avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat

Buna seara
Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata
Pe scurt societatea X a concediat un angajat in tmip ce acesta era in incapacitate temporara de munca (timp de 365 de zile), societatea a revocat decizia de concediere intrucat salariatul a formulat actiune in instanta, a reangajat salariatul desi postul sau a fost desfiintat ca urmare a fuziunii prin contopire ( s-a adoptat o noua structura organizatorica iar postul salariatului respectiv nu mai apare). prin urmare acesta aparea angajat pe hartie pe postul detinut anterior (inainte de concediere) dar practic postul nu mai e mentionat in organigrama. Dupa o luna de la reangajare salariatul a fost diponibilizat din nou motivat de faptul ca postul sau nu mai exista ca urmare a fuziunii, societatea devenind sucursala.In sfarsit, in momentul cand acesta a primit decizia de concediere, din aceeasi zi a intrat in concediu medical, a contestat din nou adecizia in instanta, iar instanta de fond a anulat decizia si a dispus repunerea acestuia in situatia anterioara....Va rog mult sa imi spuneti ce trebuie sa faca acum angajatorul? Poate sa ii propuna angajarea pe alt post? In prima faza am revocat decizia de concediere emisa motivat de faptul ca aceasta a fost anulata de instanta....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 2 Iulie 2015
De fapt .... o sa informez angajatorul ca are obligatia de a emite si o decizie de reintegrare a salaritului chiar daca din punctul sau de vedere nu a fost concediere
Multumesc inca odata ptr. toate lamuririle
Din practica judiciara :
"Intimatul nu trebuia să aştepte emiterea unei decizii de reîncadrare pe postul deţinut, deoarece odată anulată decizia de concediere acesta a redobândit calitatea de salariat pe care o avea anterior deciziei anulate. Astfel, după ce salariatul ia cunoştinţa de hotărârea ce ii este favorabila trebuie sa solicite reluarea activităţii iar angajatorul trebuie sa acţioneze cu buna credinţa aducând la îndeplinire acea hotărâre. Legea nu prevede obligativitatea emiterii unei decizii a angajatorului prin care salariatul sa fie repus in postul deţinut anterior. Odată anulată decizia de desfacere a contractului individual de muncă, nu este necesară emiterea unei noi decizii de reintegrare a salariatului in funcţia deţinută anterior, deoarece acesta rămâne angajatul societăţii şi se bucură de aceleaşi drepturi avute anterior deciziei."
Detalii: [ link extern ]

Insa, in practică, însa în majoritatea cazurilor se emite o decizie de reintegrare în care se precizeaza faptul că se pune în executare judecatorească, se reintegreaza salariatul pe postul deținut anterior se dispune plata tuturor drepturilor de natură salarială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Poate fi desfiintat postul unui angajat cat timp acesta este in incapacitate temporara de munca? cristina69 cristina69 Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca postul ocupat de o persoana sa fie desfiintat in perioada cat acesta se afla in incapacitate temporara de munca. ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)