avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea de la un post de conducere la unul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea de la un post de conducere la unul de execuție

Bună ziua,

În ce condiții se poate face trecerea de la un post cu responsabilități de conducere la unul inferior, de execuție ? Se poate face fără acordul meu ?
Mai exact, în momentul de față ocup o poziție de Șef de schimb în cadrul unei companii multinaționale și în urma unor divergențe cu șeful meu direct, de departament, acesta m-a încadrat în schema organizației pe un post de execuție. Nu s-a schimbat nimic în raporturile de muncă între mine și societate din punct de vedere juridic.
Eu consider un abuz ceea ce se întâmplă și doresc să știu cum pot să mă apăr.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 8 Iulie 2015
freeelis a scris:

Intr-adevar, regula la modificarea c.i.m. este modificare cu acordul partilor.

In speta, puteti contesta in instanta decizia angajatorului.

Sper să nu geșesc sau să fiu înțeles greșit: nu s-a modificat nimic în CIM, doar m-au trecut în organigramă pe o poziție inferioară. Pot refuza legal acest detaliu ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
iDorin, utilizator
Ce inseamna ca in organigrama v-au trecut pe o pozitie inferioara ?
În organigramă, din poziția de șef de schimb am fost încadrat în funcția de execuție mașinist/operator. De la o poziție de conducere la una de execuție. Fișele postului pentru cele două poziții sunt diferite ca și atribuții și felul muncii. Repet, nu s-a schimbat nimic în CIM, salariu, încadrarea sau felul muncii, doar în organigramă apare această anomalie.
Și da, mi s-a cerut să îndeplinesc de săptămâna viitoare atribuțiile postului de mașinist/operator.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
iDorin, utilizator
Fara o modificare si a c.i.m., nu prea aveti cum sa indepliniti acea functie.

freeelis a scris:

Intr-adevar, regula la modificarea c.i.m. este modificare cu acordul partilor.

In speta, puteti contesta in instanta decizia angajatorului.

Vă rog să mă indrumați pentru acționarea în instanță a angajatorului. Între timp am făcut o sesizare și către ITM București.
Deși i-am făcut public că este o ilegalitate situația creată, exercită în continuare abuzul menționar.
Mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)