avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi de apa

Buna ziua
Daca ma puteti lamuri cu o problema...

Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare apartament.
Locuiesc intr-un bloc in care apa este trasa separat si avem apometre clasa C, aceeasi clasa cu apometrul general.
Este legal ca aceste pierderi sa fie suportate de proprietari?

Multumesc
Locuiesc la bloc, avem apa separat trasa la toate apartamentele(cred ca stiti ce inseamna bransare separat),este apometrul general(de clasa C) de la cei ce furnizeaza apa si apometrul pentru fiecare locuita (este unul singur ) la intrarea in apartament pe scara blocului(precizez ca tot clasa C).

Bransamentele individuale de apa rece, o modalitate prin care locatarii de la bloc, bun-platnici, au adoptat-o de cativa ani pentru a nu mai suferi de lipsa apei reci atunci cand incep sistarile pentru asociatiile de locatari restante.

Aici spune mai exact ce/cum avem :

[ link extern ] /

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
Adriantot, moderator
Ce aveti dv. langa usa apartamentului nu se cheama bransament separat, se cheama conectare. De aceea am fost derutata de exprimarea dv. putin pretioasa.

Asadar furnizorul emite factura pentru bransamentul general de la intrarea in condominiu, iar de aici mai departe fiecare proprietar consuma individual.
Dar intre suma consumurilor declarate si cantitatea facturata va fi intotdeauna o diferenta.
Intr-adevar, la dv. in asociatie, o parte din cauze au fost diminuate, probabil si diferentele asisderea, dar acele mici diferente trebuie sa le platiti cu totii si pentru asta asociatia isi face un regulament de repartizare a acestui consum.

Daca avem aceeasi clasa de precizie la apometrul individual cu cel general (clasa C,clasa maxima de precizie) cum este posibil asa un abuz....sa platesc ceva ce nu am consumat....nu exista nici o lege care sa reglementeze acest fapt?
Cat este suma acestei diferente pentru dv., de exemplu?
Luna aceasta 4mc.....acum cateva luni ni s-a zis ca daca punem apometre clasa C nu mi platim aceste pierderi...am dat ceva bani pe apometru si acum iar platim pierderi....?

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Factura apa nova radulescuecaterina radulescuecaterina Buna ziua, In ultimul timp factura de la apa nova vine cu foarte multi mc, si am dori sa eliminam prezumtia ca avem pierderi. Va rugam sa ne sfatuiti la ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)