avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizia CC nr 279/2015
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizia CC nr 279/2015

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

În numele legii

DECIDE:

1. Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de D M şi MT în Dosarul nr. 1.824/111/2014 al Tribunalului Bihor — Secţia I civilă şi constată că dispoziţiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii sunt neconstituţionale.
in aceasta situatie ce se intimpla mai departe ,ce-i aflati in aceasta situatie se pot intoarce la serviciu ? si daca DA cum ?:((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 13 Septembrie 2015
"Din jurisprudenţa Curţii, se desprinde ideea că o decizie de admitere a excepţiei de neconstituţionalitate se aplică numai în cauzele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti la momentul publicării acesteia, cauze în care respectivele dispoziţii sunt aplicabile, precum şi în cauzele în care a fost invocată excepţia de neconstituţionalitate până la data sus menţionată, altele decât cea în care a fost pronunţată decizia Curţii Constituţionale, soluţionate definitiv prin hotărâre judecătorească, în această ipoteză decizia constituind temei al revizuirii."
[ link extern ]
deci pt noi muritorii la cele două doamne DA ,,la restu NU
Din ce spun cei de la CCR , asa reiese.
poi asta nu e discriminare ?
Nu este discriminare, intrucat este vorba despre efectele juridice ale unei decizii pronuntate de Curtea Constitutionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii daniel20pet daniel20pet Buna ziua! Imi poate spune cineva daca s-a abrogat art. 52 alineatul 1 litera b din Codul Muncii ? (vezi toată discuția)
Suspendare cim art52 alin1 lit b catrinee catrinee Buna ziua, la aceasta data a aflu suspendata de opt luni pe baza art 52 alin 1 lit b .Conform Curtii constitutionale in 23 aprilie acest articol a fost ... (vezi toată discuția)