Buna seara
Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata
Pe scurt societatea X a concediat un angajat in tmip ce acesta era in incapacitate temporara de munca (timp de 365 de zile), societatea a revocat decizia de concediere intrucat salariatul a formulat actiune in instanta, a reangajat salariatul desi postul sau a fost desfiintat ca urmare a fuziunii prin contopire ( s-a adoptat o noua structura organizatorica iar postul salariatului respectiv nu mai apare). prin urmare acesta aparea angajat pe hartie pe postul detinut anterior (inainte de concediere) dar practic postul nu mai e mentionat in organigrama. Dupa o luna de la reangajare salariatul a fost diponibilizat din nou motivat de faptul ca postul sau nu mai exista ca urmare a fuziunii, societatea devenind sucursala.In sfarsit, in momentul cand acesta a primit decizia de concediere, din aceeasi zi a intrat in concediu medical, a contestat din nou adecizia in instanta, iar instanta de fond a anulat decizia si a dispus repunerea acestuia in situatia anterioara....Va rog mult sa imi spuneti ce trebuie sa faca acum angajatorul? Poate sa ii propuna angajarea pe alt post? In prima faza am revocat decizia de concediere emisa motivat de faptul ca aceasta a fost anulata de instanta....
Multumesc mult pentru toate lamuririle. Imi sunt foarte utile avand in vedere ca e prima data cand ma confrunt cu astfel de speta.
O ultima Intrebare E obligatorie emiterea deciziei de reintegrare?
Am intrebat daca e obligatorie decizia de reintegrare pentru ca in opinia angajatorului salariatul nu a fost concediat acesta revenind doar dintr-un concediu medical....