avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii prelungirea aprobarii pastrarii carnetelor de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

prelungirea aprobarii pastrarii carnetelor de munca

In legea 130/1999 scrie ca unii angajatori (deci cu titlul de exceptie) pot pastra carnetele de munca la solicitarea acestora, (scrisa, verbala nu se stie ) lacunara ca de obicei, lasand loc interpretarilor.
Si aici imparte angajatorii platesc: 0,25% pentru cei ce beneficiaza de certificarea datelor din cartile de munca si 0,75% pentru cei carora li se pastreaza si completeaza carnetele de catre ITM.
Deci ITM intr-un contract nescris de prestari de servicii.
In metodologia lor, nepublicata in monitorul oficial, pe care ei nu o respecta, si nu vad de ce ar respecta-o angajatorii, prevad prelungirea anuala a acordului de pastrare (sa mai incaseze niste bani, ca nu vad care ar fi ratiunea), cu toate ca legea 130/1999.
Ce se intampla daca platesti 0,25%, iti pastrezi si completezi carnetele, dar nu depui aceasta cerere de vreo 3 ani?
Si acum se sesizeaza si vor banii cu penalizari din ulimii 3 ani.
Este un partener intr-un contract nescris care nu a prestat nimic, dar vrea banii.
Cel mai recent răspuns: ella_v , utilizator 12:29, 30 Noiembrie 2010
Multumesc. Asta e:(
Poate se vor scoate cat mai repede cartile de munca si nu vom mai fi obligati sa avem acordul lor#-o#-o
Luati legatura cu cei de la ITM si gasiti un motiv pentru care nu ati solicitat prelungirea si paote gasiti impreuna o solutie de rezolvare.

Eu am o inspectoare (data naibii!) si intotdeauna cand am prezentat bine problema si am argumentat am gasit impreuna solutii de rezolvare, chiar si la situatii care pareau imposibile.
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Angela D, Consultant resurse umane
In aceasta situatie nu prea mai are ce face nici inspectorul ITM ... termenul este stabilit de catre conducerea institutiei ...:)
Si cam pentru ce motive ar vrea dna. Tetoianu sa rezolvam problema? Eu nu prea am avut tangenta cu dansa. Sun noua in bransa
De obicei este o doamna draguta iar motivele le stiti dvs.

Alte discuții în legătură

Legea 130/1999 mihanego mihanego ce modificari au fost aduse Legii 130/1999 ? va multumesc (vezi toată discuția)
Se mai plateste comision 0.75% la itm? vasi49 vasi49 carnetele de munca au fost scanate si arhivate,in acest moment se afla la sediul firmei.se mai plateste acel comision de 0.75%? (vezi toată discuția)
Carnetul de munca gergely gergely Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare:
- Ordinul 136/1976 mai este valabil si daca a fost modificat sau nu ? (vezi toată discuția)