avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BANCA TRANSILVANIA- cont fraudat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BANCA TRANSILVANIA- cont fraudat

Buna ziua. Am si eu o problema si am mare nevoie de sfatul dumneavoastra. In urma cu 10 zile mi-a fost fraudat contul de la Banca Transilvania si mi-a disparut o mare suma de bani. Am facut plangere la DIICOT, dar banca refuza sa imi inapoieze suma fraudata pana nu se termina cercetarile. Cum sa procedez. M-am gandit sa dau banca in judecata. Este o solutie? Sau sa astept?
Trebuie sa sesizati Politia, ei va vor lua o declaratie si vor face cercetari. Trebuie sa aveti rabdare sa se finalizeze cercetarea, de rezultatul acesteia depinde decizia de a va acoperi paguba, probabil prin firma de asigurare-reasigurare.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
irinavasiliu, utilizator
Vreti sa spuneti ca in data de 21 mai ora xx, ati parasit Banca fara sa primiti vreun act care sa dovedeasca depunerea acelor bani? Sau ati semnat vreun act fara sa-l cititi, dandu-va acordul pt acel transfer prin Western Union? Poate a fost o eroare, poate nu....
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
amiriana, utilizator
Eu nu cred ca acel cont de credit este un cont din care poti sa faci plati sau viramente bancare. Este doar un cont in care tu depui banii pe care banca "ii trage" la scadenta. Odata depusi nu poti sa ii mai scoti.
Cu siguranta este vorba de frauda ptr ca banii erau deja in "buzunarul" bancii.
1. Programul de lucru cu publicul de regula nu prea gasesti banca sa lucreze dupa orele 18:00.
2. Banii depusi la banca s-a facut la ghiseul bancii sau prin transfer bancar pe internet?
3. Daca ati depus banii la ghiseul bancii, oficiantul caruia i-ati inmanat suma de bani indiferent de suma si in contul in care au fost depusi trebuie sa va inmaneze un document semnat si parafat cu stampila bancii si bineinteles cu semnatura dumneavoastra, document care se face cel putin in doua exemplare din care unul ramane la dumneavoastra.
4. Aveti acest document? Acolo trebuie sa apara inscrisuri data, ora, minutul, numele in clar al consilierului bancar care a operat acea tranzactie, la care se adauga semnatura (consilierului) si stampila bancii, cat si semnatura dumneavoastra care intareste certifica ca ati fost de acord cu respectiva tranzactionare.

Lipsa acestui act creaza suspiciuni si mai mult de atat poate fi considerat ca o "donatie" din partea dumneavoastra respectivei persoane careia ati inmanat banii.

Pe partea de tranzactionare prin internet situatia este si mai complicata si trebuie o ancheta mai ampla din partea forurilor abilitate in acest sens durata fiind destul de mare si laborioasa.

Succes in recuperarea pierderii.
Din ce am citit, banii depusi de domnul au intrat in banca doar ca operatoare a intarziat sa opereze reurul anticipat al creditului (si eu zic ca ar putea fi o pista pentru aflarea adevarului), a intarziat si in acest timp banii s-au evaporat catre Grecia.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Avertizare: atacuri concertate la raiffeisen online nucu$ nucu$ [b]In atentia intregii comunitati AVOCATNET:[/b] In ultimile 2 saptamani au fost inceputa si continua inca, o campanie de incercari pentru obtinere de ... (vezi toată discuția)
Am fost păcălit să deschid un cont de salariu la o bancă, pe care cineva l-a folosit ca să înșele alte persoane. am depus plângere dar sunt și eu cercetat penal, cum mă pot apăra? Oprea Alin Oprea Alin am intrat intr-o problema, sa va povestesc: acum o luna am postat pe olx un anunț in care am specificat ca vreau sa lucrez in week end, am fost sunat de o ... (vezi toată discuția)