avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NERESPECTAREA PROGRAMULUI DE VIZITA

Buna seara . Va rog sa-mi spune-ti unde sa ma adresez in cazul in care fostul meu sot nu respecta programul de vizitare al copilului minor pe care il avem , in sensul ca il ia doar dupa bunul lui plac , nu respecta decizia judecatoreasca . Va multumesc.
Fiti sigur ca nu lipseste actiunea. Daca nu era "actiunea" nici eu nu eram aici. Este doar in "vacanta judecatoreasca" . Rastimp in care doresc sa imi stabilesc strategia si sa incerc sa gasesc cea mai buna solutie de a fi reprezentat.
Intr-adevar aveti dreptate, prea multa polemica, care nu duce nicaieri.
Multumesc pentru incurajari.
custodie.comuna a scris:

Intr-adevar aveti dreptate, prea multa polemica, care nu duce nicaieri.

@custodie.com, pentru ca mi-a fost dat sa vad fraza de mai sus scrisa de dvs. (marturisesc ca obosisem sa va mai citesc) imi permit sa va mai dau un sfat care ...nu are nimic juridic in el.

Screti-i copilului dvs...Chiar daca nu stie sa citeasca. ("mi te imaginez citind peste timp aceste randuri..") si expediati pe adresa ...fostei cate o copie a fiecarei pagini noi din jurnal. (doar spre stiinta)
Nu o acuzati. Scrieti doar ...durerile dvs. pentru copilul dvs. Ceva de genul>: copilul meu, sunt aproape x saptamani de cand mintea mea n-a mai respirat libera de presiunea gandurilor care toate se invartesc pana la ameteala in jurul tau. Da de atunci, din acea dupaamiaza in care...(explicatii cu privire la ultima zi in care l-ati vazut)... As fi vrut sa te vad si la serbarea ... dar... (aveati dvs aici pe forum o istorie cu un raspuns stupid al unei gradinite sau crese - nu mai tin minte exact)....
M-am apucat din nou sa scriu desi stiu ca nu vei putea citi decat peste ani...
Vara asta a zburat intre a-ti scrie si a astepta sa te vad... In fiecare dimieata m-am trezit cu bucuria ca existai si cu gandul continuu la ziua hotarata de judecatori in care as putea sa te mai vad si daca mama ta imi va da voie sa te vad...
Etc. Etc.

Daca fosta dvs. e cat de cat luminata, are sa intelega foarte curand ca daca nu va lua rapid masuri care sa nu mai faca necesare asemenea scrieri (adica sa va permita sa va vedeti copilul) atunci va veni o zi in care ...copilul ei , din pacate, o va URÂ sau macar o va judeca aspru pentru asta.

N-aveti talent la scrs? Nu-i nimic. Vorba lui G. Calinescu - In arta sa nu fii Shakespeare nu e grav, grav e sa nici nu vrei sa fii.

S-ar putea sa reusiti cu asemene scrieri ceea ce nu sunt in stare sa rezolve toate "sistemele" puse cap la cap. Asata daca intr-adevar va mana dragostea pentru copilul dvs. si nu ura impotriva "sistemului" a "legilor" sau a ...te miri cui.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
romascanu, moderator
Doamna avocat Romascanu ,
Va cred ca ati obosit sa mai cititi . Si eu am obosit sa ma lupt cu sistemul. Si am obosit sa caut solutia cea mai adecvata situatiei. Spre deosebire de dumneavoastra insa, pe mine copilul ma "reincarca" tot timpul cu energie.

Cu siguranta cred ca este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am primt .
Va vine sau nu sa credeti am facut ceva asemanator (nu chiar identic) , aproape un an de zile .
Fosta sotie a interpretat asta ca pe o "presiune psihologica" , "santaj sentimental"....si altele.....

Desi sunt dure versurile lui Eminescu, cred ca uneori sunt atat de potrivite...(citez):
"La ce manjesti hartia in siruri masurate
S-o dai pe mani paroase de fete nespalate
Si-ti pierzi a ta viata si creierul ti-l storci
Zvarlind margaritare in troaca unor porci"

Noroc ca "vara asta" copilul o sa stea o luna la mine.....

Oricum va multumesc pentru sfat, mi-a ridicat un pic moralul.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iulie 2009
custodie.comuna, utilizator
Buna seara! Cred ca si pe mine m'ati inteles gresit. Dar haideti sa va lamuresc cum e cu programul de vizita, sau mai bine sa ma lamuriti dv pe mine, daca se poate:
Am doi copii din casatorie, o fata de 16 ani si un baietel de 5 . El, fostul , nu'l vrea decat pe baiat,fetei ii spune ca sa ma spal eu cu ea pe cap, si o jigneste, ii vorbeste murdar, ii adreseaza injurii de cate ori are ocazia. Iar programul de vizita a fost stabilit asa:

Va intreb, stimata doamna, ce inseamna prima si a treia saptamana din luna, de vineri orele 19 pana duminica orele 19, in cazul in care vineri este 1 a lunii respective? Dar 2 saptamani in perioada aferenta vacantei scolare de vara-primele doua saptamani? in cocncluzie , in vacanta de vara la ce program de vizita sa ma astept?
Va multumesc anticipat
Program generic se da cand niciuna dintre parti nu face efortul de a compune un program mai concret care sa fie justificat si argumentat pe masura.
Daca e un program prost propus ori niciunul, instanta nu are ce face decat sa dea generalul, ca nu are nici timp si nici date sa conceapa unul adaptat.
Cum adica la ce program sa va asteptati? La ala din hotarare, nu pricep ce vreti sa spuneti?

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Program vizita robertalex robertalex Buna ziua, Am sa incerc sa expun problema mea cat se poate de la obiect. In ianuarie 2008 am divortat din culpa comuna fara motivarea actiunii de fosta ... (vezi toată discuția)