avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara- cum se ataca o hotarare definitiva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara- cum se ataca o hotarare definitiva?

cum atac o decizie definitiva a judecatorului camerei preliminare prin care reapinge plangerea impotriva ordonantei procurorului de neincepere a urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: danielbaran , utilizator 15:30, 29 Mai 2015
Depuneti o plangere penala martorului pentru marturie mincinoasa.Revizuirea o puteti solicita dupa ce ati obtinut o hot jud definitiva pentru marturia mincinoasa a martorului, si intr-un anumit termen.
ART. 453
Cazurile de revizuire
b) hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată
b) în cazurile prevăzute la art. 453 alin. (1) lit. b) - d), dacă sunt constatate prin hotărâre definitivă, de la data când hotărârea a fost cunoscută de persoana care face cererea, dar nu mai târziu de un an de la data rămânerii definitive a hotărârii penale;
Politistul poate raspunde daca stia ca ce a declarat martorul sunt neadevarate, daca a influentat declaratia martorului.
multumesc. la asta gandeam si eu. cum fac? ati vazut politist sanctionat ca face echipa cu intimatul? in speta asta nimeni nu vrea sa vada evidentul din hartiile din dosar nimeni nu citeste, plangerile, cererile mele parca merg direct la gunoi.
zice in cpp ca poti arata ca martor minte si cand faci revizuirea in dezbaterea in fata judecator
adica se intelege ca nu treb neaparat hotarare jud. ca martor minte. vede si judecator de la revizuire si decide singur
zice revizuire in cel mult un an termen de introducere actiune. proces cu martor mincinos poate dura mai mult :(((
scuze de intrebare: cat timp estimati ca poate dura un proces ca sa dovedesti ca martor minte?

Alte discuții în legătură

Calea de atac impotriva unei decizii penale. _Alin_ _Alin_ Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință'' Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP. Apelul a fost ... (vezi toată discuția)
De cand se poate ataca cu apel sau recurs? danaa1 danaa1 Pentru a ataca o solutie a unui judecator, atac in apel sau recurs, e nevoie de 10 zile. Dar acest termen de 10 zile, de cand incepe? Sa presupunem ca in ... (vezi toată discuția)
Cerere revizuire cauza penala _Alin_ _Alin_ Se poate solicita revizuirea unei hotărâri judecătorești definitive pronunțată în camera preliminară dacă s-au descoperit lucruri neștiute și acte ... (vezi toată discuția)