avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Felul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Felul muncii

Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte atributiuni care au apartinut inainte altei functii/meserii/ocupatii in sectorul bugetar ? Este vorba de o preluare definitiva de atributii de la un alt angajat incadrat cu alta functie.
Cel mai recent răspuns: gigel65 , utilizator 08:13, 20 Iulie 2015
Art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
....
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....
Si acest subiect este discutabil. Parerile sunt impartite.

Vedeti
www.avocatnet.ro/content/art...

„Dacă nu se modifică natura muncii prestate, schimbarea atribuţiilor postului prin modificarea fişei de post nu constituie o modificare a contractului individual de muncă. Păstrarea denumirii funcţiei, însoţită de adăugarea unor atribuţii noi celor iniţial stabilite prin fişa postului, care au o altă natură şi corespund în fapt unei funcţii, are semnificaţia modificării unui element esenţial al contractului individual de muncă, şi anume felul muncii. În acest caz, este necesară încheierea unui act adiţional la contractul individual de muncă în condiţiile art. 41 alin. (1) şi (3) C. muncii (...)";
(C. Apel Bucureşti, secţia a VII-a civilă şi pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 1709/R/2009, în R.G. Cristescu, C. Cristescu, Codul muncii modificat şi republicat 2011. Analize şi soluţii, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2011, p. 47.)

„Modificarea atribuţiilor din fişa postului nu are semnificaţia unei modificări a contractului individual de muncă potrivit art. 41 C. muncii (...), dacă nu s-a ajuns prin aceasta la un alt specific al funcţiei salariatului. Dacă încredinţarea unor sarcini suplimentare prin fişa de post nu constituie o modificare a felului muncii, cu atât mai mult, retragerea unei sarcini nu poate constitui o astfel de modificare."
(C.Apel Constanţa, secţia civilă, minori şi familie, litigii de muncă şi asigurări sociale, decizia nr. 214/CM/2008, în R.G. Cristescu, C. Cristescu, Codul muncii modificat şi republicat 2011. Analize şi soluţii, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2011, p. 47).
Compartimentul are 2 angajati cu 2 functii diferite care vor fi evaluati anual dupa aceleasi criterii de evaluare, executand aceleasi atributii.
Nu vad care ar fi impedimentul . Angajatorul este cel care care stabileste atribuțiile fiecarui salariat, precum si criteriile de evaluare ale acestuia.
freeelis a scris:

Angajatorul este cel care care stabileste atribuțiile fiecarui salariat, precum si criteriile de evaluare ale acestuia.

Păstrarea denumirii funcţiei, însoţită de adăugarea unor atribuţii noi celor iniţial stabilite prin fişa postului, care au o altă natură şi corespund în fapt unei funcţii, are semnificaţia modificării unui element esenţial al contractului individual de muncă, şi anume felul muncii.


Angajatorul este cel care stabileste atribubutii, dar schimbarea atributiilor in unele care apartin altei functii are semnificatia modificarii unui element din contract?
Este doar o opinie din doctrina .

art.41 c.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:

...
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
....
f) sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Refuzul unei decizii de numire carolina_22 carolina_22 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.prin reorganizarea unei institutii publice in regulamentul de organizare si functionare ... (vezi toată discuția)
Modificare sarcini de serviciu in fisa postului vmirela28 vmirela28 Buna ziua Sunt angajat functionar [b]contractual[/b] intr-o primarie si [u]fara acordul meu[/u] mi-a fost schimbata in totalitate fisa postului .Mentionez ... (vezi toată discuția)