Lansez aceasta discutie ca urmare a "protestului" magistratilor pe perioada nedeterminata.Intrebari:
Cat de mult ne complica noua programul?
Ar trebui sa fie si magistratii solidari cu situatia economica actuala?
Va contraziceti sngur.
Cind vorbim de bugetari, piata muncii nu se aplica. Piata muncii se aplica doar in sectorul privat. In sectorul bugetar salariile si sporurile se 'trag' pe merit...
Si imi permit sa va contrazic. Lipsa de personal navigant este o lipsa artificiala si asta deoarece foarte multi piloti romani lucreaza acum in toate partile lumii, la companii private. Unde cistiga bani buni. De ce ar zbura la companii din Romania cind pot sa fie platiti mult mai bine in strainatate ?? La fel ca si doctorii si surorile, IT-istii, economistii, si multi alti profesionisti. Chiar si capsunarii...din banii carora a trait economia nationala ani si ani de zile...
Daca paznicul fura si este prins, este dat afara si bagat in puscarie.
Daca soferul merge numai prin santuri, este dat afara de patron si i se cere sa plateasca daunele aduse masinii.
Daca pilotii au un incident (Domane fereste !!!), se face o ancheta. Certificarea si licenta se ridica de la inceput, pe toata durata investigatiei si daca pilotul este de vina, .mai vede avoinul doar ca pasager...Deci exista o responsabilitate, un bici...
Sinteti in confuzie. Judecatorii nu pot sa dea hotariri care sa multumeasca toate partile intr-un proces. Asta ar fi o aberatie. Nu s-a ajuns in fata judecatorului decit dupa ce partile nu s-au inteles sau daca procuratura deschide un caz. Nimeni nu le poate cere judecatorilor sa dea hotariri aberante care sa multumeasca toate partile. Ce li se cere judecaotrilor este sa aplice legea cu profesionalism, cu impartialitate si obiectivitate.
Profesionalism nu (prea) exista. Proportia judecatorilor (si a celorlalti membrii ai sistemului) care nu au studii de specialitate este foarte mare. Inadmisibil de mare. Au englezii o vorba depre little knowledge...sint lautari care cinta dupa ureche...
Impartialitatea si obiectivitatea sint anulate de mita. Cind exista, este exceptia. Regula e ca nu exista.
Nu toti. Dar o mare parte. Un mar stricat strica tot carul...
De ce economistii de la Directiile de finante (care sint platiti tot conform grilei si Legii) pot sa fie decimati sau salariile sa fie reduse. Fiindca eu sint economist ?? Pai atunci unde e LEGEA ??? Nu au toti bugetarii aceleasi drepturi ca si judecatorii in fata Legii ??? Sau daca sintem judecatori avem mai multe si mai drepte drepturi decit profesorii, medicii, economistii si toti ceilalti bugetari ...
Daca un judecator da o decizie strimba, ai cale de apel. Dar asta inseamna bani, timp, presiuni morale, stress....si lui judecatorului nici nu-i pasa...ca el si-a luat tainul. Si stie ca nici o comisie de ancheta nu isi va bate capul sa-l verifice.
Si nici nu li se poate face nimic ca ei e inamovibili...doar daca il prinde in flagrant...si nici atunci...si chiar daca il prinde, se pensioneaza...80 la suta din salariu plus sporurile...de asta greseala este regula si adevarul e la ciocul si norocul...
Este o problema de principiu. Daca esti bun cu adevarat, profesionist, cinstit, corect, obiectiv si impartial, nici o problema.
Dar cind intreg sistemul este criticat in bloc de catre noii 'stapini', cind toata lumea sta cu sufletul la gura sa vada cit de rau va fi raportul de tara pe justitie, cind presa e plina de hotariri strimbe...cind toti Becalii si altii ca el sint liberi sa se duca unde vor in baza hotarirlor unor judecatori (ca sint euro-deputati la Bruxelles asta e alceva, asta dovedeste 'intelepciunea' popolului), cind toti mafiotii din tara sint liberi ca iti e frica sa mergi pe strada, de ce si-ar merita pina si salariile de baza ???
Nu mi-ati raspuns la intrebarea despre sporurile 'trase' la Autoritatea Aeronautica Civila din Romania. Odata 'trase' erau legale sau nu ??
Si daca erau legale (la fel de legale ca si sporurile judecatorilor) de ce nu sinteti la Tribunal, sa i se dea si Ministrului Transporturilor penalizare de 20 la suta pe zi din salariul mediu pe economia nationala pentru neplata acestor sporuri legale ? Sa va spun eu de ce ?? Sau poate imi spuneti Dv.
Si daca nu erau legale, alea (hilare) de la Autoritate, atunci de ce ar fi legale sporurile (la fel de hilare) ale judecatorilor...La Bobocul nu s-a predat si logica ???
Este dreptul Dv. sa nu fiti de acord cu ordonantele. Dar asta nu inseamna ca ar fi ilegale. Ca unele au urmari aberante, asta e cu totul si cu totul altceva. Este legat de profesionalismul (si de interesul de moment) al celor care le emit. Si venim din nou la profesionalism, la deontologie, la raspunderea profesionala. Sau lipsa lor... Nu eu trebuie sa ma gindesc la urmari...mintosii aia care le dau trebuie sa se gindeasca (daca au cu ce) ce fac...si ce urmari au cind fac ceva.
Eu nu sint nici rau si nici nu stau in fata televizorului...ca sint ocupat sa fac bani...multi...sint doar obiectiv (daca asa ceva e posibil). Par a fi cinic, dar nu sint. Sint doar trist si dezamagit de situatia din tara. Si imi permit sa imi fac publica (chiar daca in spatiul relativ redus al acestui Forum) dezamagirea.
Pentru ca ati amintit de logica trebuie sa va dezamagesc si sa va explic unde este partea logica a acestei discutii .
Dv ati postat pe acest forum cazurile si necazurile ce le aveti in justitie. Sunteti nemultumit de procurori, judecatori , etc .
Asa reiese din citirea subiectelor unde v-ati exprimat . Reamintiti-va :
- plingere impotriva actelor procurorilor
- taxa de timbru neachitata
- solutie ICCJ
Acestea sunt motivele supararii si inversunarii dv fata de justitie si oamenii care o slujesc. Daca dv ati fi castigat, daca justitia v-ar fi dat dv dreptate acum aveati alta impresie despre procurori si judecatori . Poate le-ati fi adus laude si sustineati ca acesti oameni trebuiesc platiti bine si respectati. Dar acestia v-au pus in dificultate, nu v-au dat dreptate , iar dv sunteti in stare sa-i puneti la zid. Ei ce parere aveti , este logic sau nu ? Si-apropo de logica aceasta materie mi-a placut la liceul real , la Bobocu , cat si la Al. I. Cuza (stiinte economice).
Parca v-a mai sugerat cineva sa fiti mai concis ca mai avem si noi treaba. La subiectul actual ati postat de 12 ori cele mai lungi mesaje. Credeti ca pentru dv special s-a initiat aceasta discutie ? Sau credeti ca dv sunteti in centrul universului ?
Ar trebui ca toata lumea de aici sa va dea dreptate ca sa va opriti linistit ca ati executat o breasla care va suparat ?
Atac la persoana ?? Asta e usor. Raspunsuri logice cu argumente, asta e mai greu.
Daca ati fi citit CU ATENTIE POSTARILE MELE, ati fi observat ca am venit pe acest Forum sa ma documentez si sa obtin un ajutor.
Problema pe care o am eu cu justitia din Romania e minora si lipsita de importanta. Dar este tipica pentru modul in care se administreaza dreptatea in aceasta tara. Si problema se va rezolva. Cu timp si bani. Asta am inteles din ce au postat alti colegi pe Forum. Am si una si alta...
Nu asta e motivul pentru care am argumentat logic ce se intimpla in Romania. Nu sint de loc suparat. Doar dezamagit. Si nu am generalizat un caz specific. Am citat doar din ce spune lumea (la Bruxelles - ca miine poimiine se da raportul de tara pe justitie si poate o sa aveti amabilitatea sa-l cititi si sa vedeti ce urmari va avea, la Strassbourg, in presa si pe forum) despre calitatea actului de justitie din Romania.
Am dat argumente logice, ma steptam la niste raspunsuri logice.
Si nu am vazut asa ceva. Am vazut lamentari, explicatii de copii de gradinita, am vazut cum se exprima si sustine spiritul de tagma cind buzunarul tagmei e atins...dar dorinta de a indrepta tarele sistemice ale unui sistem care actioneaza cu intentie si premeditare, in grup organizat si in forma continua impotriva naturii de 20 de ani, de a face curatenie in grajd...doar una sau 2 voci slabe. Si asta este si mai dezamagitor.
Va urez multa sanatate si spor la munca (si fara incidente ca eu folosesc intensiv calea aerului...)
mpetrus
Daca sinteti atit de ocupat si nu aveti timp sa cititi CU ATENTIE ca am scris eu, va priveste. Daca nu puteti raspunde cu argumente logice, va priveste. Dar nu atacati persoana. Nu e frumos. Eu nu am atacat persoana. Am criticat sistemul. Cititi articolul de azi din Ziua (lasind la o parte conotatia personala la adresa lui Flota). Ce se spune acolo e foarte adevarat. Doar ca explicatia e foarte tare falsificata, din motive ale trusutlui de presa respectiv. E o justitie pervertita, corupta, neprofesionala.
Am vazut lamentari, explicatii de copii de gradinita, am vazut cum se exprima si sustine spiritul de tagma cind buzunarul tagmei e atins...dar dorinta de a indrepta tarele sistemice ale unui sistem care actioneaza cu intentie si premeditare, in grup organizat si in forma continua impotriva naturii de 20 de ani, de a face curatenie in grajd...doar una sau 2 voci slabe.
mpetrus
Dar nu atacati persoana. Nu e frumos. Eu nu am atacat persoana. E o justitie pervertita, corupta, neprofesionala.
Iar mai devreme
La Bobocul nu s-a predat si logica ???
Cine s-a legat de persoana dv de va plangeti de atac la persoana !?
NU cumva e exact invers? Nu cumva dv ati atacat referindu-va la pregatirea mea si la ce logica am invatat la Bobocu ? Cine s-a referit aici la inaltele studii facute la gradinita, la spiritul de tagma, la curatenie in grajd ? Cine spunea mai inainte ca unii si-au "tras" salarii si sporuri ilegal ? Aveti dovada ca acesti oameni au facut ilegalitati ?
Unde este atacul meu la persoana , cand am cautat sa-mi explic doar de unde vine aceasta inversunare a dv fata de cei din justitie ?
Va urez o miercure placuta spatamina viitoare. Si poate dupa ce se publica raportul de tara, cineva va citi (din nou si cu mai multa atentie) postarile mele.
Magistratii
iubaretul
ma tot uit si citesc de cateva zile formul asta dedicat magistratilor si am observat toate trairile prin care treceti invatat , admitere , rezultate, ... (vezi toată discuția)