custodie.comuna a scris:
Aveam vreo sansa sa obtin incredintarea , fara sa o acuz pe mama de lucruri extrem de grave ,adica sa mint cu nerusinare?
Da, cu siguranta da. Daca procedati diligent de la bun inceput.
[...] justitia totusi trebuie sa ia o decizie. Transanta. Si oricum ar face va dezavantaja unul dintre parinti.
Nu intereseaza ce avantaje si/sau dezavantaje au parintii, ne intereseaza copilul si atat.
Nu e despre dv., nu e despre sotie, e numai si numai despre copil. Inca nu vad ca ati inteles atata lucru.
Este o diferenta flagranta de nuanta intre modul cum trebuie sa inteleg eu sistemul si parghiile prin care acesta actioneaza, pentru ca intre "a-ti creste si educa copilul potrivit propriilor convingeri" si "a veghea la cresterea lui", nu exista nici un fel de echivalenta.
NU e de nuanta, e chiar de esenta. Nu are legatura educarea conform cu propriile convingeri si vegherea...
E clar: parintele care are copilul incredintat are si rasounderea pentru actele/faptele minorului, dar si dreptul sa il educe. Ca altfel nu e corect pentru el.
Celalalt parinte are dreptu de a se informa, de a sti, de a cunoaste. Atat, iar el nici nu raspunde pentru faptele minorului.
[...] un parinte poate sa dea crestere si educare unui copil, "potrivit propriilor convingeri" interactionand cu acesta doar 4 zile pe luna (in cel mai fericit caz) .
Nu asta e scopul parintelui care vegheaza, vegherea nu inseamna formare, nu inseamna educare, cat e de dificil de inteles, ca nu stiu cum sa va mai explic...
Sincer, consider ca parintele care are dreptul de a pastra relatii cu minorul nu are dreptul nici sa incerce sa-i schimbe opiniile induse de celalalt parinte, nici sa impuna alte modele comportamentale etc.
Inca legea nu prevede asa ceva, aveti un avantaj. Pe care nu il folositi.
Oricum, eu doresc sa va ajut in demersul dv, insa va incapatanati sa va certati cu un alt user decat sa-mi furnizati informatii care sa ma duca spre un potential ajutor catre dv.
Va doresc suces si ma retrag aici din subiect, asa cum m-am retras si din altele.
Nu obtinerea unei solutii e scopul dv aici, din pacate pentru copil. :((
Custodia comuna e o prostie menita sa avantajeze orgoliile unor parinti in dezavatajul ruperii sufletului unpor copii.
Aceasta de mai sus e o afirmatie fara argumente, asa cum ati facut si dv., si sper ca o sa o apreciati la fel de mult ca pe propriiel dv. afirmatii fara suport.
Daca astfel considerati dv. ca veti convinge, inseamna ca sunteti convins de afirmatiile mele. Ca sunt la fel de nesustinute ca ale dv.
Daca nu sunteti convins, inseamna ca nci dv. nu veti convinge, e simplu.
Rares, noi nu discuta, aici de soti, concbini sau prieteni buni, ci de un copil cu doi parinti.
Odata despartiti, parintele caruia minorul ii e incredintat va raspunde pentru minor, deci el singur va asigura educatia copilului. Celalalt parinte nu raspunde pentru minor, deci nu intra in acel articol, nu e solidara exercitarea dreptului... etc.