avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident auto

Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit in fata,am tras stanga si i-am lovit in partea fata motor aruncandu-ma in partea dreapta sant unde m-am rasturnat. Eu am scapat doar cu o fractura de coloana dar ceilalti pasageri, cel din dreapta a decedat si soferul a scapat (purta centura). Ei aveau semnul de cedeaza,iar eu o limita de 70. Probabil aveam mai mult decat 70 dar nu mai mult de 100,sunt curios ce se va intampla mai departe,ma refer daca o sa am si eu in proces parte de vina sau am sa fiu doar victima. Multumesc anticipat (eu aveam un opel insignia iar ei aveau un ford fiesta din 92-98).
Cel mai recent răspuns: ZachIonut , utilizator 09:21, 23 August 2015
Ba trebuie sa raspunda: pt. depasirea vitezei, nu pt. omor ( din culpa, etc )
... cf. logicii Dvs. daca nu avea vesta reflectorizanta si extinctorul era expirat ( sunt obligatorii, nu ? ) tot vinovat de decesul pasagerului se face ?
Va repet: accidentul in discutie ( cu toate nenorocirile descrise ) are un singur autor: cel care nu a acordat priritate... restul sunt povesti !
in cazul in care in urma expertizei judiciare auto se dovedeste ca nu a respectat limita de viteza in sectorul de drum respectiv conducatorul auto va fi acuzat de ucidere din culpa.
Dreptul de prioritate nu inseamna ca nu se pot respecta si alte reguli de circulatie aplicabile.
In intersectie se poate intra cu viteza maxima admisa in zona respectiva, daca limita era 70 atunci putea intre in intersectie cu 70 iar daca deceda vreo persoana atunci nu avea nicio vina, in schimb daca a intrat cu 71 atunci poate fia acuzat de ucidere din culpa.
@CatalinCD
De ce atunci se verifica starea de ebrietate la amandoi soferii, si la cel vinovat si la cel nevinovat? Tocmai pentru ca un sofer beat nu reactioneaza normal si starea lui de ebrietate este vina pentru care s-a produs accidentul: n-a putut frana in timp util.

Asa si in cazul asta: daca soferul de pe drumul principal respecta limita de viteza, poate cel care a iesit fara sa cedeze trecerea reusea sa accelereze astfel incat sa nu fie atins; sau sa fie un impact in spatele masinii care sa nu produca victime; sau poate reusea o frana la timp; sau... sau...
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2015
DinuX, utilizator
deci, dupa parerea Dvs.:
a. la 71 cel ce n-a acordat prioritate e liber sanatos ?... n-are nici o vina, nu ?
b. din cate stiu eu numai un radar omologat metrologic stabileste fara dubii viteza reala.
Daca nu exista inregistrare radar, cine stabileste diferenta intre 70 si 71 km/h ?

@DinuX: cam multi "poate" in scenariul Dvs.
din pacate, un om a murit, fara DOAR sau POATE !
Nu am mentionat intentionat ipoteza Stare de ebrietate pt. este singurul caz in care soferul nu are ce cauta ( la volan ) pe drum public. In rest, daca eu trebuie sa imi duc copilul la Urgenta cu 120 km/h imi asum riscul sa platesc amenda + penalizari pt. viteza. Nu cred ca un inconstient are dreptul sa nu imi acorde prioritate daca eu circul pe drumul cu prioritate !!!
@CatalinCD, dvoastra nu doriti sa intelegeti ca drepturile acordate de regulile de circulatie sunt limitate.
Incalcarea regulilor de circulatie din toate punctele de vedere este permisa numai anumitor categorii de vehicule pe care banuiesc ca le cunoasteti dar si acele vehicule sunt obligate sa respecte anumite obligatii.
Daca doriti sa va duceti copilul cu 120 sau 200 km/h sunteti liber sa o faceti dar cu respectarea regulilor de circulatie. In cazul in care se produce un accident si ati incalcat regulile din sectorul de drum respectiv veti raspunde din toate punctele de vedere inclusiv penal. Justificarea ca va grabeati cu copilul la spital nu reprezinta o circumstanta atenuanta in conditiile in care in urma accidentului au rezultat victime sau numai daune materiale.

Cine a spus ca la 71 km/h cel care nu a acordat prioritate nu poarta vina producerii accidentului?
Viteza se poate stabili si in urma expertizei tehnice auto judiciare in baza cercetarii la fata locului si a altor criterii stiintifice.
In cazul producerii accidentelor cum credeti ca se determina viteza vehiculelor la momentul impactului? Cu radarul?? Se vede ca nu aveti cunostinta ce reprezinta o expertiza tehnica auto judiciara, cum se realizeaza si ce contine un raport de expertiza.
Unele obiective ale unui expertize sunt aflarea vitezelor vehiculelor in momentul impactului, dinamica accidentului, posibilitatea de evitabilitate a accidentului, timpul de la aparitia starii de pericol si altele.

Alte discuții în legătură

Accident mortal la manastirea ghighiu rrrrrr rrrrrr sotul meu a fost implicat in acest accident ,el circula pe un drum cu prioritate iar decedatii ieseau dintr- un drum fara prioritate,neasigurandu-se i- au ... (vezi toată discuția)
Expertiza accident auto Bisca Bisca Buna. In conditiile unui accident auto consumat pe un drum public dintre un autoturism si un pieton la raspunsul expertului reiese faptul ca soferul conducea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)