Buna ziua. Am si eu o problema si am mare nevoie de sfatul dumneavoastra. In urma cu 10 zile mi-a fost fraudat contul de la Banca Transilvania si mi-a disparut o mare suma de bani. Am facut plangere la DIICOT, dar banca refuza sa imi inapoieze suma fraudata pana nu se termina cercetarile. Cum sa procedez. M-am gandit sa dau banca in judecata. Este o solutie? Sau sa astept?
Trebuie sa sesizati Politia, ei va vor lua o declaratie si vor face cercetari. Trebuie sa aveti rabdare sa se finalizeze cercetarea, de rezultatul acesteia depinde decizia de a va acoperi paguba, probabil prin firma de asigurare-reasigurare.
Vreti sa spuneti ca in data de 21 mai ora xx, ati parasit Banca fara sa primiti vreun act care sa dovedeasca depunerea acelor bani? Sau ati semnat vreun act fara sa-l cititi, dandu-va acordul pt acel transfer prin Western Union? Poate a fost o eroare, poate nu....
Eu nu cred ca acel cont de credit este un cont din care poti sa faci plati sau viramente bancare. Este doar un cont in care tu depui banii pe care banca "ii trage" la scadenta. Odata depusi nu poti sa ii mai scoti.
Cu siguranta este vorba de frauda ptr ca banii erau deja in "buzunarul" bancii.
1. Programul de lucru cu publicul de regula nu prea gasesti banca sa lucreze dupa orele 18:00.
2. Banii depusi la banca s-a facut la ghiseul bancii sau prin transfer bancar pe internet?
3. Daca ati depus banii la ghiseul bancii, oficiantul caruia i-ati inmanat suma de bani indiferent de suma si in contul in care au fost depusi trebuie sa va inmaneze un document semnat si parafat cu stampila bancii si bineinteles cu semnatura dumneavoastra, document care se face cel putin in doua exemplare din care unul ramane la dumneavoastra.
4. Aveti acest document? Acolo trebuie sa apara inscrisuri data, ora, minutul, numele in clar al consilierului bancar care a operat acea tranzactie, la care se adauga semnatura (consilierului) si stampila bancii, cat si semnatura dumneavoastra care intareste certifica ca ati fost de acord cu respectiva tranzactionare.
Lipsa acestui act creaza suspiciuni si mai mult de atat poate fi considerat ca o "donatie" din partea dumneavoastra respectivei persoane careia ati inmanat banii.
Pe partea de tranzactionare prin internet situatia este si mai complicata si trebuie o ancheta mai ampla din partea forurilor abilitate in acest sens durata fiind destul de mare si laborioasa.
Din ce am citit, banii depusi de domnul au intrat in banca doar ca operatoare a intarziat sa opereze reurul anticipat al creditului (si eu zic ca ar putea fi o pista pentru aflarea adevarului), a intarziat si in acest timp banii s-au evaporat catre Grecia.