AdrianG83 a scris:
Bun, şi dacă spun de 2-3 ori acelaşi lucru, adică dau acelaşi răspuns la aceeaşi întrebare, ulterior refuz să mai răspund la aceeaşi întrebare, ce anume pot face cu refuzul meu de a răspunde aceleiaşi întrebări, nu refuz cooperarea refuz doar idioţenia anchetatorilor, eventual pot să-şi ia notiţe, să mă înregistreze, nu să mă obosească cu aceeaşi întrebare de N ori, eu unul aşa aş face, le-aş spune că "nu-s papagal", şi să considere ce doresc, că mare lucru n-au ce constata.
Tehnicile de interogare sunt diferite.
Politistii invata aceste tehnici de interogare la academia de politie tot asa cum le invata si le cunosc si avocatii care au studiat si stapanesc psihologia judiciara si criminalistica.
Se asteapta o greseala a suspectului, un moment de slabiciune.
In unele cazuri sunt tinutit cateva ore ( chiar si 24 de ore pana sa fie interogati) ca sa oboseasca.
In unele cazuri sunt retinuti ca sa recunoasca comiterea faptei.
Sunt insa si multe tehnici si posibilitati de contracare care sa fie facute de avocati.
Am avut cazuri in care erau atatia politisti in birou incat nu puteam sa ne miscam niciunul din cei aflati in birou pentru ca nu era nici loc si nici aer.Si era atat de mult zgomot in birou incat nici sa gandesti aproape ca nu puteai...daca nu aveai aptitudinea psihica de a rezista la presiunea creata..
Omul normal nu este pregatit pentru astfel de situatii.