avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Zile de ingrijiri medicale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Zile de ingrijiri medicale

Buna ziua.

Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie, eu fiind la volan. Victima are doar un hematom, iar la tomograf nu i-au gasit nimic in neregula, nici in ziua accidentului si nici la 3 saptamani dupa. Cu toate astea, a primit de la IML 70 de zile de ingrijiri medicale.
Este un verdict normal sau s-a exagerat?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DanielZX , utilizator 22:01, 9 Iulie 2009
bun. vatamare corporala din culpa, practic ma refeream la nr. de ingrijiri medicale, care sunt peste 60.
Recent am fost implicat intr-un accident de circulatie, eu fiind la volan.


Da ,incadrarea juridica , cel mai probabil , e cea de vatamare corporala din culpa , varianta agravata.Daca , insa, a existat o viteza excesiva, putem discuta la fel de bine si de vatamarea corporala grava , care prespune , ca forma de vinovatia , intentia , directa sau indirecta , sau chiar praeterintentia.( in cazul in care rezultatul mai grav e savarsit din culpa , insa aceasta forma de vinovatie nu e indenta in cauza prezentata)
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Inca nu am vazut certificatul de la IML. Am sa cer cu siguranta o contra-expertiza intrucat sunt sanse de impacare in cazul in care victimei i se vor acorda mai putin de 60 de zile de ingrijiri medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal realest25 realest25 Buna seara. Vreau sa stiu si eu in cat timp trebuie scos un certificat medico-legal in cazul care cineva este lovit de un autoturism si nu a fost internat, ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni cornel_babus cornel_babus buna ziua am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier pe o trcere de pietoni soldat cu vatamare corporala grava\"asa scrie in anexa 2 \"dar inca ... (vezi toată discuția)