avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA

Buna seara . Va rog sa-mi spune-ti unde sa ma adresez in cazul in care fostul meu sot nu respecta programul de vizitare al copilului minor pe care il avem , in sensul ca il ia doar dupa bunul lui plac , nu respecta decizia judecatoreasca . Va multumesc.
AVLIL a scris:

Custodia comuna e o prostie menita sa avantajeze orgoliile unor parinti in dezavatajul ruperii sufletului unpor copii.
Aceasta de mai sus e o afirmatie fara argumente, asa cum ati facut si dv., si sper ca o sa o apreciati la fel de mult ca pe propriiel dv. afirmatii fara suport.
Daca astfel considerati dv. ca veti convinge, inseamna ca sunteti convins de afirmatiile mele. Ca sunt la fel de nesustinute ca ale dv.
Daca nu sunteti convins, inseamna ca nci dv. nu veti convinge, e simplu.

Daca considerati ca afirmatiile mele depsre custodia comuna sunt fara suport va rog sa aveti rabdarea sa cititi urmatoarele articole:
[ link extern ]
si
[ link extern ]

Daca averi rabdare sa le cititi va mai pot pune la dispozite zeci de articole ca acestea.
@custodie.comuna: Sustin tot ceea ce a afirmat AVLIL. In rest nu mai am nimic de adaugat.

@AVLIL: Afirmatia mea privitoare la solidaritatea parinteasca era una doctrinara nu ma refeream la situatia concreta. Era daca vreti o ipoteza de lucru pentru demersul demonstrativ din restul textului. La modul concret lucrurile stau asa cum le-ati prezentat dumneavoastra. Evident ea este valabila in interiorul institutiei casatoriei. In afara ei este clar ca justitia este obligata sa transeze problema in interesul copilului prin acordarea acestui drept unuia dintre parinti.
In cea mai mare parte si eu sunt deacord cu ceea ce a afirmat doamna avocat AVLIL , desi a citat extras din context.
Doamna avocat, eu am sustinut intodeauna ca in Romania , divortul intre parinti presupune automat si divortul dintre un parinte si copii.

Cred ca discutia pe marginea acelui drept la care ati facut referire prevazut de constituie si interpretat
astfel incat sa rezulte cumva ca numai parintii din cadrul casatoriei au dreptul de a asigura potrivit propriilor convingeri crestere si educare copiilor , nu are nici un rost. Oricum am interpreta nu facem decat sa acoperim o prevedere din codul familiei care intra in contradictie cu aceasta prevedere. In fine nu mai conteaza....

Eu v-am inteles punctele de vedere, asta e sistemul , vrem sa acceptam bine, nu iara bine, nu e nimic de facut.

Asa cum am mai aratat in intr-un post anterior, doresc gasirea unei solutii viabile nu iluzii sau minciuni nerusinate pe baza carora sa obtin custodia.

Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
custodie.comuna, utilizator
:offtopic:V-ati exprimat punctul de vedere .Alte aspecte , care nu tin de continutul juridic , nu sunt relevante pentru discutia in cauza.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ok, doamna Stoica Ioana , am sters pasajul din postul anterior care nu avea "continut juridic"

Revenid , doamna avocat AVLIL , spuneati intr-un post anterior ca nu exista program de vizitare "standard".

Eu am avut "tupeul" sa cer un program altul decat standard, si instanta de fond, fara sa motiveze in vreun fel (repet fara nici un fel de motivare, adica fara sa justifice de ce mi-a redus programul cerut de mine dupa bunul plac = tiparele sistemului ) , mi-a acordat program standard. A motivat doar de ce nu mi-a acordat incredintarea si citetez din motivatie "mama a facut dovada garantiilor morale si materiale" . Iar tatal a disparut din motivare. Pur si simplu nu exista in motivare. Pentru ca si tatal a facut dovada garantiilor morale si materiale.

Nu stiu ce solicitari au avut ceilalti tatici , relativ la programul de vizitare , dar va spun ca am avut suficienta determinare si rabdare ca sa rasfoiesc tot sistemul portal.just.ro si sa vad pentru procesele finalizate ce programe au primit ceilalti tatici. Predomina in mod categoric programele standard (am verificat anii 2007 si 2008). Cat despre incredintarea catre tata.....

custodie.comuna, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Program vizita robertalex robertalex Buna ziua, Am sa incerc sa expun problema mea cat se poate de la obiect. In ianuarie 2008 am divortat din culpa comuna fara motivarea actiunii de fosta ... (vezi toată discuția)