avocatsilaghi a scris:
Ar trebui sa fie si magistratii solidari cu situatia economica actuala?
Ar trebui sa fim toti solidari cu protestul magistratilor.
Eu sunt pentru respectarea legilor acestei tari asa cum sunt ele , bune sau rele. Cand se vor schimba legile de catre parlament sa le respectam asa cum se vor schimba. De ce sa ne conducem dupa ordonante si ordine sau dispozitii date la televizor de conducatori care s-au trezit acum ca au promulgat legea de 2 sau 7 ani si functioneaza.
Cei care au veniturile mai mari sunt venituri castigate conform legii , indiferent ca le spunem salarii sau sporuri aferente.
S-a amintit aici si de alte categorii in afara de magistrati care au venituri mari si-amintesc si eu de mineri, aviatori , militari, politisti, etc.
Firesc ar fi ca cei cu venituri mici sa tinda, sa lupte, sa solicite pe orice cale sa le creasca si lor veniturile . Mi se pare total anormal ca sa se strige impotriva celor care au venituri salariale mari, sa strigam in cor sa le taiem sporurole, sa le micsoram salariile. Cine i-a oprit pe cei care striga "sa moara capra vecinului" sa invete, sa se pregateasca si sa devina magistrati, militari de cariera, piloti de aviatie, etc.?
Aceste categorii nu au aparut acum , au existat in perioada interbelica, in epoca de aur ca si acum , fiind mereu bine cotate, bine platite pentru inalta lor calificare, pentru riscurile si uzura la care sunt supuse.
As vrea sa inteleaga si cei care au crezut ca atunci cand ne spuneam tovarasi eram egali. Nu tovarasi, nu a fost asa , dar se mintea mult pe teme ca egalitatea, echitatea, etc