignarea mea de aici a pornit.

Ca sa deschizi un proces iti trebuie bani.
Credeti ca cei care platesc 3000 de euro pe un loc de veci au bani sa dea la avocat pentru un astfel de proces?Nu vreau sa comentez pentru a nu jigni...pe acest aspect...
Eu am indoieli serioase deoarece este mai scump procesul decat locul de veci...

Dreptul nepatrimonial nu tine de dreptul la mostenire ci de legatura de sange.Dreptul la mostenire nu iti da dreptul de proprietate asupra persoanei decedate.Sau aveti alta opinie...?
Dreptul de sange iti da dreptul de a merge la inmormantarea rudei.
Nu ma refer la ipoteza ca ar veni concubina si sotia face spume...ca vorbim de altceva...
De aceea este simplu de inteles ca pentru a interzice accesul unei rude la cimitir iti trebuie hotarare judecatoreasca.Nu trebuie hotarare judecatoreasca rudei pentru a veni la inmormantare.
Sunt chestiuni simple sub aspectul rationamentului juridic.

Daca exista un testament prin care persoana defuncta sa dicteze cu ultima vointa interdictia uneia sau a unor mai multe rude de a fi prezente la inmormantare am discuta despre ceva juridic cu respectarea legii.

Dar...mostenitorul nu are drept de proprietate asupra persoanei decedat decat daca i-a fost sclav si in nicio alta ipoteza.Deci, este exclusa o atare ipoteza...

Cat priveste paza, aceasta se putea asigura pe o arie protejata si stabilita strategic pentru a se respecta legea.A se inchide un cimitir in zi de mare sarbatoare este un abuz.

Dupa parerea mea, se poate considera ca insasi inchiderea cimitirului in zi de mare sarbatoare constituie un abuz de natura inhibatorie pentru orice persoana care ar fi vrut sa mearga la mortii sai.Adica daca cineva a vazut ce se intampla acolo e posibil sa fi renuntat sa mearga ca sa evite acea nebunie si un scandal iminent...
Intimidarea chiar in acest fel facuta este una abuziva.

Parerea mea este ca abuzul este clar.
Procesul este de dificultate medie in tarile dezvoltate dar de dificultate ridicata in Romania unde nu se practica astfel de procese.
Insa...odata dovedit abuzul se castiga procesul...
Marea problema este cu daunele...

In Romania s-au acordat 5000 euro rudelor in cazul in care o persoana condamnata pe nedrept a murit dupa 12 ani de detentie dupa ce a iesit din penitenciar...daca am inteles eu bine...
Daca dupa 12 ani de detentie se acorda 5000 euro rudelor care la randul lor au fost defaimate pe nedrept, va dati seama ca nu se pot depasi 5000 euro in acest caz...
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
d-n gigipopa un cimitir nu este autorizat de patriarhie ci de autoritatile locale, care elibereaza o autorizatie de functionare conf cod caen 9603, iar conf legii 102/2014 art 14 alin (2) Administratorul cimitirului are urmatoarele obligatii:
a) sa respecte regulamentul de organizare si functionare a cimitirului;

d) sa stabileasca regulile de acces in cimitir si orarul de functionare;
iar conf art 35 alin (2) Accesul vizitatorilor in cimitir este gratuit.

iar conf Art. 37
Constatarea savarsirii contraventiei si aplicarea sanctiunilor se fac de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor,,,,, asa spune legea ,,,,,,,,,,,, iar conform Art. 16
(1) Inmormantarea poate fi religioasa sau laica, precedata sau nu de incinerare.
(2) Locul si modalitatea inmormantarii vor fi conforme vointei exprimate in timpul vietii de persoana decedata, fara nicio modificare a ultimei vointe a acesteia.
(3) Daca pe timpul vietii persoana decedata nu si-a exprimat dorinta referitoare la inmormantare, locul si modalitatea inmormantarii se hotarasc de persoana, familia sau de autoritatea care se ingrijeste de inmormantare.
Art. 17
(1) Cu privire la inmormantare sunt obligate sa dispuna urmatoarele persoane:
a) persoana care s-a angajat prin contract ca se va ingriji de inmormantare;
b) persoana stabilita prin testamentul defunctului;
c) in lipsa testamentului, sotul/sotia persoanei decedate, care a trait in aceeasi locuinta cu persoana decedata in ultima parte a vietii;
d) alta ruda apropiata a decedatului, pana la gradul al IV-lea inclusiv.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
sexu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Pierderea mormantului Faragaucristina Faragaucristina Am pierdut locul de veci al mamei mele.pentru ca a expirat termenul de concesionare.acum a cumpărat altcineva locul.nu mai anunțat nu stiu ceau facut cu ... (vezi toată discuția)
O succesiunea incurcata vulpita200 vulpita200 In anul 1874 stra-stra bunicul meu a donat Primariei unui oras un teren mare, pe care ulterior Primaria a facut un cimitir. ( îngropând acolo 66 de familii) ... (vezi toată discuția)