avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Ordinul nr. 217/4172/1348/835/2015
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Ordinul nr. 217/4172/1348/835/2015

Buna ziua,

As dori sa stiu daca potrivit noului ordin de ministru, toti cei care au o diploma de facultate (de la orice facultate acreditata, studii de lunga durata) si care lucreaza la o firma care se incadreza in prevederile respectivului ordin beneficiaza de scutirea de 16% din impozit.

Cu stima,
Mihai Ciobanu
Cel mai recent răspuns: Sinner21 , utilizator 15:14, 2 Septembrie 2015
Multumesc!!
Revin cu 2 aspecte:

1. Compania in care lucrez trage de timp si amana aplicarea acestei masuri (nu stiu care sunt motivele). Am cerut ajutorul departamentului de HR dar nu am primit nici un raspuns de la ei. Voiam sa va intreb ce actiuni pot sa intreprind eu ca angajat pentru a beneficia de aceasta scutire - mentionez ca se indeplinesc toate conditiile (100%) si am vazut ca Ordinul mentioneaza ca este responsabilitatea angajatorului sa faca toate demersurile necesare. Dar daca angajatorul nu face nimic, eu ca angajat pot sa fac ceva?

2. avand prevederea:
d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creaţie de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Naţională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Cum pot sa aflu care este venitul anual pe care compania l-a inregistrat ca urmare a activitatii de creatie de programe si pe care l-a inregistrat distinct in balantele analitice?

Am aflat care a fost cifra de afaceri - insa din paragraful de mai sus inteleg ca e vorba de o parte din aceasta cifra de afaceri care s-a inregistrat diferit in balante.

Multumesc!
Puteti afla de la contabilitate o astfel de situatie.
Dep de contabilitate nu este dispus sa ofere aceste informatii :( Voiam sa stiu daca le pot obtine public din alta parte.

Si legat de prima intrebare, daca angajatorul tot amana aplicarea acestei masuri, ce pot sa fac eu ca angajat?
Nu stiu in ce masura va pot ajuta organele fiscale , intrucat au aceasta informatie din bilantul depus de catre societate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Scutirea de impozit pentru programatori Stoiadenisa Stoiadenisa Buna ziua, Am urmatoarea speta: - o persoana aplica pentru un post de Inginer de sistem in informatica. La angajare aduce o adeverinta de la facultate ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit inginer tehnolog programator cnc mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua, Sunt inginer tehnolog programator cnc intr-o multinationala.Cum as putea sa obtin scutirea de impozit pentru programatori?Ma pot incadra in ... (vezi toată discuția)
Inginer- scutire impozit laura_yln laura_yln Buna ziua! Ca proaspata absolventa de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, specializarea Retele si Software de Telecomunicatii in cadrul ... (vezi toată discuția)