In legea 130/1999 scrie ca unii angajatori (deci cu titlul de exceptie) pot pastra carnetele de munca la solicitarea acestora, (scrisa, verbala nu se stie ) lacunara ca de obicei, lasand loc interpretarilor.
Si aici imparte angajatorii platesc: 0,25% pentru cei ce beneficiaza de certificarea datelor din cartile de munca si 0,75% pentru cei carora li se pastreaza si completeaza carnetele de catre ITM.
Deci ITM intr-un contract nescris de prestari de servicii.
In metodologia lor, nepublicata in monitorul oficial, pe care ei nu o respecta, si nu vad de ce ar respecta-o angajatorii, prevad prelungirea anuala a acordului de pastrare (sa mai incaseze niste bani, ca nu vad care ar fi ratiunea), cu toate ca legea 130/1999.
Ce se intampla daca platesti 0,25%, iti pastrezi si completezi carnetele, dar nu depui aceasta cerere de vreo 3 ani?
Si acum se sesizeaza si vor banii cu penalizari din ulimii 3 ani.
Este un partener intr-un contract nescris care nu a prestat nimic, dar vrea banii.
Luati legatura cu cei de la ITM si gasiti un motiv pentru care nu ati solicitat prelungirea si paote gasiti impreuna o solutie de rezolvare.
Eu am o inspectoare (data naibii!) si intotdeauna cand am prezentat bine problema si am argumentat am gasit impreuna solutii de rezolvare, chiar si la situatii care pareau imposibile.