avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA

Buna seara . Va rog sa-mi spune-ti unde sa ma adresez in cazul in care fostul meu sot nu respecta programul de vizitare al copilului minor pe care il avem , in sensul ca il ia doar dupa bunul lui plac , nu respecta decizia judecatoreasca . Va multumesc.
art.307 Cod Penal, exact cum v a sfatuit si 2007_rozi. Daca pe cale amiabila nu reusiti sa va intelegeti, faceti o planere penala la organele de cercetare.
Buna.Sunt intr'o situatie similara cu a ta. Dar ce inseamna ca nu respecta hotararea judecaoreasca, ca il ia dupa bunul lui plac? Adica vine in cu totul alte zile decat cele prevazute in hot. jud? eu am facut reclamatie scrisa la politie ,am primit si un nr de ordine ptr ca venea mai devreme de ora stabilita, sau dupa acea ora. Si d'nii politisti mi'au raspuns ca poate veni in intervalulin care are drept de vizita, de cand incepe programul si pana se termina. Nu'l obliga nimeni sa vina exact la ora la care incepe programul. Adica eu, ca mama, sunt obligata sa'l astept pe fostul acasa de cand incepe programul de vizita si pana cand se termina, pentru a incredinta minorul,altfel sunt pasibila de consecinte.
Eu am facut plangere la politie, a ajuns si la parchet,dar degeaba.La ultimul program de vizita, fostul mi'a adus baiatul(5 ani) acasa , dupa 12 ore. Am stat intr'o tensiune si stres teribile, pentru ca la plecare , fostul mi'a spus ca n'am sa'mi mai vad niciodata copilul. N'am stiut ce anume vrea sa zica, dar stiam ca ma ameninta si imi era groaza sa ma gandesc la ce ar putea recurge. Dupa ce mi'a adus copilul, politistul mi'a zis ca normal ar trebui sa se scurga 48 de ore de la intarziere si abia apoi se socoteste incalcarea hot. jud. #-o Nu pot sa cred ce legi exista in Romania. Aproape ca mi'e rusine ca m'am nascut in tara asta a NIMANUI . Deci eu eram ingrozita ca nu stiam nimic de micut si pe deasupra mi se mai si spune ca daca mai induc in eroare organele de politie si vin cu argumente false, o sa iau o amenda de toata frumusetea
Si eu incerc sa aflu daca si la ce gradinita a inscris mama copilul si nu pot....
Si eu incerc sa ma duc sa imi vad copilul la cresa si nu pot....
Si eu dau vina pe legi si nu numai....

Toate acestea se intampla insa, pentru ca totul este judecat la gramada.....
Indiscutabil sunt tati care nu ar trebui sa primeasca program de vizita decat la domiciliul mamei, precum sunt si mame care nu ar trebui sa primeasca automat incredintarea doar pentru simplu fapt ca sunt mame....

Dar totul e de o simplitate absoluta.....mama primeste incredintarea , tatal "program de vizitare" ....dupa care Dumnezeu cu mila, si sa le dea intelepciune parintilor...sistemul s-a spalat pe maini.....
Se mai intampla multe si pentru ca cei implicati nu se chinuie putintel sa-si cunoasca drepturile inainte de a da copilul, inainte de a suna la politie, inainte de a se adresa cresei etc.
Trebuia intrebat politistul in cauza de unde a scos el 48 de ore?
Eu sunt pentru colaborarea dintre parinti, mi se pare o greseala opunerea cu vehementa, duce la razboaie inutile care au ca victima copilul...
@ custodie: ati notificat mama sa va souna unde anume e inscris copilul dv.?
@ spiridon: depinde cat de buna e hotararea de program de vizitare, ca daca era una ok nu trebuia sa-l asteptati pe tata 2 zile... Daca e o hotarare generalista, e slaba...
Dar cum oare puteti dv. sustine ca, vai!, in instanta e nevoie de probe? P{entru asta va e rusine ca v-ati nascut in tara asta? Vi s-ar parea normal sa scoatem probele din justitie, sa se faca totul dupa vant sau cu incantatii divine? Fara martori, macar?
:offtopic: Imi pare rau, v-am sters mesajul respectiv pentru ca erau mesaje ale dv. consecutive; va rog sa nu mai redactati mesaje unul dupa celalalt, daca doriti sa mai adaugati ceva la un mesaj deja postat la care nu a raspouns inca nimeni, puteti folosi optiunea editare. Multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Program vizita robertalex robertalex Buna ziua, Am sa incerc sa expun problema mea cat se poate de la obiect. In ianuarie 2008 am divortat din culpa comuna fara motivarea actiunii de fosta ... (vezi toată discuția)