avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Sunteti de acord cu eliminarea sporurilor ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Sunteti de acord cu eliminarea sporurilor magistratilor?

Lansez aceasta discutie ca urmare a "protestului" magistratilor pe perioada nedeterminata.Intrebari:
Cat de mult ne complica noua programul?
Ar trebui sa fie si magistratii solidari cu situatia economica actuala?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 10:54, 4 August 2009
Intrebare :

Cine pune 'notele' pentru 'impresia artistica' ??
Oare de ce nu citeste cu atentie si nu intelege ca in fapt eu sint un individl opinionat, un idea fix care trebuie tratat cu indiferenta sau chiar cu jigniri, nu cu note bune...si imi da note mari ???
Cind am avut nevoie de un ajutor efectiv (ca si atunci am luat note frumoase) nu mi-a raspuns aproape nimeni si oricum raspunsurile au fost sa-mi caut un avocat...dar e adevarat ca problema mea era complicata...
Multa sanatate
mpetrus
In toata polemica dezlantuita, cateva umile intrebari:
Nu credeti ca toate comunitatile ar trebui sa-si faca autocuratenie, sa introduca/respecte reguli interne pentru a nu derapa in derizoriu propriul statut?De ce sa suporte critici si acuze din afara, dn partea celor loviti/nemultumiti/vatamati/neaveniti si astfel,implicit transformati in acuzatori motivati ?
Vorbeati de salarii si sporuri.Cine sa gradueze meritele decat cei din propria comunitate?
Pacatul vesnic mostenit: "tovarasia in drepturi indiferent de calitatea profesionala", va suna cunosuta ideea?
Cand avantajele materiale se vaneaza/shmecheresc/inventeaza/statueaza de oportunisti, pentru toata "familia", paleste protestul celor indreptatiti prin calitati,atunci cand avantajul piere tot pentru toata "familia".
Unde este autorespectul de apartenenta?De ce nu faceti curat in propria ograda?
Cu scuzele de rigoare, :offtopic:

mpetrus,
”nota 3” nu reprezinta gradul de interes pt problema dv (solutie ICCJ). E un ”punctaj” care ilustreaza activitatea dv in forum (sunteti la inceput, deci e mai mic), ”aplauzele” pe care le primiti de la ceilalti utilizatori...
Subiectul initiat de dv la ”drept penal...” a fost accesat de o suta si ceva de ori – deci se poate vorbi despre un interes real, dar cine sa poata raspunde clar la o problema expusa... neclar? De aceea raspunsurile nu pot fi satisfacatoare. Nici dv nu ati putea sa-mi spuneti ce solutie ec-financiara as putea gasi pt rezolvarea ”situatiei economice” a... firmei mele – sa zicem – daca nu v-as arata actele, pe care sa le studiati si sa construiti o strategie...
Daca stiti ca cercetarea procurorilor e... defectuoasa ii reclamati...

Pe forum nu va poate ajuta nimeni altfel decat cu idei (dintre care sa alegeti ce credeti ca va avantajeaza) – de aceea s-a propus consultarea unui avocat ”in realitate”. Nu descrieti speta, descrieti doar ca unul a facut gresit sau n-a facut; ca ala il acopera pe celalat din cauza ca... Poate e asa – n-ar fi prima data – dar poate ca exista variante...

Poate, un detectiv particular ar putea face unele dintre acele cercetari despre care spuneti ca procurorii nu le fac – si un avocat stie cum sa faca rezultatele acestor cercetari sa fie acceptate... Recursul il puteti initia dovedind ca actele emise de procurori contin... confuzii si alte cele... Atentionati instanta ca nu s-au facut cercetarile cutare-cutare-cutare; ca instanta nu s-a pronuntat asupra cutare-cutare-cutare; ca nu s-au motivat anumite decizii...

Nici nu mai stiu cum sa ma adresez colegilor de pe Forum, ca daca incep cu Draga lumea se ariceste...este o formula de politete la fel ca oricare alta...

Oricum,

Draga trope_doi,

Mii de multumiri pentru clarificari. Daca ai avea o problema financiara, (dar inteleg ca asta a fost un exemplu teoretic) te pot ajuta si fara hirtii, doar daca imi explici. Asta fiindca eu sint profesionist adevarat nu 'vopsit'.

Este adevarat ca am o problema cu niste procurori, dar in acelasi timp am si un buget in care trebuie sa ma incadrez. Angajarea unui detectiv particular ar costa mult prea mult fata de posibilele rezultate produse. Asta a fost motivul pentru care m-am adresat profesionistilor prin intermediul acestui Forum.

Si revenind la topicul discutiei, de ce sa angajez eu un detectiv particular sau un avocat care sa ii oblige pe procurori sa-si faca datoria...Eu ii platesc pe procurori (ca doar din taxele si impozitele platite de mine ei au piine pe masa) si fiindca ei isi bat joc de mine sa fiu obligat sa cheltuiesc si alti bani. Starea de solidaritate privind sporurile, se va regasi si in cazul unei posibile reclamatii...ar fi timp irosit...daca CSM-ul s-a solidarizat cu judecatorii in acest conflict (stiindu-se de la inceput ca actiunile in justitia (lor) sint daca nu ilegale, la marginea legii), ce pot eu sa cer si sa stept de la CSM ?? Nimic sau chiar si mai putin.

Daca pentru bani, judecatorii aia (atit in haite cit si individual) care se pling ca sint ocupati pina peste cap si di aia sta lumea si astepata, isi permit sa intre in greva perlata si produc si mai multe suferinte si pierderi justitiabililor, si CSM-ul este cu ei...atunci ce sa pot astepta de la CSM ca urmare a unei eventuale reclamatii ??

Iar componentii sistemului stiu asta, stiu ca sint acoperiti pe toate paliere de competenta profesionala, si nici macar nu-si bat capul sa dea macar o aparenta de justitie si dreptate....stiu ca indiferent de faptul ca nu au facut nimic in caz, ca au contrazis (fara a face ei nimic) concluziile organului de cercetare penala, ce minuni si prapastii scriu ei in rezolutii (va rog sa ma credeti, Isaac Asimov si Talkien pusi cap la cap, sint mici copii), vor fi acoperiti...de judecatorii care au sporuri...de ce sa-si bata capul, de ce sa le fie rusine, de ce sa-si faca datoria ???

Dar daca cunoasteti un detectiv particular care are niste tarife rezonabile si stie meserie, as avea nevoie de un mic ajutor. Si as aprecia o adesa de mail...

Mii de multumiri

Multa sanatate

mpetrus

Va rog sa nu va certati si sa focusam asupra subiectului. Iar daca mpetrus s-ar preta la raspunsuri mai concise si pertinente ar fi totul de vis.=D>

Alte discuții în legătură

Magistratii iubaretul iubaretul ma tot uit si citesc de cateva zile formul asta dedicat magistratilor si am observat toate trairile prin care treceti invatat , admitere , rezultate, ... (vezi toată discuția)
Greva magistratilor Diana Persa Diana Persa Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve? De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara. Cum ... (vezi toată discuția)
Pentru cei care vor sa faca recurs.. ContSters125947 ContSters125947 Nu mai faceti nici un recurs, orice recurs care ajuNGE LA Tribunalul Bucuresti se RESPINGE CA FIIND NEFONDAT..daca nu ma credeti intrati pe site-ul www.tmb.ro ... (vezi toată discuția)