Revin cu 2 aspecte:
1. Compania in care lucrez trage de timp si amana aplicarea acestei masuri (nu stiu care sunt motivele). Am cerut ajutorul departamentului de HR dar nu am primit nici un raspuns de la ei. Voiam sa va intreb ce actiuni pot sa intreprind eu ca angajat pentru a beneficia de aceasta scutire - mentionez ca se indeplinesc toate conditiile (100%) si am vazut ca Ordinul mentioneaza ca este responsabilitatea angajatorului sa faca toate demersurile necesare. Dar daca angajatorul nu face nimic, eu ca angajat pot sa fac ceva?
2. avand prevederea:
d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creaţie de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Naţională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.
Cum pot sa aflu care este venitul anual pe care compania l-a inregistrat ca urmare a activitatii de creatie de programe si pe care l-a inregistrat distinct in balantele analitice?
Am aflat care a fost cifra de afaceri - insa din paragraful de mai sus inteleg ca e vorba de o parte din aceasta cifra de afaceri care s-a inregistrat diferit in balante.
Multumesc!