avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... renuntare paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

renuntare paternitate

Buna ziua, am o intrebare legata de renuntarea la paternitate. Pe scurt: sotii sunt divortati de 5 ani, minorul ( o fetita acum in varsta de 15 ani ) a fost incredintat mamei, tatal nu a avut posibilitate financiara sa plateasca pensie alimentara lunar, doar ocazional. Fosta sotie impreuna cu fiica si-au intemeiat o alta familie in Italia. Fiica insa, pune acum conditii tatalui : ori plateste o suma de bani lunar ( cu mult peste pensia alimentara),ori renunta la paternitate, pentru a putea fi infiata de sotul mamei sale si sa beneficieze de drepturile banesti din Italia. Intrebarea este: ce presupune renuntarea la paternitate si ce implicatii are pe termen lung, mai este obligat tatal natural sa plateasca pensie alimentara?Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tzicsor , utilizator 17:00, 20 Aprilie 2015
Mai am o nelamurire, daca ma puteti ajuta.Poate tatal natural sa-si dea acordul pentru adoptie in lipsa unei "cereri privind exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului exclusiv de catre unul din parinti" formulata de fosta sotie? trebuie sa aiba mai intai asta ca sa poata fi adoptat minorul sau se poate "direct"?MUltumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum schimb numele de familie al copilului? OanaAlessia OanaAlessia Buna seara Am o fetița de 5 ani născuta in Italia si poarta numele tatălui pe care nu îl vede de doi ani, si care suna când își aduce aminte.Anul ... (vezi toată discuția)
Ajutor nu-i copilul meu floteada floteada Buna ziua, Sunt in divort. Impreuna cu sotia mea avem doua fetite .Una de patru ani si cealalta de 9 luni. Datorita comportamentului bizar pe care ea il are, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara - consecinte neplata, propunere adoptie copil pisicuta33 pisicuta33 buna ziua, am si eu o neliniste.Nu am platit pensia alimentara de 2 luni iar fosta sotie ma dat in judecata eu fiint plecat din tara dar ea stia acest lucru si ... (vezi toată discuția)