Lansez aceasta discutie ca urmare a "protestului" magistratilor pe perioada nedeterminata.Intrebari:
Cat de mult ne complica noua programul?
Ar trebui sa fie si magistratii solidari cu situatia economica actuala?
Apreciez in mod deosebit raspunsul, dar Dv. cadeti in aceeasi greseala ca si restul sistemului. Noul sport national din Romania...aruncatul resposabilitatii...
Sinteti nistre struti perfecti. Capul in nisip, si restul nu conteaza. Noi sintem victimele...popolul care e corupt pina in maduva oaselor alearga dupa noi 24 de ore din 24, ne ingesuie prin colturile tribunalelor si ne forteaza sa luam mita, si de aia nu avem timp sa ne pregatim corespunzator... pierdem prea mult timp alegind de popolul corupt care vrea sa ne minjeasca, sa ne necinsteasca...pe noi cei neprihaniti, cei mai curati ca lacrima (la cunostiintele profesionale), pe noi cei mai dintre cei mai...vinduti si aserviti politic.
Si daca Dv. (care aveti studii juridice) credeti acest lucru, atunci este foarte grav.
Fiindca asta dovedeste starea endemica din sistem.
Si din pacate, il credeti din toata fiinta Dv. De aici exemplul (teoretic) cu judecatorii din Elvetia. Stimatre Domn, un judecator din Elvetia nu ar veni sa judece aici din cauza ca legile din tara asta sint strimbe si in coada de peste (de ce oare ?). Si chiar daca ar veni, cind ar vedea cum colegii lui romani isi infunda buzunarele cu mita, si-ar face cruce si cu limba pe cerul gurii si s-ar cere inapoi acasa...dar sa se 'adapteze' sistemului...mai bine si-ar face hara kiri...
Scoaterea din context a unor afirmatii si comentarea lor asa cum consideri nu este nici deotologic si nici...legal.
Intr-o tara in care totul este cu fundul in sus, in care regula este coruptia si lipsa de pregatire si de deontologie profesionala, si judecatorii cinstiti si bine pregatiti sint exceptia (asa cum se recunoaste de altfel de catre toate personele de pe toate Forumurile), in care totul este organizat in asa fel incit sa fie impotriva naturii, copacii cresc si ei tot cu fundul in sus.
Si atunci de ce masa groasa - referirea e si la obraz - a judecatorilor (din care o foarte mare parte nici macar nu au studiile necesare, au ajuns in sistem prin derogari si prin coruptie ba chiar datorita virstei sint si in functii de conducere) sa se bucure de aceleasi drepturi ca cei putini care sint scoliti si cinstiti ?? Unde e logica ?? Ii platim pe toti la fel ca sa putem sa pastram in sistem putregaiurile ??
Daca solutia mea (care este aplicata in mod ntural in sistemul privat - muncesti primesti, gresesti platesti greseala facuta si daca mai gresesti, esti dat afara) nu e buna (am spus inca de la inceput ca va fi inacceptabila, sint mai bun ca Mafalda), atunci gasiti alte solutii reale, functionale, care sa duca la curatea sistemului...dar nu solutii de pospaiala, care doar se fac ca incearca sa curete...
In sfarsit, aceasta este parerea d-voastra, si aveti tot dreptul sa o sustineti cum doriti. Ma deranjeaza insa tonul de falsa familiaritate "draga u.b.i.k." - nu-mi aduc aminte sa ne cunoastem ori sa fim prieteni - precum si expresiile de genul "sunteti niste struti" - cine va permite sa ne comparati pe mine, pe d-na Gabriela si pe altii care sunt de aceeasi parere cu noi cu niste animale cu capul cat nuca ?
Nu am raportat mesajul d-voastra ca atac la persoana si sper ca nici altii sa nu-l raporteze, si sa nu fie sters pentru ca cea mai adecvata sanctiune care cred ca vi se poate aplica este ca mesajul sa ramana aici si sa-l poata vedea toata lumea. Poate stiti ca mai demult celui care calca regulile de convietuire sociala i se punea o tabla de gat pe care scria ce a facut si era plimbat prin targ cu ea. Consider ca prin mesajul postat exact asta ati facut.
O zi buna.
:stunned:
Dl. MPetruş, sunteţi demn de un post de reporter special angajat într-o mare anchetă cu privire la judecători şi sistemul judiciar din România. La un ziar de scandal de cea mai slabă calitate...
În rest mi-e şi greu să mai comentez ce aţi scris mai sus. Deşi ar ajunge să mai citiţi ce au scris ceilalţi, dar e clar că dvs. aţi venit cu părerile dinainte formulate şi nu este nici o şansă să înţelegeţi puţin problema.
Cu ce sunt aglomeraţi magistraţii? Probabil cu mii de cereri ale unor oameni ca dvs. care se trezesc să îşi ceară tot felul de drepturi şi să atace orice act, hotărâre ce s-ar lua în favoarea altuia (în imaginaţia sa) (nu neapărat şi în defavoarea celuilalt). Am înţeles deja pe ce bază gândiţi: nu cumva să primească celălalt mai mult decât mine pentru acelaşi număr de ore lucrate!
Da, sunt în ţară destui hoţi , necinstiţi, corupţi spuneţi-le cum doriţi! Dar de unde până unde este magistratul vinovat de toate astea?
Daca ati fi citit un pic mai atent, asemanarea cu strutul nu era in nici un fel intentionat ca atac la persoana Dv. ci la clasa sociala in intregime si totalitate (si in contextul mesajelor anterioare inclsuiv clasa politica). Din nou s-a scos din context si s-au facut afirmatii doar la partea care va interesa pe Dv. Daca asa citesc si ei scumpii de judecatori cauzele, nu ma mai mira nimic.
Ceea ce este un pic incurajator este ca acceptati ca am dreptul sa-mi prezint si sa-mi sustin ideile. Mai exista o speranta ca undeva in 100/200 de ani se va schimba ceva in Romania.
Daca cineva trebuie scos in strada cu placute atirnate de git pentru comportament anti-social, atunci acestia sint cei care fac legile strimbe in Romania si fac tara de ris la Bruxelles si la CEDO, care iau bani fara sa presteze serviciul social pentru care sint platiti, care viciaza din start regulile de convietuire sociala.
Nu cei care isi exprima niste idei care au menirea de a indrepte situatia din tara.
Atac la persoana (sperat a fi sub centura, scris cu o zeflemea superioara, dar fara nici un fel de baza reala, in baza unor presupuneri fanteziste si jignitoare) este mesajul de la Luxie.
Dar nu trebuie sters.
Acest mesaj trebuie sa ramina pe Forum sa poata vedea toata lumea cum se gindea si se condamna (in totala lipsa de respect pentru om sau adevar dar cu minie proletara) in comunism.
De altfel si ideea cu plata la orele state la birou (ca muncite cu rezultate tangibile inseamna cu TOTUL SI CU TOTUL ALCEVA, lucru de care mai mult ca sigur Doamna sau Domnisoara Luxie este absolut nevinovata) este tot o reminiscenta comunista.
Interesant cum 'minia proletara' si acuzatii facute in totala ignoranta de cauza au putut supravietui 20 de ani...spiritul procurorului 'bratul inarmat al clasei muncitoare' nu va muri usor...
In final, Va multumesc pentru accesul la Forum. Nu am gasit aici ce am avut nevoie, dar a fost interesant.
Multa sanatate
mpterus
Sint de-a dreptul onorat de parerea Dv. ca as putea fi un bun jurnalist (chiar si la un ziar de scandal de cea mai joasa calitate).
Ce pot sa va asigur e ca in viata mea nu am avut de-a aface de prea multe ori cu sistemul juridic (fie dn Romania fie din alte parti al lumii acolo unde umbla ciinii cu covrigi in coada). Si cind am avut un contact cu justitia din Romania (asta acum aproape 22 de ani cu ocazia unui divort, ca am dosarul penal curat ca lacrima) mi-a ramas un gust amar in gura. Dar amar de tot.
Acuzatiile Dv. si atacul (intentionat bascalios dar care a iesit jalnic) la persoana mea sint de cea mai joasa speta. Fara sa ma cunoasteti, fara sa stiti ce am facut in viata mea, fara sa aveti nici o baza reala sau legala.
Va rog sa ma credeti ca eu nu am cotribuit in nici un fel la aglomerarea programului nici unui judecator din Romania.
Iar exprimarea Dv. adresata la justitiabilii care isi cauta (in van de altfel) dreptatea in tara asta estet foarte edificatoare.
Cu ce v-a refulat, la ce a ajutat sa faceti aceste afirmatii ?? Sa-i luati in deridere pe saracii romani care isi cauta dreptatea in fata unui sistem strimb, corupt si neprofesionist ?? Care ii face liberi pe toti criminalii si baga in puscarie pe un termen incredibil de mare o batrina de 80 de ani. Cine fura azi un ou, ia 10 ani. Cine fura miliarde, plateste si scapa.
Justitiabilii astia nenorociti NE incurca, ce cauta toti idiotii astia sa NE oblige pe NOI, fruncea tari, sa (ne facem ca) muncim...niste imbecili care nu vor decit...DREPTATE...de la NOI ??? Haida de !!! Nu le-a intrat inca in cap ca NOUA nici nu NE pasa daca nu ies la zar...ce o fi facind avocatul ala care nu le explica clar oamenilor in necaz ca NOI putem sa masluim actele daca sintem facuti interesati ??
Daca nu le place ce si cum facem NOI, sa se duca direct la CEDO sa nu NE mai deranjeze pe NOI...ca NOUA oricum nu NE pasa...si ce daca CEDO si Bruxellul latra la Romania nu de azi sau de ieri, de ani de zile si ne taie din fondurile alocate de CE pe linie de justitie (fondurile alea care eventual ar acoperi sursa pentru sporurile NOASTRE cind economia nationala trece printr-un moment, dificil), ce NE pasa NOUA ?? Ca NOI avem salarii si sporuri cistigate prin munca cinstita (a se citi aservire la comanda politica), de care nimeni nu se poate atinge...si daca se atinge cineva, atunci NOI (nu pot sa scriu cu litere mai mari si mai groase) NE aparam drepturile dobindite prin munca...si pentru NOI NE luptam ca niste lei (si pentru LEI), ca niste tigri, ca niste hiene...ca doar NOI avem drepturi si dreptate. Justitiabilii, sa se duca direct in... la CEDO.
Ce vina au judecatorii ?? Aceeasi vina ca si Bush, Dick si Blair. Ei erau (sau cel putin teoretic) ar fi trebuit sa fie niste stindarde si standarde ale democratiei si ale economiei de piata. Ce s-au dovedit a fi ? Niste idioti care au aruncat lumea in razboi pentru bani si pentru regele PETROL. Si atunci cind s-a facut dovada ca ei au dat ordine sa fie mintiti, au inceput sa sa scuze, sa se lamenteze ca niste copii timpiti ca ei au fost cei mintiti. Pentru ce au omorit sute de mii de oameni in Iraq si mii de americani, englezi, romani ?? Pentru securitatea Americii si a Angliei ?? Glume de adormit copiii. Nu stimata Doamna sau Domnisoara. Pentru petrol si pentru bani. Niste nesimtiti de corupti care din 2 tari cu traditie democratica au facut 2 tari sub cizama fascismului din interese personale. Din fericire, cel putin in America, exista un sistem legislativ (lent si plin de accente si de interse poliitice) care incet incet va face lumina in ceea ce au facut acesti criminali de razboi. Si cu economia de piata s-a cam lamurit treaba...tot coruptia, tot lacomia si prostia fara de margini a dus intreaga lume pe buza prapastiei...
In loc sa fie in fruntea luptei anticoruptie din Romania, niste stindarde de cinste, de profesionalism, de deontologie profesionala care sa-i faca de rusine pe cei care nu fac la fel ca ei, judecatorii (si nu umai ei, tot sistemul politic si juridic) sint primii care o incurajeaza pe ea pe coruptie si pe el pe neprofesinalism, in interesul lor personal. Nu o spun (numai) eu. Nu este (numai) parerea mea. Daca as fi o voce singulara, distonanta, si daca toate lumea i-ar lauda pe ei cei din sistemul juridic din Romania, atunci ar fi fost clar ca sint un idea fix.
Dar nu sint singurul. O spun in cor (antic de barbati intr-o cintare a tragediei din Romania), cu incapatinare si in forma continua toate organismele internationale. De la Bruxelles la Transparecy International, o spune fara pauza de masa presa din tara si din strainatate. Asta era relatia cu strutul. NOI sintem cei mai buni si mai curati. Restul lumii are pica si ura pe NOI, NOI care am creat o societate perfecta (pentru NOI). NOUA nu ne pasa de ce spun cei care urasc Romania si care doar se amesteca in trebuirile interne ale tarisoarei nostre...ca tarisoara a ramas dupa furturile sistematice perpetuate de 20 de ani incoace...
Va multumesc pentru aprecierea cu jurnalistul. Daca nu as fi atit de ocupat poate as fi luat-o chiar in consideratie.
Magistratii
iubaretul
ma tot uit si citesc de cateva zile formul asta dedicat magistratilor si am observat toate trairile prin care treceti invatat , admitere , rezultate, ... (vezi toată discuția)