avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea de la un post de conducere la unul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea de la un post de conducere la unul de execuție

Bună ziua,

În ce condiții se poate face trecerea de la un post cu responsabilități de conducere la unul inferior, de execuție ? Se poate face fără acordul meu ?
Mai exact, în momentul de față ocup o poziție de Șef de schimb în cadrul unei companii multinaționale și în urma unor divergențe cu șeful meu direct, de departament, acesta m-a încadrat în schema organizației pe un post de execuție. Nu s-a schimbat nimic în raporturile de muncă între mine și societate din punct de vedere juridic.
Eu consider un abuz ceea ce se întâmplă și doresc să știu cum pot să mă apăr.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 8 Iulie 2015
Pentru a primi sfaturi in ceea ce priveste actiunea in instanta , va trebui sa ne specificati carea sunt neregulile savarsite de angajator in legatura cu legislatia muncii / c.i.m.
freeelis a scris:

Pentru a primi sfaturi in ceea ce priveste actiunea in instanta , va trebui sa ne specificati carea sunt neregulile savarsite de angajator in legatura cu legislatia muncii / c.i.m.

Refuzul repetat al angajatorului de a-mi permite exercitarea funcției ocupate prin trecerea pe poziție inferioară funcției ocupate și amenințările indirecte că dacă mă revolt vor găsi o modalitate cu ajutorul Resurselor Umane prin care să fiu dat afară (ce-i drept, e mai greu să demonstrez asta, discuția în cauză a fost una privată).
In acest sens, actiunea va avea ca obiect anularea deciziei unilaterale a angajatorului de a va modifica functia si repunerea in functia anterioara detinuta inainte de emiterea aceleie decizii, inclusiv plata drepturilor salariale pentru perioada cuprinsa de la data intervenirii modificarii si pana la reintegrarea efectiva.
freeelis a scris:

In acest sens, actiunea va avea ca obiect anularea deciziei unilaterale a angajatorului de a va modifica functia si repunerea in functia anterioara detinuta inainte de emiterea aceleie decizii, inclusiv plata drepturilor salariale pentru perioada cuprinsa de la data intervenirii modificarii si pana la reintegrarea efectiva.

Nu s-a emis nici o decizie privind modificarea funcției și a retribuției lunare, angajatorul doar mă obligă (verbal și în organigrama firmei) să prestez o altă activitate decât cea menționată în CIM și Fișa Postului.
Cum pot să-l acționez în instanță în condițiile de mai sus ?
In aceste conditii nu aveti cum sa-l actionati in instanta , singura posibilitate sa refuzati in scris acele atributii care nu sunt prevazute in fisa postului.

Alte discuții în legătură

Modificare functie in multinationala liliana-gina liliana-gina Am fost anuntati ca se va modifica organigrama. Eu cand am fost angajata am fost angajata pe functie de conducere. Sunt si la ora actuala pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea din functie zeicu zeicu V-as ruga sa ma ajutati cu un sfat in luarea deciziilor cu privire la locul de munca. In acest moment ocup pozitia de project manager intr-o companie de 1 an ... (vezi toată discuția)
Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)