Datele problemei: posesorul unui domeniu web (site) "de nisa", doresc sa imi extind domeniul (de activitate, de aceasta data) si sa ofer publicitate contra cost, in special anumitor firme din afara tarii (SUA, Europa). Plata intentionez sa fie facuta prin transfer bancar.
As dori sa stiu care ar fi suportul legal minimal pentru o asemena intreprindere, avand in vedere ca ma voi ocupa personal "da capo al fine" de toate aspectele. M-am gandit la infiintarea unei PFA ca o solutie...
As fi recunoscator oricarui tip de feedback - sfaturi, directie...aspecte la care ar trebui sa fiu atent. Daca ar mai fi nevoie de detalii, voi fi bucuros sa le adaug.
As avea inca o intrebare...daca imi este permisa: cum "functioneaza" sistemul factura-chitanta atunci cand este vorba despre activitati in exterior (facturarea unui beneficiar extern - nu neaparat din U.E.)?
Trebuie sa trimit o factura in Hong Kong, apoi sa eliberez o chitanta pentru banii incasati? Se poate face aceasta prin mijloace electronice? Exista vreun "standard" la nivel global (mondial) pentru a facilita asemenea operatiuni?
Cum platesc cas?
De cateva luni lucrez de acasa pentru niste clienti americani (web design, programe informatice, suport tehnic). M-am hotarat sa plec de la firma la care sunt ... (vezi toată discuția)