avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificarea contorilor de apa de catre membrii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificarea contorilor de apa de catre membrii comitetului asociatiei de proprietari

Buna ziua,

Au dreptul membrii comitetului asociatiei de proprietari sa intre in apartamentele proprietarilor si sa verifice functionarea corecta sau incorecta a contorilor de apa? Intreb deoarece exista suspiciuni ca proprietarii de apartamente din blocul in care locuiesc nu transmit corect indexul catre administrator. Exista vreo lege in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:44, 12 Mai 2015
Va multumesc foarte mult.
Va doresc sanatate si o zi buna!
GS
Asa este, unora le place acest lucru - desfacerea firului in patru... si observ ca de o bucata buna de vreme @mira55, vine numai cu contre dintr-astea...
Pe langa faptul ca este prevazut in lege, asemenea chestiuni mai pot fi prevazute in statut, acordul de asociere, in regulament intern...

La noi cei cu ambatzuri dintr-astea, daca doua luni la rand nu permit accesul in vederea verificarii aspectelor despre care vorbim, sunt trecuti in pausal:10mc/pers./luna.
Scrie mare in regulamentul privind repartizarea diferentelor la apa - doar despre aceasta discutam, da?
Daca se constata ca umbla cu smecherii, ii facem plangere la politie - asa scrie la reglement, adica, pana la urma este si acesta un furt...
Am avut un singur caz - nu ni se permitea accesul in locuinta deoarece sotia proprietarului era suspicioasa ca cei care i-ar intra in casa nu sunt "curati", ca umblamcu vraji... Am incercat sa schimbam componenta comisiei respective - nimic. Acum ne-am "impacat", si-a schimbat contorul care era defect si luna de luna se prezinta cu consumul. Luna viitoare vom merge sa verificam consumurile declarate.

Pai daca si articolul de legea 230/2007, care este foarte clar, il interpretati dupa ureche nu mai este nimic de spus.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
mira55, utilizator
De unde asemenea concluzie ? -
... il interpretati dupa ureche nu mai este nimic de spus.

Gradina-i mare, dar nu este o scuza. Si mai este o vorba - pentru cei care nu inteleg : daca mai multi iti spun ca esti beat, te duci si te culci...

Asociatia este formata din membri. Une sunt mai mult de 3-4 oameni la un loc, totdeauna vor fi si opinii diferite, astfel ca, daca nu ne intelegem, ne uitam in legislatie. Acolo unde legislatia lasa loc de interpretari, nu stiu daca ati observat, suntem indrumati sa ne facem regulamente proprii, intelegeri scrise, care odata aprobate, toti cei implicati v-a trebui sa le respectam.
............
Acum haideti sa depasim momentul - @mira55, am rugamintea sa ne spuneti cum procedati dvs. in asociatie in cazul expus in topic. Cum procedati practic, ca observ ca din punct de vedere teoretic nu putem aplic prev. art. din L230/2007.
Eu am facut referire doar la prevederile art.15 din Legea 230/2007 si nimic altceva. Nu am atacat pe nimeni cum, din pacate faceti dvs. Am crezut ca putem discuta civilizat dar m-am inselat. Pacat!

Alte discuții în legătură

Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Frustrat de factura la intretinere blueauth blueauth Va salut, M-am mutat de aprox un an la bloc, si recunosc ca pana acum cateva luni nu am dat prea mare importanta listei cu cheltuielile de intretinere.De ceva ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa FURDI74 FURDI74 BUNA tuturor....locuiesc in orasul CARANSEBES si as dori sa pun o intrebare....vi se pare normal ca la un consum de apa rece contorizat cu apometre [ 8m cubi] ... (vezi toată discuția)