avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional CIM

Ce elemente trebuie sa contina obligatoriu un act aditional pt. modificarea cim de la 8 ore la 4 ore?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 9 Iulie 2009
Asa este, de regula exista aceasta prevedere in conrtactul de munca standard. Dar trebuie verificat, eu de exemplu nu o mai introduceam in contractele cu norma intreaga.
Ce pot face in cazul in care lucrez tot 8 ore pe zi + sambata? As putea sa demonstrz acest lucru.
Este un abuz si o ilegalitate!

Puteti face o sesizare la ITM.
E criza mare. Noi cei mici suntem calcati in picioare. Aproape toti angajatii suntem in aceasta pozitie. Pacat ca nu suntem uniti. Asa ca lupt doar pt. mine.
ITM va face un control. daca aveti dovezi ale lucrului de 8 ore pe zi e bine sa le atasati la sesizare.

Inteleg ca va platesc 4 ore si munciti 8, asa e?
Verificati si daca aveti acea prevedere in contractul incheiat initial. Daca cumva nu este inscrisa acea interdictie de ore suplimentare, mentionati ITM-ului si s-ar putea sa ii oblige sa va reconsidere contractele cu norma intreaga.

Alte discuții în legătură

Act aditional elenaelli elenaelli buna ziua!ce trebuie sa cuprinda un act aditional anexat la contractul de munca prin care se modifica orele de munca de la 8 ore la 4 ore(1/2 norma),si ... (vezi toată discuția)
Reducere timp de lucru mihaela71 mihaela71 Avand in vedre nivelul scazut de vanzari care in acest sezon se datoreaza si profilului de activitate-comercializez articole sportive,nu as vrea sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Program redus impus wergy wergy Buna ziua ! Lucrez la o firma de distributie firma ce este pe profit si pentru a platii mai mici taxele catre stat a gasit solutia de a injumatatii ... (vezi toată discuția)