avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu risc maternal si job part-time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu risc maternal si job part-time

Buna ziua! Sunt Alina M. si sunt as. medical. Lucrez din 2009 la un loc de munca cu 8h/zi. Sunt insarcinata in 27 sapt acum, iar din 14.05.2015 am intrat in concediu risc maternal de la acest job( munca de noapte, stat in picioare). Mai am un job part-time(munca de cabinet) din luna februarie a acestui an. Intrebarea mea este daca am voie sa mai figurez angajata, dat fiind ca sunt in concediu risc maternal la primul job. Daca da, din 18.07.2015 intru in prenatal, voi putea sa mai fiu angajata la acest job part-time pana in septembrie? Termenul meu este 12.09.2015. Ideea este ca m-ar ajuta la calcularea indemnizatiei pt 1 an, daca mai adaug venituri suplimentare... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: puiutza , utilizator 11:11, 2 Septembrie 2015
Buna ziu! Daca de la job2 nu iau concediu de maternitate, nici cele 42 zile obligatorii, doar de la job1, iar pt job 2 sa duc actele doar pt CIC, se poate? E voie? Sau neaparat cele 42 zile obligatorii de la ambele joburi?
Legea nu face distinctie pentru o astfel de situatie , insa in opinia mea, cele 42 de zile de concediu postnatal sunt obligatorii la ambele locuri de munca.
Multumesc!
Buna ziua! Am tot cautat dar nu am gasit specificat> in cazul concediului de risc maternal, cand se calculeaza ultimele sase luni, se ia in calcul si luna in care am primit indemnizatie de risc maternal? Din 04.05.2015 m avut concediu de odihna, pana in 13.05.2015, iar din 14.05.2015 sunt in concediu de risc maternal. Luna aceasta cand mi se va calcula pe iunie, se va lua in considerare si suma primita pt concediu risc maternal, sau doar pana in 13.05.2015?
Multumesc!
1. Orice indemnizatie pentru concedii medicale (inclusiv concediul de risc maternal si conecdiul de maternitate) are ca baza de calcul veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in care ati intrat in concediu medical.

2. Daca ati intrat in concediu de risc maternal pe14.05.2015 atunci baza de calcul a indemnizatiei pentru concediu de risc maternal este formata veniturile din lunile noiembrie 2014 - aprilie 2015.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt risc maternal Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am eu o problema :indemnizatia pt risc maternal se calculeaza 75 la suta din veniturile brute sau cele net? (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal si concediu prenatal ELENAGOGONEA ELENAGOGONEA Buna ziua , Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum se calculeaza riscul maternal si concediul prenatal? din cate am citit riscul maternal este 75% ... (vezi toată discuția)